Συναγερμός στον ΠΑΟΚ μετά το «κρούσμα Βεργέτη»

Δημήτρης Μπούζας13 Ιανουαρίου 2024

Δεν θα σας κουράσω σήμερα, γιατί όσοι από εσάς είστε πιστοί αναγνώστες της στήλης, πιστεύω πως δεν χρειάζεστε αναφορές και λεπτομερείς ενημερώσεις, για ένα θέμα για το οποίο έχω τοποθετηθεί σχεδόν (αλλά και δικαιολογημένα) εμμονικά στο παρελθόν. Η «δομή» και ο «ρόλος» της διαιτησίας, έχουν παρουσιαστεί επαναληπτικά και τις περισσότερες φορές και καταγγελτικά από τις «ελεύθερες σκέψεις». 

Η «δομή» εδώ και καιρό δεν έχει αλλάξει και πολύ. Λίγες οι διαφοροποιήσεις που ήρθαν μετά το γκρέμισμα της θρυλικής παράγκας, η οποία ολοκληρωτικά είχε τον έλεγχο και καταδυνάστευε το ελληνικό ποδόσφαιρο, ως εκ τούτου και τη διαιτησία, αφορούν νέους κλώνους, οι οποίοι δειλά και διακριτικά απομακρύνθηκαν από το γνωστό ερυθρόλευκο μαντρί που παρέμειναν πιστοί βέβαια οι περισσότεροι περιμένοντας την ανταμοιβή τους (διεθνοποίηση), στην οποία βασικό ρόλο μπορεί να πει κανείς ότι είχε και γιος του συγχωρεμένου του Σάββα, Θεόδωρο Θεοδωρίδης. 

Απλά και με δυο λόγια ο Ολυμπιακός διατήρησε παρά το γεγονός ότι έχασε την ΕΠΟ, τα ¾ του ελέγχου, με το υπόλοιπο να περνάει στους άλλους (ΑΕΚ και Παναθηναϊκό). Για τον «ρόλο» της εύκολα μπορεί να το διαπιστώσει κανείς, βλέποντας το τι συμβαίνει στους αγωνιστικούς χώρους και σε όσα παιχνίδια διαιτητεύουν Έλληνες διαιτητές. 

Συμπερασματικά μπορούμε να καταλήξουμε ότι ο εκ των διεκδικητών του τίτλου του πρωταθλητή αλλά και του κυπέλλου ΠΑΟΚ, δεν έχει καμία σχέση και προοπτική, ούτε και πρόσβαση στο γνωστό «στάβλο» με τους… εξαρτημένους. Το να πάρει ένα ευνοϊκό σφύριγμα παραμένει και αναδεικνύεται σε μέγιστο γεγονός (βλέπε περίπτωση με Βιεϊρίνια).

Το να επιχειρηθεί να τον πειράξουν» - γιατί με την ισχύ του κι αυτός και με τη σειρά του «πειράζει» αυτούς που είναι τα μεγάλα αφεντικά και ελέγχουν τα πάντα – συνέβη αρκετές φορές. Μερικές από αυτές ναυάγησαν γιατί το ξεπέρασε εύκολα αγωνιστικά. Κάποιες λίγες όμως όχι. Στην ΚΕΔ κουμάντο αυτή τη στιγμή κάνει ο Μάνταλος. Οι επιλογές των τιμ στα παιχνίδια που δεν είναι ντέρμπι, είναι αποκλειστικά της ευθύνης του. Δικός του και υποστηριζόμενος σκανδαλωδώς ο VARίστας του προχθεσινού παιχνιδιού στο Βόλο, δεν είδε τα δύο κλασικά πέναλτι. Όπως δικά του είναι και τα «πουλιά» που πάντοτε διαλέγει για τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, από Ενώσεις οι οποίες διαχρονικά έχουν επιδείξει μια ασυγχώρητη και αξιοκατάκριτη εχθροπάθεια σε βάρος του δικέφαλου. Κάτι που το έχουμε κατ΄ επανάληψη καταγγείλει.

Αυτή τη φορά υπήρξε όμως αντίδραση από τον ΠΑΟΚ, έστω και μετά το παιχνίδι. Αποτέλεσμα της η «τιμωρία», που να είστε σίγουροι ότι δεν θα κρατήσει πολύ. Κι αυτό γιατί το παλικαράκι είναι ιδιαίτερη αδυναμία του Μάνταλου. Ήδη τον επέλεξε για να τον στείλει σαν εκπρόσωπο μαζί με τον Σιδηρόπουλο, σε διεθνές σεμινάριο διαιτησίας που θα γίνει στην Κύπρο. 

Στον ΠΑΟΚ λοιπόν και μετά τα όσα πλέον έχουν γίνει αντιληπτά και κατανοητά και τα οποία όπως όλα δείχνουν μπορούν ανά πάσα στιγμή να συμβούν και αυτόματα να βγάλουν την ομάδα εκτός στόχων, πληροφορηθήκαμε ότι σήμανε συναγερμός. Οι πάντες τέθηκαν σε επιφυλακή, στέλνοντας ιδιαίτερο μήνυμα στον «αρχιμάγειρα» της ΚΕΔ, ότι παρακολουθούν ακόμη και την αναπνοή του. Είναι αυτή τη φορά προληπτική η όποια κίνηση και η όποια μεθόδευση για τον ΠΑΟΚ. Δεν θέλει να αιφνιδιαστεί από τον ορισμό ενός νέου Βεργέτη. 

Σε σχέση με την ομάδα, αξία έχουν οι δηλώσεις του Λουτσέσκου για τον Μάρκος Αντόνιο. Είπε ο Ρουμάνος κόουτς τα εξής: «Είναι γρήγορος, είναι έξυπνος, είναι πολύ υπεύθυνος στα τρεξίματα και στο πρέσινγκ, διαβάζει το παιχνίδι καλά και έχει καλές επιστροφές». Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής βέβαια δήλωσε αντίστοιχα πως έχει αυτοπεποίθηση και θέλει να βοηθήσει. Ωστόσο χρειάζεται κάποιο χρόνο και απαιτείται μια ειδική διαχείριση ύστερα από τόσο μεγάλο χρόνο απουσίας. Ο ΠΑΟΚ σαφέστατα είναι μέσα σε όλους τους στόχους του (και στις τρεις διοργανώσεις) και είναι βέβαιο ότι θα δοθεί η ευκαιρία σε αυτόν τον αξιόλογο παίκτη, να αποδείξει ότι ήταν σωστή κίνηση η απόκτηση του.

ΥΓ1: Ο… πετυχημένος αλλά απολυμένος Μπότο αφού δεν έκλεισε με τον Άγιαξ (!) ή με τις οποίες μεγάλες ομάδες επιθυμούσε συνεργασία μαζί τους, κατέληξε στην κροατική και άσημη Όσιγιεκ. Και να ήταν μόνο αυτό; Έδωσε και μια συνέντευξη που αναστάτωσε το σύμπαν. Ιδιαίτερα τους εδώ υποστηρικτές του, οι οποίοι πανικόβλητοι και με ελαφρά πηδηματάκια προσπαθούσαν να τον δικαιολογήσουν για ότι απίστευτο εκστόμισε. Δυστυχώς όμως για τους τελευταίους, υπήρχαν και αυστηροί επικριτές που δεν του χαρίστηκαν.

ΥΓ2: Η είδηση της ημέρας; Κύλησε χωρίς να έχουμε δηλώσεις Κούγια. Δεν ξέρουμε το λόγο. Εξαντλήθηκε το … «οπλοστάσιο» του Αλέξη ή υπάρχει και το ενδεχόμενο στις δικαστικές αίθουσες που θα οδηγήσει όλος αυτός ο πόλεμος που κήρυξε να δικαιωθούν και κάποιοι από τους μηνυτές του;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.