Συν … μεταγραφές και χείρα κινείτε προπονητές και παίκτες του Πρωταθλητή!

Αρις Νικολάκης10 Ιουλίου 2024

Τα νιάτα του Πρωταθλητή είναι στην άμυνα του. Με τους τερματοφύλακες του στον υπολογισμό έχει τον μικρότερο μο με 25,6 χρόνια. Οι αμυντικοί του έχουν μο 27,64 χρόνια κι οι τερματοφύλακες του 23,67 χρόνια.

Οι … υπερήλικες - που λέει ο λόγος – τού Πρωταθλητή είναι στην επίθεση του, με μο 29,17 χρόνια. Κι οι …μεσήλικες – που λέει ο λόγος, επίσης – στη μεσαία του γραμμή, με μο 27,64 χρόνια.

Για να έχει τελικά, μο ο Πρωταθλητής 27,21 χρόνια. Με τον Ολυμπιακό να έχει μο 24, τον Παναθηναϊκό 25,7 και την ΑΕΚ 28,1. Κι όλα αυτά τα στοιχεία από την transfarmarkt.com – με τα επί του παρόντος διαμορφωμένα ρόστερ τους…

Ο Πρωταθλητής έχει και το ακριβότερο (είπαμε: Επί του παρόντος) ρόστερ. Με την …χρηματιστηριακή αξία του να φθάνει τα 18,25 εκ. ευρώ. Και να έπονται τα ρόστερ: του Ολυμπιακού με 75,18 εκ. , τού Παναθηναϊκού με 73,4 εκ. και της ΑΕΚ με 65 εκ. ευρώ!

Not bad, κατά πως λέμε στα χωριά μας, για την εντός των συνόρων δράση του. Είναι θετικά αυτά τα στατιστικά στοιχεία. Για την εκτός συνόρων δράση του, όμως; Ήτοι για το επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ; Ε, γι’ αυτήν χρειάζεται κατακόρυφη αύξηση της αγωνιστικής ισχύος του. Διαφωνείτε; Δε νομίζουμε…

Και βέβαια, δεν έχουμε εμμονές με τις μεταγραφές. Και βέβαια – επιμένουμε – δεν είναι πανάκεια οι μεταγραφές. Και βέβαια, με το χρήμα από μόνον του δεν οικοδομούνται ομάδες. Και βέβαια, στον Πρωταθλητή μαγιά από πέρυσι υπάρχει . Και βέβαια, υπάρχουν κι οφειλές… Απλήρωτες επιταγές από παίκτες με προδιαγραφές! Με λίγα λόγια; Συν τις απαραίτητες μεταγραφές και.. χείρα κινείτε, προπονητές και παίκτες του Πρωταθλητή. Συμφωνείτε; Νομίζουμε…

Επιτρέψτε μας πάντως, εδώ, να επαναλάβουμε την εκτίμηση μας για τα μεταγραφικά του Πρωταθλητή. Προσέξτε. Εκτίμηση λόγο επιμελούς ρεπορτάζ. Κι ουχί εντύπωση. Το αναπάντεχο θέμα με τον Σουαλιχό Μεϊτέ – κι ενώ η Μαρία Γκοντσάροβα πέτυχε τάχιστα, την δύσκολη συμφωνία με την Μπενφίκα - λειτουργεί ανασταλτικά στην εξέλιξη τους. Μέχρι χθες, τουλάχιστον έτσι λειτουργούσε. Πως θα ξημέρωνε σήμερα ο Θεός την ημέρα κι εάν λειτουργούσε το ίδιο…Δεν το γνωρίζαμε. Αν και θεωρούμε, ανιχνεύοντας τις δυο πλευρές… Και τού παίκτη και της ομάδας… πως υπάρχουν περιθώρια διευθέτησης του συγκεκριμένου κι αναπάντεχα μοναδικά ανοικτού μεταγραφικού θέματος του Πρωταθλητή.

Για να γίνει το θέλημα του Ραζβάν Λουτσέσκου για τους «δίδυμους κινητήρες» (Σουαλιχό Μεϊτέ και Μαντί Καμαρά) στη μηχανή του Πρωταθλητή. Και να κλείσει μάτι επιτέλους ο Ρουμάνος βλέποντας όνειρα γλυκά κι ουχί εφιάλτες με την ομάδα του δίως Θωμά Κεντζιόρα και Σουαλιχό Μεϊτέ!

Ανοικτό θέμα είναι κι η απόκτηση κεντρικού αμυντικού ολκής! Δεν είναι όμως, αναπάντεχα ανοικτό. Ξέρουν κι οι πέτρες την απαραίτητη προϋπόθεση, για να κλείσει. Την παραχώρηση του Μπουάνα Σαμάτα. Οπότε; Αναμένουμε…Πριν καταθέσουμε την εκτίμηση μας – εάν κι εφ’ όσον σας νοιάζει – επί του συγκεκριμένου ανοικτού θέματος.

ΥΓ 1 : Ναι, να κρατήσουν οι χοροί για την «επίσημη αγαπημένη» μας, την Εθνική μας του μπάσκετ. Ναι, αλλά… Να μην αποπροσανατολίσουν! Δε έγινε… Σέλτικς ή Λεϊκερς με τις νίκες στο Προολυμπιακό. Απέδειξε πάντως, πως αξίζει να επενδύσουμε σε αυτήν όνειρα διάκρισης στη Γαλλία…

ΥΓ 2 : Μεμψιμοιρία… Εθνικό κουσούρι! Πριν καλά, καλά σβήσει ο απόηχος του θριάμβου της Ελλάδας στο Προολυμπιακό του μπάσκετ, άρχισε ο θόρυβος για τον και για την σημαιοφόρους της Ελλάδας στην τελετή έναρξης στο Παρίσι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.