Συμβόλαιο ύψους 520 εκατ. ευρώ έδωσαν Σαουδάραβες σε παίκτη γκολφ

Metrosport Team09 Δεκεμβρίου 2023

Συμβόλαιο που αγγίζει τα 520 εκατ. ευρώ αναμένεται να υπογράψει ο πρωταθλητής των Masters στο γκολφ, Τζον Ραμ, ο οποίος θα αγωνίζεται πλέον στο LIV Golf που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας. Η νεοσύστατη λίγκα, που ιδρύθηκε το 2022 στην Σαουδική Αραβία, βρίσκεται στο επίκεντρο των φιλάθλων του γκολφ καθώς προσφέρει μεγάλα συμβόλαια σε παίκτες για να φύγουν από την διάσημη λίγκα «PGA Tour» η οποία είναι παραδοσιακά η μεγαλύτερη και πιο σημαντική στο σπορ.

Μπορεί το συμβόλαιό του να μην έχει επισημοποιηθεί ακόμα, οπότε δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό χρημάτων που θα λάβει ο παίκτης, όμως τα 520 εκατ. ευρώ που αναφέρουν πολλά δημοσιεύματα είναι ίδια με το άθροισμα των χρημάτων που έχει μοιράσει το PGA Tour το 2023 σε όλα τα τουρνουά του.

Έτσι ο Τζον Ραμ θα βάλει την πιο «ακριβή υπογραφή» στην ιστορία του αθλητισμού, καθώς κανένας άλλος παίκτης από οποιοδήποτε άθλημα δεν έχει υπογράψει τόσο υψηλό συμβόλαιο, όπως τονίζει και η ισπανική εφημερίδα «Marca». Βέβαια το ρεκόρ για το υψηλότερο συμβόλαιο αποδίδεται στον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος όμως έφτασε τα 674 εκατομμύρια μετά από επανειλημμένες ανανεώσεις από την Μπαρτσελόνα την περίοδο 2017-2021.

«Δεν μπορώ να σχολιάσω τίποτα για το συμβόλαιο, ούτε το θέλω», είπε ο Ραμ για τη συμφωνία του. «Είναι ιδιωτικό και πρόκειται να παραμείνει ιδιωτικό. Ήταν μια μεγάλη προσφορά. Τα λεφτά είναι πολλά». Θέλοντας να στηρίξει την θέση του επέμεινε ότι το κίνητρο πίσω από την κίνηση ήταν η ανάπτυξη του παιχνιδιού τονίζοντας: «Είμαι φιλόδοξος άνθρωπος, όχι άπληστος».

Ο Ραμ εξέφρασε επίσης το ενδιαφέρον του να παίξει ομαδικό γκολφ, το οποίο προωθεί στη μορφή του πρωταθλήματος LIV Golf. Θυμήθηκε την εποχή που έπαιζε για την ισπανική εθνική ομάδα και την Πολιτεία της Αριζόνα κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, οπότε ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι το επόμενο βήμα για την εξέλιξη του ίδιου αλλά και του αθλήματος.

www.ieidiseis.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.