INFO: Και στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι ο ΠΑΟΚ έδειξε πως έχει ανάγκη «μετάγγισης ποιότητας» στο ήδη υπάρχον ρόστερ.
Με πανομοιότυπο τρόπο (δύο διαφορετικές ενδεκάδες) ο Λουτσέσκου άπλωσε στο τερέν του χθεσινού παιχνιδιού το έμψυχο υλικό που διαθέτει, με δεδομένες τις απουσίες των: Βιεϊρίνια, Ινγκασον, Ουάρντα και Αουγκούστο. Έδωσε ευκαιρίες σε όλους, συγχρόνως πήρε και την δική του για να προσθέσει στις όποιες απόψεις έχει σχηματίσει μέχρι τώρα για τον καθένα, τις καινούργιες από το χθεσινό 90λεπτο. Δεν ξέρουμε αν και κατά πόσο είναι ικανοποιημένος από όσα είδε στα δύο φιλικά. Οποιες όμως κι αν είναι οι επιφυλάξεις του έχει ασφαλώς το χρόνο, θα τις βάλει στο μικροσκόπιο και θα κρίνει με άνεση ποιοι μπορούν να βοηθήσουν στη μεγάλη προσπάθεια της φετινής χρονιάς.
Εκεί ομως που δεν χωράει καμία επιφύλαξη, είναι η νομοτελειακή διαπίστωση που επιβεβαιώθηκε και χθες, ότι με αυτό το έμψυχο υλικό δεν μπορεί να ελπίζει σε μεγάλα πράγματα. Οι επί μέρους θετικές επισημάνσεις δεν είναι δυνατόν να στηρίξουν το τεράστιο εγχείρημα της διεκδίκησης του τίτλου. Η εικόνα από τα δύο φιλικά παρουσιάζει κραυγαλέα αν όχι άμεση την ανάγκη της ποιοτικής ενίσχυσης του ρόστερ.
Επί του προκειμένου το τι είδε μέχρι τώρα ο Ραζβάν έχει την δική του σημασία, αλλά δεν αφορά την εικόνα της ομάδας του να βρίσκεται ένα επίπεδο κάτω από εκεί που ήταν και από εκεί που θα πρέπει και που επιβάλλεται να είναι. Η αναζήτηση ιδανικών λύσεων μέσα από εσωτερικές ανακατατάξεις και αναπαλαιώσεις με ελάχιστες προσθήκες ποιοτικές, δεν είναι εύκολο να δώσει ώθηση και δυνατότητες για σπουδαία πράγματα, όπως είναι η διεκδίκηση υψηλών διακρίσεων. Οσο υπάρχει χρόνος μπορούν κι επιβάλλεται να γίνουν γενναίες παρεμβάσεις.
Ο χθεσινός ΠΑΟΚ και των δύο ημιχρόνων έμοιαζε σαν μια ερασιτεχνική ομάδα απέναντι στον αντίπαλο του. Σαφέστατα είναι νωρίς για όλα τα άλλα εκτός από την ανάγκη της ποιοτικής ενίσχυσης του ρόστερ. Οι χθεσινές καλές εντυπώσεις, αφορούν τον μεγάλο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, το δεξί μπακ Τέιλορ και τον Καγκάβα σε ρόλο δεκαριού. Καλή εικόνα είχαν οι νεαροί Βρακάς και Λύρατζης. Μουργκ και Περέιρα απογοήτευσαν.
«Θέμα Ουάρντα»
Η τρίχα έγινε τριχιά ή το αντίθετο; Υπαρκτός ο υπερθεματισμός και ως ένα σημείο και κάποιες επικοινωνιακές υπερβολές, ωστόσο θέμα υπάρχει και οι όποιες απόψεις σεβαστές. Το γεγονός όμως ότι είμαστε υποχρεωμένοι να διερευνήσουμε κάποια αφώτιστα σημεία του επεισοδίου σε ένα μυστηριώδες περιβάλλον όπως ο «όλος οργανισμός ΠΑΟΚ» ο οποίος έχει διαμορφωθεί πλέον σε αυλή των θαυμάτων, καθιστά δύσκολη την προσπάθεια μας και πιθανότατα μάταιο τον κόπο μας.
Το γνωστό σύστημα που λειτουργεί έχει την άνεση να εξαφανίζει και να εξαϋλώνει ή να διογκώνει και να σμυκρίνει - κατά περίσταση - τα πάντα. Όπως η τριχιά των χαμένων δελτίων έγινε τρίχα και η τριχιά του σκανδάλου να πουλάς έναν παίκτη μεγάλης αξίας έναντι πινακίου φακής με 1,2 εκατομμύρια ευρώ (περίπτωση Πέλκα) έγινε και αυτή τρίχα.
Θέμα λοιπόν υπάρχει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Το πως προέκυψε έγινε γνωστό. Σαφέστατα ο Ουάρντα έδωσε την αφορμή και ως εκ τούτου δικαιολογημένα ο Ρουμάνος τεχνικός τον έδιωξε από την προπόνηση. Η περίπτωση αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως εκεί στον ΠΑΟΚ δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη τις υποχεώσεις τους απέναντι στον σύλλογο και στο μεγαλομέτοχο ενεργώντας ερασιτεχνικά, χωρίς την παραμικρή προνοητικότητα.
Σαφέστατα όλοι γνώριζαν τις ιδιορρυθμίες του πολύτιμου αυτού παίκτη, όπως και το γεγονός της εύθραυστης ισορροπίας των σχέσεων του με τον κόουτς. Δεν φρόντισαν να δημιουργήσουν μία ατμόσφαιρα που θα μπορούσε να αποτρέψει την οποιαδήποτε παρεξήγηση. Επαναλαμβάνουμε ότι ήταν λάθος η συμπεριφορά του Αιγύπτιου, χωρίς όμως να αφήνουμε στην άκρη και το ερωτηματικό τι ήταν αυτό που την προκάλεσε. Κανείς δεν ασχολήθηκε με την αφορμή. Όχι βέβαια με σκοπό να απαλλάξει των ευθυνών του τον παίκτη, αλλά για να έχει μια εικόνα τι ήταν αυτό που τον οδήγησε σε αυτή την αντίδραση.
Στην υπόθεση Ουάρντα επιστρέφει ένα ερωτηματικό από παλιά. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ αναρωτιέται: Πώς είναι δυνατόν ο Ουάρντα που πέρασε από τον Παναιτωλικό με προπονητή τον Μαντζουράκη και άφησε άριστες εντυπώσεις, συνέχισε στον Ατρόμητο με τον Κάναντι αναδεικνυόμενος μάλιστα κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος εκείνη την χρονιά, ακολούθησε στη Λάρισα την οποία κράτησε ο ίδιος μόνος του όρθια στην κατηγορία κι έκλεισε τον κύκλο του στον Βόλο, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων, συνεργαζόμενος συνολικά με 4 προπονητές τόσα χρόνια χωρίς να έχει δημιουργήσει το παραμικρό, στον ΠΑΟΚ από την πρώτη χρονιά που ήρθε και μετά από τους αλλεπάλληλους δανεισμούς του, στην επιστροφή του να ξαναβρίσκει εμπόδια και προκαταλήψεις. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι με τον Πάμπλο Γκαρσία είχε μια χρονιά υπέροχη, αναδεικνυόμενος και από τους κορυφαίους πρωταγωνιστές της κατάκτησης του κυπέλλου.
Το ερωτηματικό σαφέστατα θα παραμείνει ανοιχτό και αναπάντητο. Δικαίωμα του Ραζβάν είναι να τον θεωρεί κατώτερο του Μουργκ, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αυτός ο παίκτης είναι ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για τον ΠΑΟΚ. Ελπίζουμε ότι ο Ιβάν που βρίσκεται ήδη από χθες στη Θεσσαλονίκη, θα πάρει πρωτοβουλίες και αποφάσεις οι οποίες θα αφορούν βασικά προβλήματα και παθογένειες του «όλου οργανισμού ΠΑΟΚ».
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook