«Συμμαχία» ελέω πλέι οφ, αλλά να μπει stop στο one man show

Κώστας Πετρωτός27 Ιουνίου 2024

Προφανώς δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη μία σύμπλευση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, έναν παραδοσιακό εχθρό και ομάδα που αποδεδειγμένα, ιστορικά, έχει προσπαθήσει άπειρες φορές να προκαλέσει τεράστια ζημιά στον Δικέφαλο.

Πόσο μάλλον όταν αυτή συμβαίνει σε περίοδο που στο τιμόνι των «ερυθρόλευκων» βρίσκεται ο Μαρινάκης που ηγήθηκε της προσπάθειας να ρίξει τον ΠΑΟΚ στην δεύτερη κατηγορία με το κατασκεύασμα της πολυιδιοκτησίας. Οπότε αντιλαμβάνομαι την ενόχληση πολλών οπαδών του ΠΑΟΚ, όπως επίσης αντιλαμβάνομαι και την ανάγκη η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ να έχει ισχυρό λόγο στα κέντρα αποφάσεων και να προωθεί τα συμφέροντά της.

Έχοντας απέναντι τον Αλαφούζο που υποστηρίχθηκε από ΑΕΚ και Άρη και με νωπές τις μνήμες των όσων συνέβησαν στο φινάλε του Πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να «συμμαχήσει» σε Λίγκα και ΕΠΟ με τον Ολυμπιακό, γιατί στην παρούσα φάση, οι θέσεις τους συγκλίνουν και εξυπηρετούνται τα συμφέροντά του.

Ο ΠΑΟΚ ψήφισε υπέρ της υποψηφιότητας Μαρινάκη για την προεδρία έτσι ώστε να προωθήσει ακόμη πιο δυνατά το αίτημά του για την αλλαγή συστήματος στα πλέι οφ, να περάσει το 1-4 και έτσι να μην βρίσκει εμπόδια που δεν έχουν οι υπόλοιποι ανταγωνιστές στο φινάλε κάθε σεζόν από ομάδες που είναι επιλεκτικά ενδιαφερόμενες μόνο όταν είναι αντίπαλοί του.

Ωστόσο, ο Μαρινάκης δεν θα είναι πρόεδρος μόνο μέχρι να αλλάξει το σύστημα των πλέι οφ. Θα είναι, λογικά, για όλη την σεζόν, οπότε ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν θα έχουμε επανάληψη της προηγούμενης θητείας του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού που ουσιαστικά είχαμε one man show.

Ο Μαρινάκης έβγαζε ανακοινώσεις με ένα-δύο τηλεφωνήματα, χωρίς να συνεδριάζει το ΔΣ, αποφάσιζε να προσλάβει τον Κλάτενμπεργκ σύμβουλο έτσι απλά γιατί τον βόλευε, έλυνε και έδενε, αφήνοντας άλλους συλλόγους απλά να γκρινιάζουν. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να προσέξει πολύ καλά την δράση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και να βάλει stop, όποτε χρειαστεί.

Θα είναι ασυγχώρητο αν επιτρέψει στον εαυτό του να γίνει κομπάρσος σε ένα έργο «ερυθρόλευκης» σκηνοθεσίας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.