Συμφώνησε με Ουναχί ο Παναθηναϊκός!

Metrosport Team03 Σεπτεμβρίου 2024

Μια ανάσα από την οριστική συμφωνία με τον Αζεντίν Ουναχί βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Το «τριφύλλι» ήρθε σε συμφωνία με τον 24χρονο Μαροκινό χαφ και αναμένεται να έρθει άμεσα στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί και το τυπικό σκέλος του deal. 

Την είδηση επιβεβαίωσε και η «L' Equipe», η οποία υποστηρίζει ότι ο Αζεντίν Ουναχί έχει επιλέξει να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό με οψιόν αγοράς 11.5 εκατομμύρια ευρώ ενώ η Μαρσέιγ θα λάβει 500.000 ευρώ στα ταμεία της.

Να θυμίσουμε ότι ο παίκτης είχε ακουστεί ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό αλλά ο Κωνσταντίνος Καραπαπάς με ανάρτηση του στα social media διέψευσε το σενάριο αυτό. 

Ποιος είναι

Ο 24χρονος Μαροκινός ξεκίνησε την καριέρα του από τις Ακαδημίες της Ράζα Καζαμπλάνκα και το 2015 «μεταπήδησε» σε αυτές της AM Football. Η επαγγελματική του καριέρα έχει λάβει χώρα αποκλειστικά στην Γαλλία, με το Στρασβούργο να τον αποκτά το καλοκαίρι του 2018, αρχικά για την Β' ομάδα, στην οποία αγωνίστηκε μία διετία.

Αγωνίστηκε 35 φορές και μέτρησε ένα τέρμα, όμως οι εμφανίσεις του δεν έπεισαν τον σύλλογο να του δώσει θέση στο ρόστερ της πρώτης ομάδας, με την οποία δεν αγωνίστηκε ποτέ. Κάπως έτσι, τον Αύγουστο του 2020 η Αβρανσέ τον απέκτησε ως ελεύθερο, με τον Ουναχί να πραγματοποιεί πολύ καλή χρονιά και να καταγράφει 28 συμμετοχές με 5 γκολ και 1 ασίστ (συν άλλες δύο συμμετοχές και ένα γκολ με την Β' ομάδα).

Αυτή την φορά τα όσα έκανε δεν πέρασαν απαρατήρητα και τον οδήγησαν σε νέα μεταγραφή, ενώ για πρώτη φορά ομάδα έδωσε χρήματα για να τον αποκτήσει. Η Ανζέρ ήταν αυτή που έβγαλε από τα ταμεία της 70 χιλ. ευρώ και στις 14 Ιουλίου του 2021 απέκτησε τον ανερχόμενο Μαροκινό, ο οποίος φόρεσε την φανέλα της 48 φορές (με απολογισμό 2 γκολ και 2 ασίστ) έως τον Ιανουάριο του 2023.

Η Μαρσέιγ ξόδεψε 8 εκατ. ευρώ για να τον φέρει στην Μασσαλία, ενώ φρόντισε να τον «δέσει» με συμβόλαιο έως το 2027. Μέχρι σήμερα έχει αγωνιστεί 44 φορές με την φανέλα της, μετρώντας 3 γκολ και 1 ασίστ, έχοντας πλέον εμπειρία και από τα κορυφαία Πρωταθλήματα (75 συμμετοχές στην Ligue 1) αλλά και από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (2 ματς στα προκριματικά του Champions League, 12 αναμετρήσεις στο Europa League).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.