Συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι» για να «εξουδετερώσουν» τον ΠΑΟΚ

Δημήτρης Μπούζας25 Ιανουαρίου 2024

Η προετοιμασία για το ντέρμπι συνεχίζεται απρόσκοπτα, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδες αναμένεται και ο Γιόνι Ότο. Θα μπορούσαμε κι εμείς να προστεθούμε σε εκείνους – τους πολλούς κατά την άποψη μας – που αν ρωτηθούν πως βλέπουν τις εξελίξεις στο πρωτάθλημα, θα απαντούσαν ότι όλα κυλούν φυσιολογικά και ως εκ τούτου δεν υπάρχει σοβαρός λόγος ανησυχίας. 

Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως, δεν μπορούμε να συμπορευτούμε μαζί τους, παραμένοντας στην αντίπερα όχθη (ίσως της μειοψηφίας), διατηρώντας όχι απλά επιφυλάξεις, αλλά την βεβαιότητα περί του αντιθέτου. Οι λόγοι απλοί κι ελπίζουμε να γίνουν κατανοητοί, έστω και μέχρις ενός σημείου. Κι αυτό γιατί οι αναφορές μας και οι τεκμηριώσεις των σοβαρών διαπιστώσεων μας, έχουν σχέση κατά κύριο λόγο με τα παρασκηνιακώς δρώμενα. 

Κάτι που δυσκολεύει την προσέγγιση των επισημάνσεων, με δεδομένη δε και την ευκολία που διαθέτουν οι ελέγχοντες το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ να τις ενταφιάζουν, πριν προλάβουν να βγουν στην επικαιρότητα. Ολοκληρωμένη άποψη μπορεί να χαρακτηριστεί ως εκ τούτου, εκείνοι που είχαν την πρόθεση να «ψάξουν» το θέμα. Η διερευνητική δημοσιογραφία είναι επίπονη και μερικές φορές μπορεί να σε οδηγήσει και σε αδιέξοδα ή και σε λάθος εκτιμήσεις. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση επιβάλλεται να γίνει.

Στο σημερινό θέμα ασφαλώς θα πρέπει να κινηθείς επίμονα και διερευνητικά. Θα χρειαστεί να ανατρέξεις σε πρακτικές αλλά και συμπεριφορές του παρελθόντος, τις οποίες θα συσχετίσεις με τις καινούργιες. Έχοντας ωστόσο διαμορφωμένη μια στέρεα εικόνα για όσους μπαίνουν στον χώρο της διερεύνησης, διευκολύνεσαι αφάνταστα για να καταλήξεις σε ασφαλείς διαπιστώσεις. 

Επί παραδείγματι γνωρίζεις πολύ καλά πως ο ηγέτης του ΠΑΟΚ είναι αποδεδειγμένα ένας ευθύς και τίμιος άνθρωπος. Τα λόγια του και τα έργα του όλα είναι στο φως. Απέναντι του υπάρχει ένας συρφετός ανταγωνιστών που επιχείρησε να τον εξοντώσει. Και αυτόν, αλλά και την ομάδα του. Ο Ιβάν έντιμα και λεβέντικα πήρε την ευθύνη να γκρεμίσει την θρυλική παράγκα. Από την άλλη η παρέα στο σκοτάδι, έστησε αγχόνες και ικριώματα. Συμπέρασμα εύκολο, που δεν θα πρέπει να το βάλεις απερίσκεπτα στην άκρη. 

Κι αυτό το λέμε γιατί «ακούστηκε» κάτι περίεργο περί της δήθεν δραστηριοποίησης του Ιβάν στο παρασκήνιο και μάλιστα σε συνεργασία με τους συκοφάντες και υβριστές του. Όσοι γνωρίζουν καλά τον παθιασμένο και έντιμο Πόντιο, αυτό το τελευταίο το προσπερνούν χαμογελώντας ειρωνικά. Αφήστε που επιπρόσθετα και κάποιοι από αυτούς που αφήνουν να διαρρέουν ότι ο Ιβάν συμπορεύεται με τους συκοφάντες του, διαψεύδονται πανηγυρικά γιατί οι τελευταίοι χωρίς να το καταλάβουν, επανέρχονται τακτικά σε επιθέσεις εναντίον του ΠΑΟΚ. Η τελευταία και πρόσφατη για την περίπτωση της ψηφοφορίας (σ.σ για τον υπεύθυνο του VAR) που δεν τους άρεσε.

Επανερχόμενοι στο θέμα του σχολίου, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε (έχοντας και μια ενημέρωση από βαθύτατους γνώστες του χώρου), πως σήμερα υπάρχουν συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι» για το πως πρέπει να «κλαδέψουν» τον ΠΑΟΚ. Ενδείξεις και αποδείξεις άφθονες! Θα τις βρείτε πολύ εύκολα στα όσα αφελώς λένε κατά καιρούς οι επιπόλαιοι αυλικοί των χαλίφηδων. Και όχι μόνον αυτοί. Όσο για την ανάλογα με τις περιστάσεις αναβίωση της ανίερης συμμαχίας, θα λέγαμε πως αποτελεί την επαλήθευση των διακινούμενων περί του οργανωμένου σχεδίου σε βάρος του ΠΑΟΚ που προαναφέραμε.

ΥΓ: Για το σημερινό αγώνα κυπέλλου του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο, ο Φατίχ Τερίμ πήρε στην αποστολή Μπακασέτα, Ούγκο και Ιωαννίδη. Θεωρείται βέβαιο ότι και οι τρεις θα εμφανιστούν στο παιχνίδι της Τούμπας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.