Συμεωνίδης για Fly Over: «Μην περιμένετε θαύματα από την τροχαία- Να λιγοστέψουμε καφέδες και ψώνια στο κέντρο»

Metrosport Team08 Νοεμβρίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, Συμεωνίδης Χρήστος, μιλώντας για τα προβλήματα που αναμένονται να προκύψουν στο κέντρο της πόλης κατά τη διάρκεια των έργων του Fly Over, προτείνοντας παράλληλα βοηθητικές λύσεις για να γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητα των πολιτών.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95,5: «Το πρόβλημα με το Fly Over δεν είναι κάτι που θα λυθεί μόνο με τη παρέμβαση της  αστυνομίας. Είναι υποχρέωση όλων μας να βοηθήσουμε την πόλη, αναφέρομαι φυσικά στην ατομική ευθύνη. Θα πρέπει να λιγοστεύσουμε τις μετακινήσεις ανθρώπων που δεν έχουν δουλειά στο κέντρο. Το να κατέβω να πιώ έναν καφέ στο κέντρο, ή να κάνω τα ψώνια μπορώ να το αποφύγω. Από εκεί και πέρα πολύ σημαντική είναι και η δίκυκλη μετακίνηση με ποδήλατο, πατίνι ή έστω μηχανή. 

Η αστυνομία θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της, αλλά μη περιμένετε θαύματα από τη τροχαία. Προσπαθούνε να στείλουνε προμηνύματα για τη σωστή στάθμευση. Πρέπει να γίνουν πάρκινγκ για να απορροφήσουν μεγαλύτερο όγκο οχημάτων. Τα σταθμευμένα οχήματα προκαλούν προβλήματα στην απορροφητικότητα των δρόμων. Για αυτό θα υπάρχουν τροχονόμοι σε όλα τα σημεία της πόλης. 

Κάνουμε μια προσπάθεια, ενισχύοντας την τροχαία με έμψυχο δυναμικό και οχήματα. Ήδη 60 άτομα έχουν μετακινηθεί και περιμένουμε άλλους 303-5. Από εκεί και πέρα βλέποντας και κάνοντας, για να βοηθήσουμε το μέγιστο δυνατό».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.