Σύλβια Μάρκο: Από τον Ευαγγελισμό... κορυφαία νοσηλεύτρια της χρονιάς στη Βρετανία

Metrosport Team17 Σεπτεμβρίου 2024

Κορυφαία νοσηλεύτρια της χρονιάς  στο βρετανικό σύστημα υγείας βραβεύτηκε η Σύλβια Μάρκο, η οποία μέχρι πριν από λίγα χρόνια εργαζόταν στον «Ευαγγελισμό».

Μιλώντας στην εκπομπή PRIME του ΕΡΤNews, η Μάρκο τόνισε ότι έφυγε από τη χώρα, εν καιρώ κορωνοϊού, σημειώνοντας ότι η απόφασή της σχετιζόταν με την βαθύτερη επιθυμία της να κάνει καριέρα και να εξελιχθεί επαγγελματικά.

«Θεωρώ ότι είναι αυτό που σκέφτονται όλοι, ότι απλά θέλω να φύγω για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Είχα δει και άλλους συναδέλφους που είχαν φύγει στο εξωτερικό και τους άκουγα πόσο καλύτερα είναι φυσικά. Καμία χώρα δεν είναι παράδεισος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι η αναγνώριση της απόδοσής της ήρθε με την πρόσκληση να συμμετάσχει σε ομιλία του πρωθυπουργού, γεγονός που αρχικά της φάνηκε απίστευτο. 

«Μεγάλη τιμή αρχικά όταν έλαβα το μέιλ ότι είμαι καλεσμένη στην ομιλία του πρωθυπουργού. Λέω εντάξει, μου κάνουν πλάκα, λέω κάποιο σπαμ είναι; Τελικά, δεν ήταν», είπε.

Όπως σχολίασε, κατά τη συνάντησή της με τον Βρετανό πρωθυπουργό, ο Κιρ Στάρμερ δεν τη διέκοψε, αλλά ήθελε να μάθει για τα πραγματικά προβλήματα του βρετανικού συστήματος υγείας.

«Όταν πας στο εξωτερικό, όταν κάποιος πάει στο εξωτερικό σκέφτεται, δεν είναι νοοτροπία. Εγώ στο δημόσιο δουλεύω, αλλά εκεί ξέρεις ότι μπορεί να τη χάσεις τη δουλειά σου αν κάνεις κάτι λάθος.

Όλοι μας δουλεύουμε μαζί, αλλά αν δούμε κάτι, θα σε πάρω στην άκρη και θα σου πω ξέρεις κάτι; Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Σύνελθε λίγο», ανέφερε επισημαίνοντας ότι η αξιολόγηση που υπάρχει στο εξωτερικό είναι κάτι που λείπει από το ελληνικό σύστημα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.