Διάσημοι καλλιτέχνες κινούνται κατά της... τεχνητής νοημοσύνης

Metrosport Team24 Οκτωβρίου 2024

Συλλογική επιστολή, κατά την οποία προειδοποιούν σε εταιρείες Τεχνητής Νοημοσύνης ότι η μη αδειοδοτημένη χρήση του έργου τους αποτελεί απειλή για τον βιοπορισμό του αποστέλλουν 13.500 καλλιτέχνες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην ανοιχτή επιστολή τους οι καλλιτέχνες η χρήση της πνευματικής ιδιοκτησίας τους χωρίς άδεια αποτελεί παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων, γι' αυτό και οι εταιρείες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικές.

«Η χρήση δημιουργικών έργων χωρίς άδεια για εκπαίδευση γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης είναι μια σημαντική, άδικη απειλή για τον βιοπορισμό ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από αυτά τα έργα και δεν πρέπει να επιτρέπεται» αναφέρεται στην ανοιχτή επιστολή, σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian.

Μεταξύ των επαγγελματιών  από τον κόσμο της λογοτεχνίας, της μουσικής, του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης είναι οι Καζούο Ισιγκούρο, Αν Πάτσετ και Κέιτ Μος, μουσικοί όπως ο Ρόμπερτ Σμιθ των Cure και ηθοποιοί όπως οι Κέβιν Μπέικον και Ροζάριο Ντόσον.

Τον περασμένο Απρίλιο περισσότεροι από 200 καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Στίβι Γουόντερ, Κέιτι Πέρι και τα συγκροτήματα Imagine Dragons και Pearl Jam υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή που υπέβαλε η μη κερδοσκοπική οργάνωση Artist Rights Alliance, καλώντας τις εταιρείες τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης, τους προγραμματιστές, τις πλατφόρμες και τις ψηφιακές μουσικές υπηρεσίες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.