Συγκλόνισε ο χάλκινος Ολυμπιονίκης Καραλής: «Ξεπέρασα την κατάθλιψη, τον ρατσισμό και έγινα ένας δυνατός άνθρωπος, ένας Ολυμπιονίκης»

Metrosport Team06 Αυγούστου 2024

Σε μία μαγική βραδιά του στίβου και ειδικότερα του αγωνίσματος του άλματος επι κοντώ, στο τέλος της οποίας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο σε έναν τρομερό τελικό, ο Εμμανουήλ Καραλής έπλεε, όπως ήταν φυσικό, σε πελάγη ευτυχίας.

Οι δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ έδωσαν ακόμη μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία του: «Τώρα που ηρέμησα, σκέφτομαι ότι έχω περάσει ως άνθρωπος. Την κατάθλιψη, τον ρατσισμό με έκαναν τον άνθρωπο που είμαι τώρα. Έναν δυνατό άνθρωπο και... τρίτο Ολυμπιονίκη. Είμαι ακόμη 24 χρόνων, έχω καλές και κακές στιγμές. Αλλά μπορώ να πω στα νέα παιδιά να κάνουν τα πάντα με επιμονή, υπομονή και πίστη στον εαυτό τους».

Όσο για τον αγώνα; «Είμαι άνθρωπος που θέλω να ευχαριστιέμαι τον αγώνα. Ήθελα όμως ένα μετάλλιο, το πίστευα και το είπα στους γονείς μου. Το πίστευαν και αυτοί και τα κατάφερα. Έβαλα τα κλάματα και τους ευχαρίστησα. Είναι απίστευτο αυτό που έγινε, δεν έχω καταλάβει ακόμη τι έχω κάνει».

Για την κίνηση τακτικής στα 5,95: «Είπα να πάω όλα για όλα, να προσπαθήσω στα 6 μέτρα. Ήμουν 3ος αλλά έπρεπε να κάνω την προσπάθεια. Είναι κάτι που θα κάνω σύντομα. Το μετάλλιο είναι κάτι που μου δίνει κίνητρο για τη συνέχεια. Αν μπεις στα 6 μέτρα μπαίνεις στο πάνθεον των αθλητών που το έκαναν. Είμαι έτοιμος, ξέρω ότι θα το κάνω. Όλα είναι θέμα χρόνου, ενέργειας και συνθηκών».

Απευθυνόμενος στους Έλληνες είπε: «Σας ευχαριστώ όλους πολύ, όχι μόνο για μένα αλλά για όλους τους αθλητές. Το να έρθει ένας αθλητής στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πολύ δύσκολο. Να συνεχίσετε να στηρίζετε τις προσπάθειες μας. Η αγάπη που έχω λάβει δεν... υπάρχει. Τους ευχαριστώ όλους».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.