Σβαμπ VS Μόντσου: Κόβουν και ράβουν…και όχι μόνο

Κωστής Παναγιώτου29 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη (29/9, 20:30, Live Metrosport.gr – Metropolis 95.5) στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, και το MetroAnalysis συγκρίνει τους μαέστρους της μεσαίας γραμμής των δύο ομάδων.

Ο λόγος για τους Στέφαν Σβαμπ και Μόντσου. Αμφότεροι είναι αναπόσπαστα κομμάτια τόσο για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, όσο και για τον Άκη Μάντζιο, καθώς αποτελούν τους "εγκεφάλους" της μεσαίας γραμμής.

  • Το MetroAnalysis συγκρίνει τις επιδόσεις των δύο άσων, αναλύοντας πόσο σημαντικό ρόλο έχουν στη λειτουργία της ομάδας τους.

Ο Αυστριακός μέσος διανύει την πέμπτη σεζόν με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και παρά το 34ο έτος της ηλικίας του κρατάει την απόδοσή του σε υψηλά επίπεδα.

Μάλιστα, είναι ο πρώτος σκόρερ του "δικεφάλου" στο ελληνικό πρωτάθλημα με τρία γκολ, έχοντας τρεις εύστοχες εκτελέσεις από την άσπρη βούλα.

Στην αντίπερα όχθη ο Ισπανός μέσος ήρθε στον Άρη τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού και έγινε η δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή των "κίτρινων", με 3.6 εκατομμύρια ευρώ.

Η, μέχρι τώρα, παρουσία του με την κιτρινόμαυρη φανέλα έχει δικαιώσει και με το παραπάνω τους ανθρώπους του Άρη για την επιλογή τους, καθώς είναι από τους ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει, μέχρι τώρα, στο πρωτάθλημα.

Ο λόγος που η παρουσία των δύο μέσων είναι τόσο καθοριστική για τον ΠΑΟΚ και τον Άρη, είναι το γεγονός ότι έχουν πλουραλισμό στο παιχνίδι τους, κάνοντας πολλά πράγματα ταυτόχρονα, αλλά εξίσου καλά.

Οι επιδόσεις των Σβαμπ και Μόντσου στην Stoiximan Super League:

Ανά αγώνα

Σβαμπ

Μόντσου

Ενέργειες με τη μπάλα

68.8

64.0

Πάσες

45.6 (83%)

43.8 (87%)

Πάσες-κλειδιά

0.4

0.8

Πάσες στην επίθεση

25.2 (75%)

23.0 (79%)

Μακρινές μεταβιβάσεις

2.8 (50%)

4.4 (67%)

Τελικές (εντός εστίας)

1.8 (1.2)

1.8 (0.6)

Τάκλιν

2.4

1.2

Ανακτήσεις

1.6

1.2

Κερδισμένες μονομαχίες

4.8 (51%)

4.0 (54%)

Με μια πρώτη ματιά παρατηρούμε ότι οι δύο μέσοι έχουν κοινές επιδόσεις, έχοντας μικρή απόκλιση μεταξύ τους, με τον Σβαμπ να υπερέχει στις ενέργειες με τη μπάλα και στα τάκλιν, ενώ ο Μόντσου στις μακρινές μεταβιβάσεις και στις πάσες-κλειδιά (πάσες που κατέληξαν σε τελική).

Μάλιστα, ο Αυστριακός και ο Ισπανός είναι οι ποδοσφαιριστές που διαχειρίζονται τις περισσότερες κατοχές των ομάδων τους, καθώς αποτελούν τους κορυφαίους πασέρ του ΠΑΟΚ και του Άρη στη μεσαία γραμμή.

Ο Σβαμπ με 45.6 πάσες ανά αγώνα έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση στον ΠΑΟΚ, με τον Μιχαηλίδη και τον Κεντζιόρα να βρίσκονται πιο ψηλά, ενώ ο Μόντσου με 43.8 πάσες ανά αγώνα έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στον Άρη, με τον Φαμπιάνο (δύο συμμετοχές) να είναι στην πρώτη θέση.

Το εντυπωσιακό με τους δύο μέσους είναι το γεγονός ότι βρίσκονται ψηλά στη λίστα των παικτών με τις περισσότερες τελικές. Ο Σβαμπ με 1.8 τελικές ανά αγώνα είναι στην τέταρτη θέση για τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Μόντσου με ίδιο αριθμό τελικών είναι στη δεύτερη θέση για τον Άρη.

Επίσης, ο Ισπανός είναι πρώτος σε ανακτήσεις μπάλας στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, με 1.2 ανά αγώνα, ενώ ο Αυστριακός είναι δεύτερος στον «δικέφαλο», με ισάριθμες ανακτήσεις.

Σύμφωνα με το SofaScore ο Στέφαν Σβαμπ είναι ο τρίτος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ στο σύστημα αξιολόγησης με 7.44, με τον Μόντσου να βρίσκεται στην ίδια θέση από πλευράς Άρη, με 7.20 στο rating.

Data: SofaScore

Photo credits: Γιάννης Χαλκίτης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.