Σβαμπ: «Όνειρο μας να παίξουμε στο Champions League»

Metrosport Team20 Μαΐου 2024

Ο Στέφαν Σβαμπ ήταν ένας από τους πιο καταλυτικούς παίκτες στη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ, ο οποίος έριξε αυλαία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σηκώνοντας την κούπα του πρωταθλητή. Ο Αυστριακός ηγέτης των «ασπρόμαυρων», σε δηλώσεις που παραχώρησε μεταξύ των ξέφρενων πανηγυριών, μίλησε για μια ιστορική βραδιά που δεν θα ξεχάσει ποτέ, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην προοπτική να αγωνιστεί με τον Δικέφαλο του Βορρά στους ομίλους του Champions League.

Αρχικά, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο τίτλο και την σημασία του, τόσο για τον ίδιο όσοκαι για τον ΠΑΟΚ, τόνισε πως:
«Είναι η επιβράβευση μας για μια τεράστια δουλειά που έχουμε κάνει από την αρχή της σεζόν. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό που ζούμε, όλη η χρονιά από την αρχή της, με αυτό τον ανταγωνισμό από τις ομάδες της Αθήνας. Είναι το τέταρτο πρωτάθλημα στην ιστορία του ΠΑΟΚ και είμαι χαρούμενος που συμμετείχα σε αυτή την προσπάθεια. Είναι κάτι πραγματικά μεγάλο που καταφέραμε, κόντρα σε ομάδες που ήθελαν πάρα πολύ να κατακτήσουν τον τίτλο. Τα καταφέραμε κόντρα σε όλους!

Πιστεύω ότι θα συνειδητοποιήσουμε σε λίγες μέρες ή σε λίγες εβδομάδες το πόσο μεγάλο ήταν αυτό που καταφέραμε με την κατάκτηση του τίτλου. Ζήσαμε ένα απίθανο βράδυ, μια κατάσταση... τρέλας στην Τούμπα, στον Λευκό Πύργο, ακόμα και στο ξενοδοχείο που μας περίμενε και εκεί κόσμος τα ξημερώματα της Κυριακής. Απίθανα πράγματα που μόνο στον ΠΑΟΚ μπορείς να τα ζήσεις!

Είναι μια βραδιά που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ. Είμαστε περήφανοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, είμαστε περήφανοι που κάναμε τόσο πολύ κόσμο να χαρεί και να χαμογελάει. Πρώτα από όλα είμαστε χαρούμενοι εμείς, αλλά κάναμε επίσης χαρούμενη την Θεσσαλονίκη».

Για το αν ο ίδιος πιστεύει ότι ήταν ένας εκ των καταλυτικότερων παικτών στα Play Off: «Είναι όλη η ομάδα ο... MVP! Ο καθένας από την δική του πλευρά έδωσε τα πάντα. Δεν μπορείς να πάρεις πρωτάθλημα με έναν μόνο παίκτη να παίζει σε όλη την σεζόν. Είχαμε μια φανταστική χρονιά και τα δώσαμε όλα μέχρι το τέλος. Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν πολύ καλύτεροι στα πλέι οφ, δεν παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά ήμασταν συγκεντρωμένοι, πιο συμπαγείς και με πολύ καλές επιθετικές μεταβάσεις. Κάναμε επίθεση όλοι μαζί, κάναμε άμυνα όλοι μαζί. Αυτός ο τίτλος είναι ο ορισμός της ομαδικής δουλειάς και αυτό αποτυπώνεται από το γεγονός ότι έχουμε πολλούς παίκτες με πάνω από 10 γκολ που έχουν σκοράρει φέτος».

Για το αν περίμενε η σεζόν να κλείσει με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Στην αρχή της σεζόν κανείς δεν μας έδινε ελπίδες. Εμείς είχαμε στόχο να μπούμε στους ομίλους του Conference League. Ήρθαν παίκτες το καλοκαίρι που μας βοήθησαν πολύ. Τελικά αν και περάσαμε δύσκολα, στο παιχνίδι στην Ιερουσαλήμ, που από εκεί άρχισαν όλα. Πήραμε τις προκρίσεις που θέλαμε, σταθήκαμε όλοι μαζί στα δύσκολα, όταν ήρθαν αρνητικά αποτελέσματα. Πάντα επανερχόμασταν, η ομάδα έχει τεράστια προσωπικότητα, έχει παίκτες με νεανικό ενθουσιασμό και όλο αυτό έχει γίνει μια σπουδαία μίξη που μας έκανε μια ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα. Το πιο σημαντικό πάνω από όλα είναι, ότι το αξίζαμε! Το αξίζαμε πάρα πολύ αυτό το πρωτάθλημα, ήμασταν η καλύτερη ομάδα σε όλη την σεζόν. Κανείς δεν το άξιζε περισσότερο από εμάς».

Τέλος, για τους επόμενούς του στόχους με την φανέλα του ΠΑΟK, δήλωσε πως: «Θέλω να πανηγυρίσω τον τίτλο αυτό, θέλω να χαρώ αυτή την μεγάλη μας επιτυχία. Θα πάω διακοπές και μετά θα δούμε τι θα γίνει με το μέλλον μου εδώ. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι θέλω να μείνω εδώ, να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να παίξει στο Champions League. Να γράψουμε ακόμα περισσότερο ιστορία. Είναι το όνειρο μου, είναι το όνειρο όλων μας στην ομάδα να παίξουμε στο Champions League.»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.