Σβαμπ: «Πρόκληση για εμάς, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε»

Γιώργος Ζαΐρης24 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Στέφαν Σβαμπ εκπροσώπησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (25/9) εκτός έδρας αγώνα με τη Γαλατάσαράι. Ο Αυστριακός μέσος στάθηκε στη δυσκολία του ματς, αλλά και γενικότερα της διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στέφαν Σβάμπ στην συνέντεξη Τυπου στο Αλί Σαμί Γιεν: 

Για το αν μετά από 11-12 ματς είναι αυτό με τη Γαλατά το δυσκολότερο μέχρι τώρα: «Είναι μια ομάδα σε καλή κατάσταση όπως και εμείς είμαστε το ίδιο. Θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι που όλοι θέλουν να παίζουν σε αυτά, ειδικά σε γεμάτα γήπεδα. Είμαστε σε καλή κατάσταση έχουμε παίξει δύσκολα παιχνίδια και στο φινάλε πέρσι και φέτος. Αξίζουμε να είμαστε εδώ. Δεν ξέρω αν θα είναι το πιο δύσκολο, αλλά σίγουρα θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι».

Για τον βαθμό δυσκολίας του Europa League και το αν είναι γκρουπ έτοιμο για αυτό: «Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα διοργάνωση. Περάσαμε μια απογοήτευση μετά τον αποκλεισμό από το Champions League, αλλά έχουμε μπροστά μας σε μια δύσκολη διοργάνωση οκτώ ματς που θα τα δώσουμε όλα. Σίγουρα είναι δύσκολα τα παιχνίδια, εμείς θα θέλαμε να είμαστε στο Champions League, αλλά ακόμα και στο Europa League είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση».

Για τι είδους παιχνίδι περιμένει αύριο και λόγω του νέου φορμάτ της διοργάνωσης και μετά την εξαιρετική αρχή που έχει κάνει στην σεζόν η Γαλατασαράι: «Αυτό το νέο φορμάτ της διοργάνωσης, μοιάζει να είναι σαν τα πλέι οφ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όλα είναι δύσκολα ματς με τοπ ομάδες. Εμείς πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε εμάς. Είναι μια πολύ καλή ομάδα η Γαλατασαράι που και αυτή έχει την απογοήτευση από τον αποκλεισμό της από το Champions League. Θέλουμε να ζούμε τέτοιες στιγμές, σε γήπεδα με πολύ κόσμο όπως τα ματς - ντέρμπι στα πλέι οφ. Έχουμε τις δυνατότητες μας, έχουμε αναλύσει τον αντίπαλο και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Γνωρίζουμε ότι ο αντίπαλος θα προσπαθήσει να μας πιέσει από τα πρώτα λεπτά. Θα τους δώσει ώθηση ο κόσμος τους, αλλά και ο δικός μας ξέρουμε ότι θα ακουστεί στο γήπεδο και θα μας δώσει και εμάς δύναμη». 

Για το πως του φαίνεται αυτό το νέο φορμάτ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να βολεύει τον ΠΑΟΚ λόγω του δόγματος Λουτσέσκου περί game by game: «Είναι κάτι καινούργιο αυτό το φορμάτ. Το προηγούμενο δεν ήταν κακό, αλλά αυτό είναι μια νέα εποχή με ένα ματς με κάθε αντίπαλο. Όλες οι ομάδες θα κυνηγούν βαθμούς μέχρι τέλους και θα διεκδικήσουν τους πόντους σε όλα τα παιχνίδια. Είναι ουσιαστικά δυο έξτρα ματς για εμάς, σε σχέση με τα έξι σε φάση ομίλων. Αυτός είναι ο στόχος μας, να μαζέψουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε και να περάσουμε στα πλέι οφ της διοργάνωσης».

Για το ότι θα αντιμετωπίσει τον Τορέιρα και τους άλλους παίκτες της Γαλατά και το αν τον κάνει να αισθάνεται μια παραπάνω αγωνία για το ματς: «Είναι πάντα να παίζεις απέναντι σε σπουδαίους παίκτες, αλλά όπως είπα και πριν έχουμε παίξει απέναντι σε μεγάλους παίκτες στο παρελθόν και σε μεγάλες ομάδες. Είναι ένας στόχος για εμάς να δείξουμε το καλύτερο πρόσωπο μας και απέναντι στην Γαλατασαράι και γενικότερα στην διοργάνωση».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.