Σβαμπ: «Να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στην άμυνα-Μεγάλος στόχος το Champions League»

Metrosport Team30 Ιουλίου 2024

Λίγο πριν ταξιδέψουν για Βοσνία, Στέφαν Σβαμπ και Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν οι «εκπρόσωποι» του ΠΑΟΚ στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου, ενόψει της ρεβάνς με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα το βράδυ της Τετάρτης (30/07, 22:00, Metropolis 95.5). O Αυστριακός αρχηγός στάθηκε μεταξύ άλλων στα σημεία που πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα προκειμένου να πάρει την πρόκριση στην Βοσνία και να κάνει επιτέλους πραγματικότητα το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αρχικά, ερωτηθείς για το τι έλειπε από τον ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι και τι πρέπει να βελτιώσει η ομάδα στη ρεβάνς, ώστε να πετύχει την πρόκριση: «Δεν πρέπει να είμαστε πολύ αρνητικοί γιατί κερδίσαμε το παιχνίδι και είμαστε σε μια ευνοϊκή θέση, ακόμη και αν είμαστε μπροστά μόνο με ένα γκολ. Η νίκη είναι νίκη.

Τους δώσαμε την ευκαιρία να κάνουν δύο γκολ εξαιτίας των δικών μας λαθών, αυτό πρέπει να αποφύγουμε στη Βοσνία. Και εμείς όμως σκοράραμε τρία γκολ και είχαμε ευκαιρίες για περισσότερα. Αν έχουμε και πάλι τις ίδιες ευκαιρίες να σκοράρουμε αντίστοιχα γκολ θα είμαστε χαρούμενοι. Θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο συγκεντρωμένοι όσον αφορά την άμυνα, να φερθούμε έξυπνα και να φέρουμε το παιχνίδι στα δικά μας μέτρα».

Πως συζητούν στα αποδυτήρια την διαδρομή μέχρι να πετύχουν την πρόκριση στην League Phase του Champions League: «Οι συζητήσεις μας έχουν να κάνουν με τον μεγαλύτερό μας στόχο που θέλουμε να πετύχουμε, το Τσάμπιονς Λιγκ. Ήμασταν οι πρωταθλητές την προηγούμενη χρονιά και παίζουμε για την πρόκριση. Θέλουμε να περάσουμε αυτόν τον προκριματικό γύρο, πάμε βήμα βήμα αλλά ο στόχος είναι να προκριθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρουμε ότι με κάθε γύρο που περνάμε εξασφαλίζουμε ένα όμιλο στο Γιουρόπα και το Κόνφερενς Λιγκ, όμως ο στόχος είναι το Τσάμπιονς Λιγκ για εμάς».

Για την απουσία του Μειτέ και την άφιξη του Καμαρά στα χαφ: «Εκτός από τον Μειτέ, ο βασικός κορμός της ομάδας είναι εδώ, ενώ έχουμε και κάποιες προσαρμογές. Έχω παίξει και παιχνίδια με τον Οζντόεφ, ο Μαντί Καμαρά είναι επίσης ένας καλός παίκτης που έχει ατομική ποιότητα. Φυσικά χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί αλλά όλοι ξέρουμε ότι η δύναμη της ομάδας μας είναι ότι παίζουμε σαν ομάδα. Είμαστε μια ομάδα που δίνει πολύ σημασία στην τακτική. 

Γενικά πιστεύω ότι θα προσαρμοστεί εύκολα, θα βοηθήσει την ομάδα και θα αντικαταστήσει τον Μειτέ με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.