Σβαμπ και Ζίβκοβιτς γράφουν ιστορία με τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη

Γιώργος Πετρίδης12 Αυγούστου 2024

Ο ΠΑΟΚ μετράει αντίστροφα για την αυριανή (13/8, 20:30) ρεβάνς με τη Μάλμε, το παιχνίδι που θα κρίνει αν θα κρατήσει ζωντανό το όνειρο της παρουσίας στο Group Stage του Champions League. Το 2-2 του αγώνα στη Σουηδία άφησε ανοιχτή την πρόκριση και για τις δύο ομάδες, οπότε αυτό είναι ένα must win για τον Δικέφαλο.

Δύο από τους βασικούς του στο πρώτο παιχνίδι, θα μπουν αύριο σε μία ιστορική λίστα του ΠΑΟΚ. Ο Στέφαν Σβαμπ και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έχουν μπροστά τους την 44η εμφάνιση τους με τα ασπρόμαυρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και με αυτήν, θα «πιάσουν» ταυτόχρονα τον Φερνάντο Βαρέλα στην 5η θέση της σχετικής λίστας. Ανεξαρτήτως του αυριανού αποτελέσματος βέβαια, ο Αυστριακός μέσος και ο Σέρβος winger θα αυξήσουν αυτόν τον αριθμό και μπορούν εντός της σεζόν που έχει αρχίσει, να μπουν στη λίστα εκείνων που μέτρησαν 50+ ευρωπαϊκά παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ.

Η λίστα, με τα σημερινά δεδομένα, διαμορφώνεται ως εξής…

1.Δημήτρης Σαλπιγγίδης 60

2.Αντρέ Βιεϊρίνια 55

3.Στέφανος Αθανασιάδης 53

4.Χοσέ Άνχελ Κρέσπο 50

5.Φερνάντο Βαρέλα 44

6.Στέφαν Σβαμπ 43

7.Αντρίγια Ζίβκοβιτς 43

Ντεμπούτο σε νίκες… Champions League

Η διαδρομή του Στέφαν Σβαμπ προς την πεντάδα των παικτών του ΠΑΟΚ με τα περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια, άρχισε στις 25 Αυγούστου 2020, όταν ο Δικέφαλος υποδέχτηκε την Μπεσικτάς γα τα προκριματικά του Champions League και τη νίκησε με 3-1…

Το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Αντρίγια Ζίβκοβιτς με τον ΠΑΟΚ έγινε 20 μέρες αργότερα από εκείνο του Σβαμπ. Ήταν στις 15 Σεπτεμβρίου 2020 όταν ο ΠΑΟΚ νίκησε την Μπενφίκα στην Τούμπα με 2-1, για τα προκριματικά του Champions League, με τον ίδιο μάλιστα να συνδυάζει το ντεμπούτο του με γκολ (στο 4:00).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.