Σβαμπ: «Δεν θα πάμε στο Europa League για... τουρισμό»

Metrosport Team02 Σεπτεμβρίου 2024

Αποστολή στην Αθήνα: Γιώργος Ζαΐρης , Γιώργος Καστάνης, Χάρης Εμμανουηλίδης

Από το Περιστέρι στο... Old Trafford, ο Στέφαν Σβαμπ άνοιξε τα χαρτιά του μετά το πέρας της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο και τη νίκη που χάρισε το απόλυτο στον Δικέφαλο στο πρωτάθλημα της Superleague 1. Ο Αυστριακός μέσος αναφέρθηκε στην κλήρωση του Europa League, αλλά και το πνεύμα... νικητή που διακατέχει τον ίδιο και τους συμπαίκτες του.

Αρχικά ανέφερε για την αναμέτρηση απέναντι στον Ατρόμητο: «Δεν ξεκινήσαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο , παλέψαμε στην αρχή τόσο με το γήπεδο όσο και με τους εαυτούς μας. Το σημείο κλειδί ήταν το ότι δείξαμε αντίδραση, γιατί αν ξεκινάς το παιχνίδι άσχημα, χρειάζεται να παλεύεις λεπτό με το λεπτό να γίνεσαι καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου και νομίζω ότι από το πρώτο ημίχρονο ξεκινήσαμε να το κάνουμε σταδιακά. Το ίδιο έγινε και στο δεύτερο ημίχρονο, ελέγξαμε το παιχνίδι, τόσο με όσο και χωρίς τη μπάλα. Πρέπει να τελειώνουμε τα παιχνίδια νωρίς γιατί είδατε τι μπορεί να γίνει σε μία φάση όπως με το πέναλτι. Δείξαμε το πνεύμα νικητή που μας διακατέχει , παλέψαμε, σκοράραμε ξανά και πήραμε τη νίκη που αξίζαμε απέναντι σε μία δύσκολη ομάδα».

Για το αν η ομάδα είναι στο 100% της: «Παίζουμε πολλά μέσα στη χρονιά, έχουμε πάρει αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές, κάτι που είναι απαραίτητο αν δει κανείς και την περσινή πορεία μας και τη διαχείριση του ρόστερ με το ροτέσιον που μας οδήγησε στην επιτυχία. Έτσι και φέτος, η φρεσκάδα στα πόδια και στον αγωνιστικό χώρο είναι αυτή που θα μας δώσει την επιτυχία. Αρχίζουμε να μεγαλώνουμε ξανά, υποδεχθήκαμε τους καινούργιους ποδοσφαιριστές».

Για το γεγονός πως ο Ατρόμητος είναι μία ομάδα που παραδοσιακά τον δυσκολεύει: «Είναι μία καλή ομάδα ο Ατρόμητος, μία ομάδα που είναι από αυτές που ξεχωρίζουν από τις μικρότερες ομάδες διαχρονικά και έχει πάντα φιλοδοξίες και η Κυριακή εδώ δεν είναι πάντα εύκολη. Υπάρχουν φορές που μπορεί να παίξεις καλά και να μην πάρεις τη νίκη, εμείς σήμερα πήραμε τη νίκη».

Για την κλήρωση του Europa League : «Το να παίξουμε στο Champions League ήταν ένας στόχος της ομάδας από την αρχή, αλλά δεν το πετύχαμε. Ωστόσο η κλήρωση στο Europa League μας έφερε ομάδας επιπέδου Champions League, όπως η Μάντσεστερ, η Γαλατά, η Ρεάλ Σοσιεδάδ και εμείς θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες μας για να πάρουμε τους πόντους που μας αναλογούν , δεν θα πάμε για τουρισμό. Είναι μία διοργάνωση που βρίσκεται ένα βήμα πάνω από το Conference League».

Ενώ για τα όσα είπε στους συμπαίκτες του ο Σόλα Σορετίρε για την κλήρωση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανέφερε: «Από όσο προλάβαμε να μιλήσουμε ήταν πολύ χαρούμενος για αυτή την κλήρωση και την επιστροφή του στο Old Trafford, αλλά νομίζω τώρα που έχει το κενό για τις Εθνικές Ομάδες θα έχουμε την ευκαιρία να το συζητήσουμε εκτενέστερα. Έχω υπάρξει σε αγώνα στο Old Trafford , ωστόσο το να παίζεις μέσα εκεί νομίζω θα είναι ακόμα καλύτερο».

Ακόμα, αναφέρθηκε στη δική του παρουσία στην ομάδα και στο ότι πολλοί φεύγουν και έρχονται, αλλά αυτός παραμένει: «Δεν ξέρω ακριβώς τα νούμερα μου με τον ΠΑΟΚ ή πόσα παιχνίδια έχουν όσοι βρίσκονται στις πιο πάνω θέσεις. Έχω στόχο μου να συνεχίζω να παίζω και άλλα χρόνια, μεγαλώνουμε και θέλω να είμαι σε καλή κατάσταση. Είναι ιδιαίτερο να παίζεις σε μεγάλα παιχνίδια, ειδικά ευρωπαϊκά καθώς αυτά σου μένουν στο τέλος της καριέρας σου. Υπάρχω εγώ , υπάρχουν και άλλοι παίκτες στην ομάδα που μένουν για χρόνια, όπως ο Αντρέ ο Μούργκ και είμαστε εδώ για να καλωσορίζουμε και τους νέους ποδοσφαιριστές που έρχονται».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.