Super League: Η αποτίμηση του ξεκινήματος, η σύγκριση με πέρσι και η επιστροφή του Big-5

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος10 Σεπτεμβρίου 2024

Άλλα ρόστερ, άλλα δεδομένα και διαφορετική εκκίνηση… Το περσινό πρωτάθλημα της Stoiximan Super League χαρακτηρίστηκε -και όχι αδίκως- ως το πιο αμφίρροπο στο φινάλε του.

Πώς όμως επέστρεψαν μετά την αντίστοιχη περσινή διακοπή οι «μεγάλοι»; Το Metrosport.gr κάνει… rewind θυμίζοντας την εικόνα μέχρι, αλλά και μετά την επιστροφή στις υποχρεώσεις του πρωταθλήματος.

Μια καλή αρχή στο ποδόσφαιρο, είναι… μια καλή αρχή. Όχι απαραίτητα το «ήμισυ του παντός» σύμφωνα με τη γνωστή ρήση. Άλλωστε το πρωτάθλημα είναι «μαραθώνιος», έχει πολλές αγωνιστικές και αντίστοιχα «ευκαιρίες» για να αλλάξει τα δεδομένα μια ομάδα και να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Πώς έφτασαν ως την πρώτη διακοπή της Super League και πώς επέστρεψαν από αυτήν οι «Big-5» την περσινή σεζόν; Πώς έχουν τα πράγματα σήμερα, λίγες ημέρες πριν ξαναμπούν στη διαδικασία επιστροφής φέτος;

Το Metrosport.gr έκανε… rewind «φρεσκάροντας» τη μνήμη των όσων συνέβησαν πέρσι το αντίστοιχο διάστημα, διευκρινίζοντας και θυμίζοντας πως για την περσινή σεζόν, πρόκειται για τα τρία πρώτα παιχνίδια που έδωσαν οι ομάδες και όχι οι πρώτες τρεις αγωνιστικές, κάτι που αφορούσε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Ξανά «απόλυτος» Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει και φέτος με το απόλυτο 3 στα 3 έχοντας κερδίσει Βόλο, Καλλιθέα και Λαμία. Τρία ματς θεωρητικά «εύκολα», από τα οποία ωστόσο μόνο ένα, αυτό με την Καλλιθέα, έδωσε στο γήπεδό του. Πέρσι στο αντίστοιχο διάστημα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάνει και πάλι το 3 στα 3. Ωστόσο στην περσινή σεζόν, είχαν δώσει και τους τρεις αγώνες τους στο Φάληρο και το «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Ολυμπιακός μετά την αντίστοιχη περσινή διακοπή, επέστρεψε με ντέρμπι, καθώς στην 4η αγωνιστική αντιμετώπισε την ΑΕΚ στην OPAP Arena όπου βρέθηκε πίσω στο σκορ με το γκολ του Πόνσε, το οποίο ισοφάρισε στο τελικό 1-1 ο Ελ Κααμπί.

Φέτος οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν ντέρμπι και θα υποδεχθούν στο γήπεδό τους τον Παναιτωλικό (Κυριακή 15/9, 18:30).

ΠΕΡΣΙ (9 Βαθμοί)

Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός 2-0 (Μπιέλ, Ελ Αραμπί)

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 4-0 (Μασούρας 2, Καμαρά, Κίνι)

Ολυμπιακός-Λαμία 4-0 (Μασούρας, Φορτούνης, Βασιλαντωνόπουλος αυτ., Ελ Κααμπί)

ΦΕΤΟΣ (9 Βαθμοί)

Βόλος-Ολυμπιακός 0-2 (Ροντινέι, Μασούρας)

Ολυμπιακός-Καλλιθέα 2-1 (Βέλντε, Γιάρεμτσουκ / Ουλντρίκις)

Λαμία-Ολυμπιακός 0-3 (Ελ Κααμπί 2, Μαρτίνς).


Απέφυγε φέτος τις γκέλες ο ΠΑΟΚ

Την κορυφή της φετινής βαθμολογίας μοιράζεται με τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ. Στο φετινό ξεκίνημά του ο Δικέφαλος του Βορρά απέφυγε τις βαθμολογικές απώλειες πετυχαίνοντας το 3 στα 3 βελτιώνοντας την περσινή του αντίστοιχη επίδοση πριν τη διακοπή. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει πετύχει δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες στην Τούμπα επί Πανσερραϊκού και Παναιτωλικού και μια εκτός έδρας, στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο. Στο περσινό ξεκίνημά του ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει επίσης τα δύο εντός έδρας παιχνίδια που έδωσε με Αστέρα Τρίπολης και Κηφισιά, γνωρίζοντας ωστόσο την ήττα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ.

Στην αντίστοιχη επιστροφή από την πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος την 4η αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης (0-0).

Φέτος μετά τη διακοπή οι «ασπρόμαυροι» δίνουν και πάλι ντέρμπι στην Τούμπα, καθώς θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό την Κυριακή (15/9) στις 20:30.

ΠΕΡΣΙ (6 Βαθμοί)

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 3-0 (Μούργκ, Ζίβκοβιτς 2)

ΠΑΟΚ-Κηφισιά 2-1 (Τζίμας, Τσάπαν αυτ./ Μασούρας)

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-0 (Αμπαντά)

ΦΕΤΟΣ (9 Βαθμοί)

ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 3-2 (Σβαμπ 2, Οζντόεφ / Μπετανκόρ, Σαλαζάρ)

ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 2-0 (Σάστρε, Τισουντάλι)

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-2 (Ουάρντα, Ζίβκοβιτς, Καμαρά).

Έχασε και πάλι βαθμούς η ΑΕΚ

Στα… επίπεδα του περσινού προβληματικού ξεκινήματος κινήθηκε και φέτος η ΑΕΚ στους πρώτους τρεις αγώνες που έδωσε. Η Ένωση γνώρισε και πάλι βαθμολογικές απώλειες δίχως να κάνει καλή εκκίνηση, παρ’ ότι η βαθμολογική της συγκομιδή είναι βελτιωμένη συγκριτικά με πέρσι. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν απέφυγαν και φέτος εντός έδρας γκέλα (πέρσι με τον Πανσερραϊκό, φέτος με τη Λαμία). Υπενθυμίζεται πως η Ένωση δεν έδωσε τον αγώνα της περσινής πρεμιέρας και επέστρεψε μετά τη διακοπή με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό (1-1). Στο πρόγραμμα της φετινής της επιστροφής μετά τη διακοπή, η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Βόλο τη Δευτέρα 16/9 στις 20:00.

ΠΕΡΣΙ (4 Βαθμοί-Σε 2 παιχνίδια)

ΑΕΚ-Πανσερραϊκός 1-1 (Γκατσίνοβιτς / Άλεξιτς)

Βόλος-ΑΕΚ 2-3 (Ντέλετιτς 2 / Γιόνσον, Τσούμπερ, Άμραμπατ)

ΦΕΤΟΣ (7 Βαθμοί)

ΑΕΚ-ΟΦΗ 3-0 (Γκαρσία, Πήλιος, Τσούμπερ)

ΑΕΚ-Λαμία 1-1 (Μουκουντί / Φουρτάδο)

Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-3 (Κοϊτά, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς).

Βελτιωμένος και ουσιαστικός ο Άρης

Καλύτερο από το περσινό είναι το φετινό ξεκίνημα του Άρη. Πρόκειται για κάτι που αποτυπώνεται και στη βαθμολογική του συγκομιδή. Οι «κίτρινοι» μέχρι την πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος κλήθηκαν να δώσουν και φέτος δύο αγώνες μακριά από την έδρα τους και έναν στο «Κ. Βικελίδης», όπως ακριβώς συνέβη και πέρσι. Στις δύο περσινές εξόδους του ο Άρης έχασε σε Ηράκλειο και Λαμία, ενώ φέτος αναδείχθηκε ισόπαλος στο Περιστέρι και νίκησε στις Σέρρες. Κοινή συνισταμένη είναι ο εντός έδρας αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης, τον οποίο κέρδισε πέρσι, αλλά αναδείχθηκε ισόπαλος φέτος.

Στην περσινή επιστροφή του από την πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος, ο Άρης αναδείχθηκε ισόπαλος στο ντέρμπι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (0-0). Φέτος θα ταξιδέψει στο Ηράκλειο της Κρήτης για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ το βράδυ της Κυριακής (15/9) στις 20:30.

ΠΕΡΣΙ (3 Βαθμοί)

ΟΦΗ-Άρης 3-2 (Ντικό, Θοράρινσον, Νέιρα / Μορόν, Φαμπιάνο)

Λαμία-Άρης 1-0 (Καρλίτος)

Άρης-Αστέρας Τρίπολης 3-2 (Ζαμόρα, Μορόν, Φαμπιάνο / Μπαρτόλο, Μάντζης)

ΦΕΤΟΣ (5 Βαθμοί)

Ατρόμητος-Άρης 1-1 (Ουάρντα / Μπρόνσον αυτ.)

Πανσερραϊκός-Άρης 0-1 (Σιφουέντες)

Άρης-Αστέρας Τρίπολης 1-1 (Μορόν / Κρεσπί).

«Βουτιά» φέτος ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε φέτος την ευρωπαϊκή του παρουσία στη league phase του Conference League που ήταν βασικός στόχος, ωστόσο το ξεκίνημά του στη Super League είναι απογοητευτικό και εκ διαμέτρου αντίθετο με το αντίστοιχο περσινό. Οι «πράσινοι» επίσης δεν έδωσαν τον αγώνα πρεμιέρας πέρσι, όμως στους δύο αγώνες τους μέχρι τη διακοπή, ήταν αήττητοι με 2 στα 2 και χωρίς να δεχθούν γκολ κόντρα σε Βόλο και ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ επέστρεψαν μετά τη διακοπή με το εντυπωσιακό 5-0 επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο. Φέτος το «Τριφύλλι» έχει απογοητεύσει και στα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος που έδωσε με Αστέρα Τρίπολης, Λεβαδειακό και Καλλιθέα, κάνοντας «βουτιά» και στη συγκομιδή -πέραν της αγωνιστικής εικόνας- με 4 βαθμούς σε τρεις αγώνες.

Επιστρέφοντας μετά τη διακοπή, ο Παναθηναϊκός θα δώσει ντέρμπι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την Κυριακή 15/9 στις 20:30.

ΠΕΡΣΙ (6 Βαθμοί-Σε 2 αγώνες)

Παναθηναϊκός-Βόλος 3-0 (Τσέριν, Ιωαννίδης, Βέρμπιτς)

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-1 (Παλάσιος)

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-5 (Μπερνάρ 3, Αϊτόρ, Μάγκνουσον)

ΦΕΤΟΣ (4 Βαθμοί)

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-1 (Κρεσπί)

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 1-0 (Σπόραρ)

Καλλιθέα-Παναθηναϊκός 2-2 (Μουτίνιο, Βαλμπουενά / Τζούριτσιτς, Τετέ).

Photo credits κεντρική φωτογραφία: Γιάννης Χαλκίτης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.