Super League: Γόητρο και «αντίο» στο σημερινό φινάλε των play out

Metrosport Team11 Μαΐου 2024

Η Super League ρίχνει αυλαία στα play out της σεζόν 2023-2024 με τα πάντα να έχουν κριθεί όσον αφορά στις ομάδες που υποβιβάζονται στη Super League 2.

Στη σημερινή τελευταία αγωνιστική κρίνεται το γόητρο της 7ης θέσης και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα για τις ομάδες, όπως και το «αντίο» του ΠΑΣ Γιάννινα και της Κηφισιάς στην κατηγορία.

Φινάλε για άλλους «πικρό», για άλλους θετικό. Στην τελευταία αγωνιστική των Play out της Super League έχουν κριθεί τα πάντα, μιας και έχουν υποβιβαστεί μαθηματικά ΠΑΣ Γιάννινα και Κηφισιά, ενώ παίζεται η τιμητική 7η θέση, το γόητρο και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα των ομάδων.

Νίκη στην «αυλαία» στις Σέρρες

Στις Σέρρες ο Πανσερραϊκός φιλοξενεί την Κηφισιά (20:00, ΝοvaSports 2), αναζητώντας τη νίκη στην «αυλαία» της καλής φετινής του σεζόν και την κατάκτηση της 7ης θέσης στην οποία ισοβαθμεί με Αστέρα Τρίπολης και ΟΦΗ (ευνοείται σε τριπλή ισοβαθμία).

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι έχουν υποβιβαστεί στη Super League 2 έναν χρόνο μετά την άνοδό τους και στοχεύουν σ’ ένα τιμητικό φινάλε για την παρουσία τους στη Super League 1.

Ο Πάμπλο Γκαρσία υπολογίζει στους Αυλωνίτη και Ουεντραόγκο που εξέτισαν την ποινή τους, όμως θα στερηθεί τη συμμετοχή του Οικονόμου που αποβλήθηκε στον αγώνα με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό.

Πιθανές ενδεκάδες:

Πανσερραϊκός: Τσομπανίδης, Δεληγιαννίδης, Διαμαντής, Πεταυράκης, Πηλέας, Στάικος, Μορέιρα, Γούλερι, Τομάς, Παπαβασιλείου, Άλεξιτς.

Κηφισιά: Νικοπολίγδης, Μιλίτσεβιτς, Βαφέας, Σπίνος, Κλωναρίδης - Νίνης, Σολόα, Σάντος, Πρίτσας, Τετέι, Οζέγκοβιτς.

Το «αντίο» του ΠΑΣ κόντρα στον Βόλο

Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποβιβάστηκε μετά από 4 χρόνια και η νέα σεζόν θα τον βρει στη Super League 2. Οι Ηπειρώτες δίνουν τον τελευταίο τους αγώνα στη μεγάλη κατηγορία και υποδέχονται τον Βόλο στους «Ζωσιμάδες» για την 7η αγωνιστική των play out.

Εκτός αποστολής για το «αποχαιρετιστήριο» παιχνίδι του ΠΑΣ στη Super League 1 είναι οι Νάγκι, Παμλίδης, Τσαούσης, Μπάλαν και ο τιμωρημένος Εραμούσπε.

Ο Βόλος έχοντας καταφέρει να εξασφαλίσει την παραμονή του με το εξαιρετικό σερί του προσβλέπει σ’ ένα θετικό φινάλε στη σεζόν. Δίχως βαθμολογικό άγχος οι «κυανέρυθροι» θα επιδιώξουν να μπουν στη 10αδα, γεγονός που θα συμβεί μόνο με συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Πιθανές ενδεκάδες:

ΠΑΣ Γιάννινα: Αθανασίου, Σόρια, Μπακαδήμας, Παντελάκης, Κιάκος, Τζίνο, Καραχάλιος, Τζίμας, Ροσέρο, Κόντε, Ροσάλες.

Βόλος: Σιαμπάνης, Μύγας, Καλογερόπουλος, Ασλανίδης, Κίτσος, Ντε Καμπς, Γκλάβτσιτς, Κόμπα, Μπερτόγλιο, Γκαρσία, Μωραΐτης.

Χωρίς βαθμολογικά κίνητρα στο Ηράκλειο

Η αναμέτρηση του ΟΦΗ με αντίπαλο τον Παναιτωλικό (20:00, Cosmote Sport 1), δεν έχει βαθμολογικά κίνητρα για καμία εκ των δύο ομάδων, που έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους και στην επόμενη Super League 1.

Ο ΟΦΗ συνεχίζει αήττητος μετά την έλευση του Τραϊανού Δέλλα στον πάγκο και θέλει να κλείσει τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εκτός αποστολής έμειναν οι Λερόι Αμπάντα, Μεγιάδο, Αδαμάκης, Σωτηρίου, Μπρεσάν, Καλαφάτης και Σημαντηράκης.

Ο Παναιτωλικός ολοκληρώνει θετικά τη φετινή σεζόν έχοντας επιτύχει τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία και μπαίνει σταδιακά στην προετοιμασία της νέας σεζόν με παρακαταθήκη την πολύ καλή του παρουσία με μόλις μια ήττα στα play out. Εκτός αποστολής έμειναν οι Ταμπίτζε, Μλάντεν, Οικονόμου, Σενγκέλια, Χουάνπι, Μπαλντασάρα, Στάγιτς και Μπάμποκ.

Πιθανές ενδεκάδες:

ΟΦΗ Xριστογεώργος, Μαρινάκης, Λουκάο, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Θοράρισον, Μπάκιτς, Γκαγιέγος, Νέιρα, Τοράλ, Ισέκα.

Παναιτωλικός: Τσάβες, Μαυρίας, Φρ. Ντουάρτε, Μαλής, Λιάβας, Τορεχόν, Πέρες, Τσιγγάρας, Χατζηθεοδωρίδης, Μπ. Ντουάρτε, Πέδρο

Για το πρεστίζ στο Περιστέρι

Η «αυλαία» των play out πέφτει και στο Περιστέρι όπου Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης αναζητούν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα για το πρεστίζ στην αποψινή (20:00 NovaSports) αναμέτρηση.

Με τον Γιώργο Κορακάκη στον πάγκο θα αγωνιστούν οι γηπεδούχοι μετά την αποχώρηση του Σάσα Ίλιτς για τη Ρωσική Νίζνι Νόβγκοροντ. Ο Αστέρας Τρίπολης θα αγωνιστεί δίχως τους Παπαδόπουλο, Χουχούμη, Καστάνιο, Ρεγκίς, Χριστόπουλο, Τζουκάνοβιτς, Καρμόνα, Σίτο.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ατρόμητος: Μαρκετζάνι, Κιβρακίδης, Ασεβέδο, Τσακμάκης, Ντε Μποκ, Αθανασίου, Κούντε, Έντερ, Κούεν, Βαλένσια, Αντζιέλσκι.

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Λύρατζης, Πίτσου, Γκρόζντανιτς, Άλβαρες, Γκος, Γιαμπλόνσκι, Καλτσάς, Μπαρτόλο, Παλάσιος, Μιριτέλο.

Το πρόγραμμα

  • 20:00 ΟΦΗ - Παναιτωλικός (COSMOTE SPORT 1 HD)
  • 20:00 ΠΑΣ Γιάννινα - Βόλος (Novasports)
  • 20:00 Πανσερραϊκός - Κηφισιά (Novasports 2HD)
  • 20:00 Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης (Novasports Prime)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.