Super Cup: Διέλυσε 5-0 τη Γαλατά η Μπεσίκτας, ασύλληπτη ανατροπή 4-3 για την Πόρτο επί της Σπόρτινγκ

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος04 Αυγούστου 2024

Με τον τελικό του Super Cup άρχισε η σεζόν σε Τουρκία και Πορτογαλία, όπου Μπεσίκτας και Πόρτο αντίστοιχα κατέκτησαν τους τίτλους απέναντι σε Γαλατάσαραϊ και Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Η Μπεσίκτας ήταν αμείλικτη απέναντι στην πρωταθλήτρια Τουρκίας Γαλατάσαραϊ την οποία διέλυσε με το εντυπωσιακό 5-0 στον τελικό του Super Cup.

Ο Τσίρο Ιμόμπιλε χρειάστηκε μόλις 21 δευτερόλεπτα για να πετύχει το πρώτο του επίσημο γκολ με την Μπεσίκτας και πέτυχε doppietta σκοράροντας με εκτέλεση πέναλτι στο 81’ το τελικό 5-0. Τα υπόλοιπα γκολ πέτυχαν οι Γιόνας Σβένσον, Ράφα Σίλβα και Μουστάφα Χεκίμογλου.

Η Μπεσίκτας κατέκτησε το 10ο Super Cup Τουρκίας στην ιστορία της «πιάνοντας» σε κατακτήσεις την Τραμπζονσπορ, ενώ στην κορυφή της λίστας παραμένει η Γαλατάσαραϊ με 17.

Τρομερο comeback των «Δράκων»

Και στην Πορτογαλία η Κυπελλούχος κατέκτησε το Super Cup απέναντι στην Πρωταθλήτρια. Η Πόρτο με ασύλληπτη ανατροπή από το 0-3, έστειλε τον τελικό στην παράταση (3-3) όπου και κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να σηκώσει το τρόπαιο απέναντι στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Οι πρωταθλητές Πορτογαλίας με απρόσμενη άνεση αιφνιδίασαν απόλυτα την Πόρτο, προηγήθηκαν 2-0 στο 10λεπτο (!) με τους Ινάσιο (6’) και Γκονσάλβες (9’) και με 3-0 μόλις στο 24ο λεπτό με το γκολ του Κουέντα!

Παρ’ όλα αυτά οι «Δράκοι» έκαναν την αντεπίθεσή τους και μείωσαν με τον Γκαλένο στο 28’ σε 3-1. Στο δεύτερο ημίχρονο η Πόρτο «χτύπησε» με δύο άμεσα γκολ των Νίκο (64’) και το δεύτερο προσωπικό του Γκαλένο (66’) ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Στην παράταση ο Χάιμε στο 101’ ήταν ο λυτρωτής για την Πόρτο που πανηγύρισε με απίστευτη ανατροπή τον 25ο τίτλο Super Cup της ιστορίας της.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.