Στρωμένος με… μπανανόφλουδες ο δρόμος στο Αμπερντίν!

Αρις Νικολάκης26 Οκτωβρίου 2023

Χρόνια Πολλά και Καλά, Θεσσαλονίκη μας…. Μεγάλη φτωχομάνα, εσύ που βγάζεις τα καλύτερα παιδιά! Του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου σήμερα, 26 Οκτωβρίου και 299η ημέρα του χρόνου. Ανήμερα της γιορτής του Πολιούχου της κι η απελευθέρωση της από τον τουρκικό ζυγό, το 1912.

Η Θεσσαλονίκη με ιστορία από το 315 πχ, όταν την ίδρυσε ο Κάσσανδρος, στρατηγός του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ως σύζυγος της αδελφής του Μακεδόνα στρατηλάτη, έδωσε το όνομα της στην πόλη…

Και κάτι ακόμη για την ιστορία. Το πρωτόκολλο της παράδοσης από τους Οθωμανούς και της επιστροφής συνάμα, της μακεδονικής πρωτεύουσας στη μητέρα Ελλάδα υπογράφθηκε στις 27 Οκτωβρίου 1912. Αν κι η συμφωνία είχε γίνει στις 26 αλλά … Για λόγους συμβολισμού αναφέρεται η ημέρα γιορτής του Πολιούχου της.

Μεγάλη η Χάρη του!

Χρόνια Πολλά και Καλά – με υγεία κι ειρήνη - σε όλες κι όλους…

Ως εκ τούτων πάντως, θεωρούμε πως το καλύτερο δώρο – από τον ΠΑΟΚ - στην εορτάζουσα συμβασιλεύουσα, είναι νίκη του απόψε, στο Αμπερντίν. Σε έναν αγώνα με πολλές, πάρα πολλές ….μπανανόφλουδες. Μπανανόφλουδες; Ναι, έτσι ακριβώς όπως το διαβάζετε.

Πολλή ησυχία στο αντίπαλο στρατόπεδο. Πολλή ηρεμία στην σκωτσέζικη ομάδα. Δεν καταγράφουμε ίχνος πατροπαράδοτοι εγωισμού της. Πολλή ευκολία στην απόδοση του «φαβορί» για τον ΠΑΟΚ. Πολλή έλλειψη πίστης από τον κόσμο της Αμπερντίν.

Δεν ξέρουμε τι γίνεται. Φαίνεται, σα να θέλουν οι γηπεδούχοι, να πείσουν τους φιλοξενούμενους πως θα είναι …περίπατος ο αγώνας στο «Πίτροντι Στέιντιουμ»! Έτσι θεωρούμε εμείς. Και κατ’ αντιστοιχία θεωρούμε, πως οι φιλοξενούμενοι οι δεν πείθονται από τους γηπεδούχους.

Κι επιμένουμε. Είναι στρωμένος ο δρόμος του ΠΑΟΚ απόψε, στο «Πίτροντι Στέιντιουμ» με … μπανανόφλουδες! Πληθυντικός,έτσι; Ήτοι, πολλές. Τι σημαίνει αυτό; Όχι, μόνον είκοσι τέσσερα μάτια του «δικέφαλου», κατά πως λέγαμε προχθές. Απορρίπτοντας τα δεκατέσσερα ως μη αρκετά. Τριάντα τέσσερα μάτια του «δικέφαλου» χρειάζονται απόψε.

Ακόμη κι ίχνος υποτίμησης της Αμπερντίν μπορεί, να κοστίσει βαθμούς στον ΠΑΟΚ. Κι ο ΠΑΟΚ δεν έχει περιθώρια ακόμη και για υποψία σκέψης περί απώλειας βαθμών.

Έχοντας υπερβεί – καταπλήσσοντας τον, μάλιστα - τον ίδιον του, τον εαυτόν στους προκριματικούς. Κι έχοντας υπερβεί τον υπερβάλλοντα – και καταπλήξαντα, συνάμα - εαυτόν του στον αγώνα με την ισχυρή Άϊντραχτ… Θα είναι αυτοκτονία τυχόν, μη νίκη κόντρα στην Αμπερντίν. Διαφωνείτε;

Είναι λοιπόν, πολλά τα κίνητρα του ΠΑΟΚ, για τη νίκη στην Σκωτία. Αγωνιστικά, επειδή με αυτήν και με μία ακόμη – κόντρα πάλι, στην Αμπερντίν – πάει στην Φρανκφούρτη για δυο αποτελέσματα. Ψυχικά, επειδή οφείλει, να τιμήσει τον κόσμο πού τον τιμά (και τον δοξάζει…) από τη μία, στην άλλη άκρη της Ευρώπης. Κι εθιμικά αλλά ουχί τυπικά… Ουσιαστικά, να κάνει δώρο στην εορτάζουσα – τον Πολιούχο Άγιο της και την απελευθέρωση της από τους Οθωμανούς – συμβασιλεύουσα…

Αρκεί, να μην πατήσει έστω και μία από τις …μπανανόφλουδες της Αμπερντίν. Είπαμε. Με αυτές είναι στρωμένος ο δρόμος του ΠΑΟΚ στο «Πίπροντι Στείντιουμ»!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.