Στρατιώτες, στρατηγοί και στρατηγική

Αρις Νικολάκης26 Οκτωβρίου 2020

Τυχερός μέσα στην ατυχία και στην αδυναμία του ο ΠΑΟΚ. Η – εύλογη λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων αμφοτέρων των ομάδων - αναβολή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό συνέπεσε με χρονική περίοδο κατά την οποία … ασφυκτιά! Έτσι του δόθηκε χρόνος, για να πάρει ανάσες. Να ανασυγκροτηθεί. Να ωριμάσει. Και να αντεπιτεθεί.

Η τύχη του πάντως, δεν τον ακολουθεί και μετά την αναβολή του ντέρμπι. Τούτο επειδή ακολουθεί πρόγραμμα αυξημένου βαθμού δυσκολίας. Μέχρι τέλους του χρόνου από τους δεκατρείς αγώνες (υπολογίζουμε σε αυτούς και τον αναβληθέντα με τον Ολυμπιακό) μόνον οι έξι είναι στην Τούμπα! Αν κι επί μακρόν τον τελευταίο καιρό (αρχής γενομένης από πέρυσι, ήτοι και πριν τον Κορωνοϊό) η αγωνιστική αδυναμία του ΠΑΟΚ δεν την καθιστούσε άπαρτο κάστρο…

Και μπορεί ουκ ολίγοι να θεωρούν πως η άψυχη (πως αλλιώς να την χαρακτηρίσουμε όταν λείπει η ψυχή του κόσμου από την κερκίδα) Τούμπα… Στην τρέχουσα αγωνιστική κατάσταση του ΠΑΟΚ … Να ωφελεί μερικώς την υγεία του. Δεν τον επιβαρύνει με γκρίνια και δεν τον φορτώνει με άγχος λένε. Δεν έχουν απόλυτα άδικο αλλά… Όπως και να το κάνουμε, άλλο είναι να παίζει η Κράσνονταρ ή η Ομόνοια επί παραδείγματι σε ενεργό ηφαίστειο κι άλλο σε ανενεργό. Αναφέρουμε αυτές τις ομάδες επειδή αυτές έφεραν στην Τούμπα τα πάνω κάτω στον ΠΑΟΚ.Η Τούμπα είναι Τούμπα!

Έτσι εμείς θεωρούμε πως οι έξι αγώνες στην άψυχη Τούμπα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή του ΠΑΟΚ. Ποιού ΠΑΟΚ; Αυτόν τον οποίο μέχρι σήμερα παρουσίασαν επί ελληνικής κι ευρωπαϊκής σκηνής προπονητές και παίκτες του. Τον διόλου γοητευτικό (sic) ΠΑΟΚ ακόμη και στην Τούμπα!

Στις ανάσες του στο μόλις ολοκληρωμένο ήσυχο σαββατοκύριακο προσθέστε και τα καλά νέα από την αποθεραπεία Ελ Καντουρί, Κρέσπο και Σφιντέρσκι. Αν και με αυτούς στο δυναμικό του ο ΠΑΟΚ υπέστη σοβαρά ανυπολόγιστες ζημιές. Μία εκ των οποίων μάλιστα, ο αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ανεπανόρθωτη ζημιά.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως το θέμα… Το πρόβλημα, το σοβαρό πρόβλημα όπως το θέμα εξελίχθηκε εξ αιτίας της αγωνιστικής αδυναμίας του, δεν είναι πόσοι και ποιοι …στρατιώτες είναι παρόντες. Το σοβαρό πρόβλημα είναι η… στρατηγική! Και σε αυτήν οι… στρατηγοί δεν πέτυχαν. Επέμεναν βέβαια με εμμονή στις επιλογές τους αλλά απέτυχαν.

Ως εκ τούτων λοιπόν, φαίνεται – εάν κι εφ’ όσον βλέπουν καλά (και δεν έχουμε ίχνος υποψίας περί του αντιθέτου) οι φίλοι του «δικέφαλου» - πως είναι καιρός αναθεώρησης της αγωνιστικής… στρατηγικής του. Τα περιθώρια για περαιτέρω εμμονή σε αυτήν υπερέβησαν κάθε λογικό όριο. Μείον δυο βαθμοί στο Γιουρόπα Λιγκ και μείον έξι βαθμοί στο Πρωτάθλημα βάζουν τον ΠΑΟΚ σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση…

Δε λέμε εμείς πως είναι ντε και καλά λαθεμένη η… στρατηγική. Αφήστε που δεν την βοηθούν κι οι …στρατιώτες. Λέμε δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια δοκιμών η πειραμάτων με αυτήν. Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με ολικό εκτροχιασμό από την τροχιά διεκδίκησης τίτλων και διακρίσεων. Ο κίνδυνος είναι προ των πυλών του! Χρειάζεται ωριμότητας σκέψη και πράξης των… στρατηγών. Προς όφελος τού ΠΑΟΚ ως ομάδα. Ήτοι ατόμων και συνόλου…

Ξέρετε, κάποιες φορές πολλές σκέψεις πέφτουν από το δένδρο του μυαλού πριν ωριμάσουν!

ΥΓ 1: Πήρε νέα μέτρα η Πολιτεία για τον Κορωνοϊό! Ε, και; Όταν δεν ελέγχονται για την εφαρμογή τους οι πολίτες τζάμπα κόπο κάνει. Και δε θέλει κόπο. Τρόπο θέλει…

ΥΓ 2 : Οι εντυπώσεις από την εικόνα του ΠΑΟΚ στην πρώτη αγωνιστική της Α1 του μπάσκετ… Συνέτριψαν κάθε έννοια μη ετοιμότητας ομάδας! Και πλήγωσαν βαθιά τον κόσμο τους με την αμαχητί παράδοση τους.

ΥΓ 3: Με 8/31 δίποντα, ήτοι 25,8 ευστοχία δεν κτυπά καμπανάκι. Σήμαντρο αντιλαλεί…

ΥΓ 4 : Βάλτε σημαίες στα μπαλκόνια! Γιορτάστε... Για την Ελλάδα, τη (μία και μοναδική) γνήσια Μακεδονία... Ρε γαμώτο!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.