Στον ΠΑΟΚ «τσαλάκωσαν» την εσωστρέφεια και ετοιμάζονται για τα… «δύσκολα»

Δημήτρης Μπούζας15 Οκτωβρίου 2024

Είναι αλήθεια πως οι πρωταθλητές και πρωτοπόροι της βαθμολογίας «προσφέρονται» - για πολλούς και διάφορους λόγους – πολύ εύκολα, για παντός είδους σενάρια (ιδιαίτερα συνωμοσιολογικά), τα οποία τόσο από τη «φύση» τους, όσο και από την διάρκεια τους, προκαλούν προβληματικές καταστάσεις. Τα περισσότερα εξ αυτών εξυφαίνονται με στόχο να κάμνουν ζημιά.

Κάποια λιγότερα γιατί οι εμπνευστές τους ξέμειναν από θέματα επικαιρότητας και επιχειρούν να «μπαζώσουν» το κενό, «κατασκευάζοντας»… ιστορίες, με ελπίδα να εισπράξουν ανταπόκριση. Κι αυτό από τη στιγμή που κατά γενική ομολογία ότι έχει σχέση με τον ΠΑΟΚ είναι «πιασάρικο» και ελκυστικό. Διαχρονικά λοιπόν ο «ιός» των υποβοσκουσών ή κατά φαντασία κρίσεων που περνούν το κατώφλι της Τούμπας, είναι κάτι το συνηθισμένο. Χωρίς βέβαια αυτό το τελευταίο να αποκλείει και το ενδεχόμενο για την εμφάνιση μιας πραγματικής κρίσης.

Πάμε όμως στα όσα διακινήθηκαν πρόσφατα υπό μορφή κρίσεως και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο. Η εσωστρέφεια που προς στιγμή εμφανίστηκε στο κατώφλι της Τούμπας συνοδευόμενη από τους κινδύνους που εγκυμονεί, αυτή τη φορά προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση όλων των υγειών δυνάμεων της ΠΑΟΚτσήδικης οικογένειας. Κι αυτό γιατί πίσω από την αναταραχή που ήταν επόμενο να απειλήσει το καλό κλίμα σε μια τόσο κρίσιμη καμπή της πορείας της ομάδας, διαπιστώθηκαν επικίνδυνες σκοπιμότητες. Επί του προκειμένου λοιπόν μια συντριπτική στην κυριολεξία παρέμβαση των οργανωμένων (ανακοίνωση καταπέλτης) και προειδοποίηση, «τσαλάκωσε» όλα τα υπόπτως διακινούμενα και έβαλε ένα «τέλος» στη νέα απόπειρα διαταραχής και εσωστρέφειας. Την στιγμή που η ομάδα (το επαναλαμβάνουμε) είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, διεκδικεί τους στόχους της, επιπρόσθετα βρίσκεται στην πλέον κρίσιμη καμπή της φετινής πορείας της. Αυτό το τελευταίο αποτυπώνεται στις άμεσες εντός και εκτός επικράτειας υποχρεώσεις της, οι οποίες είναι ιδιαίτερα πιεστικές και σημαντικές και εξίσου δύσκολες. Το γεγονός ότι ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του έχουν μέσα σε 21 ημέρες να δώσουν 7 παιχνίδια (ανά τρεις ημέρες δηλαδή κι ένας αγώνας) τα λέει όλα!

Αρχής γενομένης λοιπόν από το ντέρμπι κορυφής στην «OPAP Arena» (φωτογραφικό στιγμιότυπο από το περσινό 2-2) και με την συνέχεια που ακολουθεί να περιλαμβάνει παιχνίδια εθνικού πρωταθλήματος, κυπέλλου και ευρωπαϊκά, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι αυτό το κομμάτι της πορείας των πρωτοπόρων, είναι ίσως ένα από τα πλέον κρίσιμα και σημαντικά της φετινής αγωνιστικής περιόδου. 

Δεν χρειάζεται ως εκ τούτου να γίνουν ιδιαίτερες επισημάνσεις και προειδοποιήσεις για το χρέος και την ευθύνη που προκύπτει, ώστε η ομάδα απερίσπαστη και με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, να διεκδικήσει τους στόχους της. Η προετοιμασία για το παιχνίδι της Κυριακής άρχισε από προχθές και θα συνεχιστεί με την παρουσία και όλων των διεθνών. Ανησυχία δεν υπάρχει για τον Κοτάρσκι, όπως επίσης και για τον Κωνσταντέλια, από τη στγιμή που ο πυρετός του από την φαρυγγίτιδα θεωρείται ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο για να συμπεριληφθεί στην αποστολή.

Κάτι που αξίζει τον κόπο να αναφέρουμε είναι η εντυπωσιακή απόδοση του Μαντί Καμαρά στο προχθεσινό παιχνίδι της εθνικής Νέας Γουινέας, όπου ανακηρύχθηκε και κορυφαίος παίκτης.

Τέλος συγκινητική εκδήλωση στην Κύπρο με πρωτοβουλία των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι μετέφεραν το τρόπαιο του πρωταθλητή, στο μνήμα του αδικοχαμένου Κύπριου ΠΑΟΚτσή Νάσου Κωνσταντίνου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.