Στον ΠΑΟΚ το ξέρουν ότι βαρύ είναι το πρόγραμμα για κάθε ομάδα που διεκδικεί πολλούς στόχους

Δημήτρης Κανελλάκης09 Σεπτεμβρίου 2023

Έβλεπα χθες το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος του 2023. Τις υποχρεώσεις του σε ελληνικό πρωτάθλημα και Conference League. Πιεστικό είναι το πρόγραμμα, πολλές οι υποχρεώσεις, αρκετές οι εβδομάδες με δύο αγώνες.

Όμως, όπως και σε άλλες περιπτώσεις με αφορμή το βαρύ πρόγραμμα των ομάδων έχω σχολιάσει, αυτή είναι μια πραγματικότητα με την οποία είναι υποχρεωμένες να ζουν.

Όταν μια ομάδα συμμετέχει σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αυτά είναι αυτονόητα πράγματα. Δεν είναι ούτε για να... βογκάει, ούτε για να ψάχνει άλοθι και δικαιολογίες. Όχι ο ΠΑΟΚ. Οποιαδήποτε ομάδα που καλείται να αντεπεξέλθει σε μια κατάσταση σαν κι αυτή.

Από την ανταπόκριση σε τέτοιες καταστάσεις φαίνεται η ποιότητα μιας ομάδας, το βάθος του ρόστερ της, η ικανότητά της να αντέξει στην πίεση, στον ανταγωνισμό, στα απανωτά παιχνίδια, στα ταξίδια, στην διαχείριση των συναισθημάτων.

Οι ομάδες που καταφέρνουν να λειτουργήσουν σε αυτό το επίπεδο, είναι οι ομάδες που ξεχωρίζουν, που διακρίνονται, που κυνηγάνε υψηλούς στόχους και τους πετυχαίνουν.

Ο ΠΑΟΚ το έχει ξανακάνει. Δεν είναι η πρώτη φορά. Ξέρει πώς είναι να έχεις πρόγραμμα με δύο αγώνες για πολλές εβδομάδες, να μην προλαβαίνεις να πάρεις ανάσα.

Το ερώτημα, ωστόσο, είναι αν το ρόστερ που έχει αυτή την στιγμή έχει την απαιτούμενη επάρκεια για να ανταποκριθεί. Διότι καλά πήγαν τα πράγματα το καλοκαίρι, ήρθε η πρόκριση στους ομίλους, δεν υπήρξαν σοβαρά στραβοπατήματα, όμως, άλλες είναι οι συνθήκες και οι απαιτήσεις, πλέον.

Νομίζω ότι οι περισσότεροι συμφωνούν στην άποψη ότι χρειάζεται ενίσχυση ο ΠΑΟΚ και ότι δεν θα είναι εύκολο με το υπάρχον υλικό να ανταποκριθεί με άνεση σε όσα έχει μπροστά του.

Όχι μόνο μέχρι το τέλος του 2023, αλλά για όλη την σεζόν. Εφόσον, βέβαια, ο στόχος είναι να κυνηγήσει με αξιώσεις την κατάκτηση και των δύο εγχώριων τίτλων, αλλά και να πάει όσο πιο μακριά γίνεται στο Conference League.

Αν ο ΠΑΟΚ θέλει να επιστρέψει σε επίπεδα... 2019, από τα οποία, η αλήθεια είναι ότι, απομακρύνθηκε πολύ την τελευταία τετραετία, δεν του φτάνει η ποιότητα που αυτή την στιγμή διαθέτει στο ρόστερ του. Είναι απαραίτητο να διαθέτει περισσότερη, ο Λουτσέσκου να έχει παραπάνω εναλλακτικές στη διάθεσή του...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.