Για τον ΠΑΟΚ αρκεί μία σωστή ιεράρχηση και εκμετάλλευση των ευοίωνων προοπτικών

Δημήτρης Μπούζας25 Νοεμβρίου 2023

Δεν θα θεωρηθεί υπερβολή να υποστηριχθεί ότι όλα πηγαίνουν πολύ καλά σήμερα στον «όλο οργανισμό ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που η καλή πορεία της ομάδας «επικαλύπτει» τις τυχόν ατέλειες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν υποψίες ανησυχίας και προβληματισμούς. 

Το ιδανικό ως εκ τούτου κλίμα, προσφέρεται για αισιόδοξες προβλέψεις μέσα στις οποίες εύκολα διακρίνεις φιλοδοξίες και πιθανολογήσεις, τόσο στις εντός όσο και στις εκτός συνόρων διακρίσεις. Διεκδικήτρια του τίτλου του εθνικού πρωταθλήματος η ομάδα, αλλά και με «πρόθεση» να ανέβει ένα επίπεδο ψηλότερα στις ευρωπαϊκές της αξιώσεις. 

Το ζητούμενο επί του προκειμένου, αφορά την διαχείριση του εξαιρετικού κλίματος και την αντίστοιχη εκμετάλλευση των ιδανικών θα τολμούσαμε να πούμε προοπτικών που εμφανίζονται στον ορίζοντα, σε ότι κατά κύριο λόγο αφορά το πως θα πορευτεί από εδώ και πέρα η ομάδα. 

Η σταθερή και αταλάντευτη συμπεριφορά της, χωρίς μεταπτώσεις, στον ανοιχτό αλλά και μακρύ δρόμο που ανοίγεται μπροστά της, αποτελεί αυτή τη στιγμή το Α και το Ω για μια πετυχημένη αγωνιστική σεζόν. Φυσιολογικό λοιπόν θεωρείται και είναι το ερώτημα, το πως θα τα καταφέρει. 

Προσεγγίζοντας τα «δεδομένα», την καλή ψυχολογία δηλαδή και την σχετικά (όχι απόλυτα) αξιοσημείωτη ενίσχυση του ρόστερ, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι θεωρείται, αν όχι αναγκαία, αλλά ρεαλιστική και χρήσιμη, μια συγκεκριμένη και στοχευμένη προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης του ρόστερ. Κι αυτό γιατί αναμφισβήτητα είναι διαπιστωμένο πως οι απαιτήσεις που υπάρχουν είναι πολλές και ως εκ τούτου κάποιες προσθήκες εναλλακτικών λύσεων θεωρούνται αναγκαίες. 

Έχοντας λοιπόν μπροστά σου διπλές υποχρεώσεις, καλό θα ήταν να ληφθεί πρόνοια και για την συγκεκριμένη περίπτωση. Η έστω και περιορισμένη αναβάθμιση κρίνεται τη συγκεκριμένη στιγμή ρεαλιστική. Άλλο ένα βήμα που πρέπει να γίνει, έχει σχέση με την προστασία της ομάδας. 

Εδώ επιβάλλεται να μιλάμε για μια τελείως διαφορετική από ότι μέχρι τώρα συμπεριφορά και αντίδραση. Το παρασκήνιο έχει βλάψει σημαντικά τον ΠΑΟΚ, αφαιρώντας του με ληστρικό τρόπο τουλάχιστον 5 βαθμούς. Το πως θα αποφευχθούν νέες λαθροχειρίες, αφορά τους διοικούντες, οι οποίοι οφείλουν να αναθεωρήσουν πολλά πράγματα, αλλά και να επιδείξουν ιδιαίτερη αποφασιστικότητα αλλά και εξυπνάδα. 

Οι αλλεπάλληλοι ορισμοί «φονικών» διαιτητικών τιμ, αν συνεχιστούν θα οδηγήσουν σίγουρα πιθανόν και μια ώρα αρχύτερα στο μοιραίο. Το πως θα οργανωθούν εκεί στην ΠΑΕ είναι πρόβλημα δικό τους. Όμως θα πρέπει να γνωρίζουν πως μπαίνουν θέλουν δεν θέλουν, μπορούν δεν μπορούν, σε αυτή την τόσο σημαντική διαδικασία, ευθύνη και υποχρέωση.

Κλείνοντας να αναφερθούμε και σήμερα στη δεύτερη μεγάλη ρωγμή της «ανίερης συμμαχίας» των δυο πανίσχυρων μιντιαρχών, με τον έναν εξ αυτών (τον πράσινο) να απομακρύνεται από την γραμμή του κόκκινου, στο θέμα Κλάτενμπεργκ. Έτσι, έχουμε μετά τα όσα συνέβησαν στο Φάληρο στο μεταξύ τους ντέρμπι, άλλη μία…κόκκινη κάρτα στον μέχρι χθες στέρεο και κολλητό σύμμαχο. Η ψηφοφορία που έγινε για τον αρχιδιαιτητή – λαμόγιο, αποκάλυψε και το γεγονός πως ο πανίσχυρος ερυθρόλευκος χαλίφης ξέμεινε… από παραρτήματα.

ΥΓ: Ο Μάρκος Αντόνιο συμμετέχει κανονικά εδώ και καιρό στις προπονήσεις. Πουθενά όμως δεν είδαμε ότι υπάρχει πιθανότητα να βρίσκεται στην αποστολή για το αυριανό παιχνίδι. Είναι ένα ερωτηματικό στο οποίο ο χρόνος μάλλον θα δώσει απάντηση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.