Stoiximan Basket League: Ντέρμπι στην ουρά, δοκιμασία για Προμηθέα

Metrosport Team09 Δεκεμβρίου 2023

Με τρεις αγώνες ανοίγει η αυλαία της 10ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League, εκτός κι αν επιβεβαιωθεί το σενάριο του ακραίου μέτρου της αναστολής όλων των Πρωταθλημάτων μέσα από τη διυπουργική σύσκεψη για την οπαδική βία. Μετά από αυτήν το Πρωτάθλημα μπάσκετ θα πάει στην πρώτη διακοπή του αφού ακολουθεί το διήμερο του All Star Game στην Καρδίτσα.

Σήμερα οι αγώνες θα έχουν διαφορετική σημασία. Ο Προμηθέας, χωρίς τον ηγέτη του και πρώτο σκόρερ του Πρωταθλήματος, Χάντερ Χέιλ που τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός για δύο μήνες, θα αγωνιστεί στη Ρόδο απέναντι στον Κολοσσό. Οι γηπεδούχοι έχουν περιοριστεί στο 3-6 και ψάχνουν νίκες αλλά είναι αμφίβολοι οι δύο πόιντ γκαρντ τους, Περάντες και Κολοβέρο που τραυματίστηκαν στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Στη συνέχεια θα γίνει ένα σημαντικό, για τη μάχη της «ουράς», παιχνίδι στην Πάτρα. Ο Απόλλων προερχόμενος από οχτώ σερί ήττες και μία ακόμη αλλαγή προπονητή –θα κάνει ντεμπούτο ο Γιάννης Χριστόπουλος- υποδέχεται το Λαύριο που μετράει πέντε συνεχόμενες ήττες αλλά βρίσκεται στο +2 από την τελευταία θέση.

Τέλος στα Άνω Λιόσια η ΑΕΚ με την ψυχολογία της εξασφάλισης της παρουσίας της στους «16» του BCL αλλά και έχοντας χάσει έδαφος στο Πρωτάθλημα (4-5) θα υποδεχτεί το Μαρούσι, που θα πορευτεί για ένα σημαντικό διάστημα χωρίς έναν από τους καλύτερους παίκτες του, τον Μίρο Ραντούλιτσα.

ΠΑΟΚ και Άρης αγωνίζονται αύριο (10/12) εκτός με τον Παναθηναϊκό ο Δικέφαλος και εντός έδρας με το Περιστέρι οι «κιτρινόμαυροι».

Το πρόγραμμα

Σήμερα (9/12)

Κολοσσός – Προμηθέας 16:00 (ΕΡΤ Sports 1)

Απόλλων Π. – Λαύριο 17:15 (ΕΡΤ3)

ΑΕΚ – Μαρούσι 20:15 (ΕΡΤ3)

Αύριο (10/12)

Άρης – Περιστέρι 17:15 (ΕΡΤ3)

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 20:15 (ΕΡΤ3)

Δευτέρα (11/12)

Καρδίτσα – Ολυμπιακός 20:15 (ΕΡΤ3)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.