Stoiximan Basket League: Έναρξη τελικών στο «καυτό» ΟΑΚΑ

Γιάννης Τσερβίνης05 Ιουνίου 2024

Η ώρα των μεγάλων τελικών στη Stoiximan Basket League έφτασε...

Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός θα αναμετρηθούν και τη φετινή χρονιά για την κατάκτηση του τίτλου, με την αυλαία στη σειρά να είναι προγραμματισμένη σήμερα το βράδυ.

Το πρώτο παιχνίδι των δύο «αιώνιων» θα ξεκινήσει στις 21:15 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3.

Οι «πράσινοι» προέρχονται από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στο Βερολίνο και τον αποκλεισμό του Αρη στα ημιτελικά και έχουν στόχο να κλείσουν τη χρονιά ιδανικά, με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός που δεν τα κατάφερε στο φάιναλ φορ καθώς ηττήθηκε στον πρώτο ημιτελικό με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης, θέλει μετά το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ να πανηγυρίσει και το Πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Εργκίν Αταμάν έχει διαθέσιμους όλους τους παίκτες του και μένει να φανεί ποιον από τους ξένους θα επιλέξει να αφήσει εκτός δωδεκάδας.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στον Ολυμπιακό δεν υπολογίζει τον Μουσταφά Φαλ-μοναδικός ψηλός που απέμεινε είναι ο Μιλουτίνοφ- που τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ απών θα είναι και ο Μόουζες Ράιτ.

Η όγδοη αναμέτρηση

Οι «αιώνιοι» έχουν αναμετρηθεί επτά φορές κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, με την αρχή να γίνεται στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν ο Ολυμπιακός είχε πάρει τη νίκη με 75-51, στη Ρόδο και στον τελικό του Σούπερ Καπ.

Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν και μερικές μέρες αργότερα στο ΟΑΚΑ, νικώντας 88-78 στην παράταση (76-76 η κανονική διάρκεια) για την Ευρωλίγκα, ενώ ακολούθησαν δύο συνεχόμενες νίκες του Παναθηναϊκού για την Stoiximan Basket League, με 66-54 στο ΣΕΦ και με 85-80 στο ΟΑΚΑ. 

Οι Πειραιώτες επικράτησαν 69-58 στο Ηράκλειο της Κρήτης, στον τελικό του Κυπέλλου, ενώ νίκησαν και με 71-65 στην έδρα τους για τον δεύτερο γύρο της regular season της Ευρωλίγκας, ενώ οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν με 77-71, στο πιο πρόσφατο ντέρμπι, τον περασμένο Απρίλιο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.