«Στοίχημα» και «πρόκληση» το ντέρμπι, για τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του

Δημήτρης Μπούζας10 Σεπτεμβρίου 2024

Επιστροφή στη δράση με την 4η αγωνιστική να φιλοξενεί στο πρόγραμμα της ένα καθοριστικής σημασίας παιχνίδι. 

Αναμφίβολα η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό μονοπωλεί το ενδιαφέρον, από τη στιγμή που το αποτέλεσμα της ενδέχεται να επηρεάσει σημαντικά την πορεία των δύο ομάδων. Ιδιαίτερα βεβαίως των Αθηναίων, γιατί αν χάσουν, χάνουν πολλά τόσο σε αγωνιστικό (βαθμολογικό) επίπεδο, όσο και στο αντίστοιχο πολύτιμο της ψυχολογίας και εύρυθμης λειτουργίας τους. Κάποιοι υποστηρίζουν πως αν χάσουν οι πράσινοι, αυτόματα απομακρύνονται τελείως από την διεκδίκηση του τίτλου και της 2ης θέσης.

Νομίζω πως αυτή η νομοτελειακά αρνητική πρόβλεψη, ενέχει ένα σχετικό κίνδυνο διάψευσης, από τη στιγμή που υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος, όπως επίσης και ένα ρόστερ βαρυφορτωμένο με αξιόλογες μονάδες, που ενδεχομένως να βρει κάποια στιγμή τα «ζύγια» του. Για τους πρωταθλητές θα λέγαμε ότι είναι επίσης σημαντικό το αποτέλεσμα, χωρίς βέβαια να υπάρξουν σε περίπτωση απώλειας παρόμοια καταστροφικά αποτελέσματα, όπως κάτι τέτοιο θα συμβεί όπως προαναφέραμε με τους αντιπάλους τους. Υποστηρίζουμε τη σημαντικότητα της 4ης κατά σειρά νίκης των πρωταθλητών, η οποία θα στρώσει με ιδανικό τρόπο το ελπιδοφόρο ξεκίνημα και τις ευοίωνες προοπτικές της συνέχειας. 

Είναι αλήθεια πως για τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του το συγκεκριμένο παιχνίδι προβάλει σαν μια πρόκληση, γιατί όχι και σαν ένα στοίχημα. Σαν μια ευκαιρία δηλαδή επιβίωσης των δυνατοτήτων και των πιθανοτήτων επανάληψης αγωνιστικών υπερβάσεων και κατακτήσεων τίτλων, όπως… «το πιο μάγκικο πρωτάθλημα της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Δεν χρειάζεται να επικαλεστούμε περισσότερα «σημαντικά» και «ενδιαφέροντα» για να υποστηρίξουμε το πόσο κρίσιμο είναι το Κυριακάτικο ντέρμπι της Τούμπας. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι φίλοι των πρωταθλητών αυτή τη στιγμή περισσότερο έχουν στη σκέψη τους το τι θα συμβεί στο ναό την Κυριακή το βράδυ και λιγότερο στις όποιες μεταγραφικές δραστηριότητες υπάρχουν (για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού. Η προετοιμασία συνεχίζεται απρόσκοπτα, με τον Ρουμάνο κόουτς να «σκανάρει» και να «ζυγίζει» τα πάντα με μεθοδικότητα.

Κλείνοντας το σχόλιο μου, θα αναφερθώ σε μια παράλειψη… μικρή μεν αλλά πολύ επιδραστική στο χθεσινό μου σημείωμα, για την ομαλή ροή και ολοκλήρωση μιας άποψης που αφορούσε την μη σύμφωνη γνώμη του εκπροσώπου του Ολυμπιακού κ. Καραπαπά, για την εφαρμογή του ημιαυτόματου οφσάιντ από το φετινό πρωτάθλημα. Κάτι για το οποίο σύμφωνοι ήταν οι κ.κ Κυριάκος Κυριάκος και Κοσμάς αντιστοίχως, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Στο κείμενο έμεινε ξεκάρφωτη η επισήμανση ότι ο Πειραιώτης παράγοντας αρνήθηκε να συμφωνήσει προφανώς γιατί αυτό βόλευε την ομάδα του. Έμεινε μόνο το ομάδα χωρίς το… «του», με συνέπεια να υπάρξει ένα ερωτηματικό. Ασφαλώς το «του» εννοούσε ότι βόλευε την δική του ομάδα.

Και κάτι τελευταίο, πληροφορηθήκαμε ότι ο χύμα, λαλίστατος και ενθουσιώδης νέος αρχιδιαιτητής ο οποίος εξήγγειλε πομπωδώς με την ανάληψη των καθηκόντων του ότι όλα θα λέγονται και όλα θα βγαίνουν στην φόρα, βγήκε χθες και προειδοποίησε τους πάντες και τα πάντα ότι θα τον βρουν απέναντι τους. Εκείνοι οι οποίοι χειροκρότησαν θερμά την πρώτη εξαγγελία του, την οποία ο ίδιος με τόσο άγαρμπο τρόπο διέγραψε ή μάλλον «έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια». Προειδοποίησε ότι όσοι διαρρέουν πληροφορίες στον Τύπο, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της διαγραφής.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.