Στόχος ήταν και είναι το Κύπελλο

Γιώργος Στράντζαλης20 Μαΐου 2024

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η πρώτη ήττα από τον ΠΑΟΚ σε σύνολο τεσσάρων αγώνων μέσα στη σεζόν πλήγωσε περισσότερο, λόγω της κατάκτησης του τίτλου ασφαλώς από τον μεγάλο αντίπαλο μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ο Αρης όμως είναι υποχρεωμένος και οφείλει να κοιτάξει μπροστά γιατί έχει μόνο έναν στόχο. Αυτόν που είχε και πριν από το χθεσινό 90άλεπτο. Την κατάκτηση του Κυπέλλου στον τελικό του Σαββάτου στο Πανθεσσαλικό με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, που εκτός από το τρόπαιο θα εξασφαλίσει και ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αυτό ήταν και είναι το σπουδαιότερο παιχνίδι της χρονιάς για τον Άρη. Αυτό δεν άλλαξε -μετά την ανατροπή δεδομένων στην κορυφή της βαθμολογίας ενόψει του ματς με τον ΠΑΟΚ - και δεν αλλάζει ούτε τώρα, μετά τη χθεσινή ήττα. 

Το χειροκρότημα του κόσμου προς την ομάδα στο τέλος του ντέρμπι, παρά τη δεδομένη πίκρα του, και η παρότρυνση για την κατάκτηση του Κυπέλλου είναι το κέρδος με το οποίο οφείλει να προχωρήσει μέσα στις επόμενες ημέρες ώστε να το ερχόμενο Σάββατο στο Βόλο να εμφανιστεί πανέτοιμη, αγωνιστικά και πνευματικά, στο ιστορικό ραντεβού που έχει.

Ασφαλώς βάσει της συνολικής εικόνας των δύο ομάδων ο Αρης δεν άξιζε να χάσει, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι ο ΠΑΟΚ δεν κατακτά δίκαια τον τίτλο του Πρωταθλητή. Τον άξιζε εκεί που το έφτασε και με τον τρόπο που το έκανε.  Ο Αρης όμως έκανε ένα καλό παιχνίδι, ήταν ανταγωνιστικότατος (όπως σε όλα τα ντέρμπι), διαχειρίστηκε με εξυπνάδα τις περισσότερες στιγμές αλλά έχασε στις λεπτομέρειες και κυρίως επειδή ο αντίπαλος αξιοποίησε και βρήκε γκολ μέσα από δύο ατομικά λάθη που έγιναν. Αντιθέτως, ο Αρης των 16 τελικών δεν το έκανε. Είχε τις στιγμές, με αποκορύφωμα ασφαλώς την τελευταία φάση του ματς, στην ευκαιρία  "τίτλου" (σσ από τις στιγμές που έκριναν το ματς) που χάθηκε από τον Ανσαριφάρντ.

Τέτοιες ευκαιρίες το ερχόμενο Σάββατο στο Πανθεσσαλικό δεν πρέπει να χαθούν και λάθη όπως τα χθεσινά δεν πρέπει να επαναληφθούν…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.