Στόχος είναι οι «36» του Champions League, όχι oι όμιλοι του Conference

Γιώργος Καστάνης12 Ιουλίου 2024

Θα το θυμίζουμε σε κάθε περίσταση. Θα το επαναλαμβάνουμε πολύ απλά διότι αυτό το καλοκαίρι, ο ΠΑΟΚ έχει μία χρυσή ευκαιρία.

Μετά την κατάκτηση του πιο μάγκικου πρωταθλήματος στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, από τότε που καθιερώθηκε η πρώτη εθνική κατηγορία, δηλαδή τη σεζόν 1959-1960, η προοπτική του Champions League είναι η ιδανικότερη. Οι αναβαθμισμένοι όμιλοι, εκεί όπου το χρήμα ρέει κατά εκατομμύρια ευρώ και μπορεί να απογειώσει μία ομάδα, απλά με την είσοδό της στο γκρουπ, περιμένουν τον ΠΑΟΚ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Η κλήρωση για τον δεύτερο προκριματικό γύρο είναι βατή. Κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της ομάδας. Μετά το προβάδισμα με σκορ 1-0 που εξασφάλισε η Μπάνια Λούκα από την Εγκνάτια το βράδυ της Τετάρτης, είναι σαφές πως όποια ομάδα κι αν προκριθεί, ο ΠΑΟΚ «την έχει». Το αυτονόητο λέμε.

Με αυτή την προοπτική της πρώτης πρόκρισης δηλαδή, ο Πρωταθλητής, σίγουρα μπορεί να συμμετέχει στους ομίλους του Conference League. Εκεί δηλαδή που είχε αγωνιστεί με επιτυχία την σεζόν που ολοκληρώθηκε. Όμως ποιος είναι ο βασικός στόχος του Πρωταθλητή; Οι όμιλοι του Conference; Όχι βέβαια.

Μήπως οι όμιλοι του Europa League εκεί όπου θα συμμετέχει ο Ολυμπιακός απευθείας; Όχι βέβαια. Μόνο οι όμιλοι του Ch.L. έχουν σημασία για τον ΠΑΟΚ. Μόνο αυτοί.

Επομένως το ερώτημα που αυτονόητα μπορεί να τεθεί, είναι εάν αυτή την στιγμή στο στρατόπεδο του Δικεφάλου, έχουν τις δυνατότητες να φθάσουν στον μεγάλο στόχο. Με τους ήδη υπάρχοντες παίκτες που πλαισιώνουν το γκρουπ.

Εάν ναι, τότε παρά τις ήττες στα δύο τελευταία φιλικά παιχνίδια, από την Χιμπέρνιαν και την Γκένκ, η βελτίωση του συνόλου μπορεί να έρθει μέσα από την δουλειά που κάνει ο Λουτσέσκου. Εάν όχι (αυτό όμως πρέπει να το δημοσιοποιήσουν μέσα από την ομάδα, κυρίως ο προπονητής) τότε πρέπει να γίνουν μεταγραφές ποιοτικές. Και ουσίας. Στην επίθεση, στη μεσαία γραμμή, στα εξτρέμ. Χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Ο ΠΑΟΚ με τον Κεντζιόρα στο ρόστερ του, τον Μειτέ εφόσον όλα προχωρήσουν ομαλά τις επόμενες ημέρες και την ενσωμάτωση του Αντρίγια, ενισχύεται, εν όψει των δύο αγώνων στις 24 Ιουλίου και στις 30 του ίδιου μήνα.

Μετά; Στον τρίτο προκριματικό με πιο ισχυρό αντίπαλο; Και κυρίως στα πλέι οφ; Θα είναι καλυμμένος ο προπονητής; Και η ομάδα θα μπορέσει να ανταποκριθεί και να προκριθεί με το ήδη υπάρχον ρόστερ; Εάν υπάρχει αυτή η αισιοδοξία, θα περιμένουμε την βελτίωση στην απόδοση. Εάν δεν υπάρχει όμως αυτή η αισιοδοξία, τότε καλό είναι να επισπευσθούν οι μεταγραφικές κινήσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.