Στόχος είναι και η δημιουργία «κορμού»

Βασίλης Βλαχόπουλος30 Δεκεμβρίου 2023

Η διαχρονική άποψη του Ακη Μάντζιου επί των προϋποθέσεων επιτυχίας μιας ομάδας είναι η δημιουργία κορμού ποδοσφαιριστών και προσδοκεί ότι αυτή η διαδικασία θα αρχίσει από την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο με απώτερο σκοπό να μην χρειαστεί να γίνει και πάλι διψήφιος αριθμός μεταγραφών το ερχόμενο καλοκαίρι.

Από την ημέρα επιστροφής του στην τεχνική ηγεσία, είναι η άποψη που έχει διατυπώσει ο Άκης Μάντζιος στις πολλές συζητήσεις του με τον Θόδωρο Καρυπίδη καθώς θεωρεί ότι αποτελεί το βασικό εχέγγυο επιτυχίας για κάθε ομάδα. Δηλαδή, τη δημιουργία ενός κορμού ποδοσφαιριστών οι οποίοι θα αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ομάδας και θα βοηθούν στη συντομότερη και ουσιαστικότερη ένταξη νέων παικτών στην ομάδα. Θεωρεί επίσης ότι μόνο έτσι μπορεί να κατατεθεί η απαίτηση για τη σταδιακά αναβάθμιση του επιπέδου ομοιογένειας της ομάδας, γεγονός το οποίο θα καλλιεργήσει τις συνθήκες επιτυχίες και παράλληλα θα οδηγήσει σε επαρκή και όχι υπερβολικό αριθμό μεταγραφών ενόψει του ερχόμενο καλοκαιριού. Εκτιμά επίσης ότι η (σχετική) αρχή πρέπει να γίνει από την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Η απουσία κορμού παικτών είναι αναμφίβολα το στοιχείο που λείπει από τον Άρη της τελευταίας διετίας και το τίμημα ήταν βαρύ καθώς οδήγησε σε διαδοχικούς ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς από ομάδες οι οποίες δεν έθελξαν δα με την παρουσία τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι επίσης ο λόγος μη ουσιαστικής ένταξης στο σύνολο ποδοσφαιριστών οι οποίοι είχαν ποιότητα αλλά δεν κατάφεραν να ενταχθούν σε αυτό γιατί δεν ταίριαξαν στο μοτό… «ομάδα από την αρχή».

Στις ίδιες συζητήσεις, λίγο πολύ, έχουν αναφερθεί και τα ονόματα των ποδοσφαιριστών πάνω στους οποίους θα στηριχθεί η ομάδα, είτε πρόκειται για αθλητές οι οποίοι δεσμεύονται με συμβόλαιο με την ομάδα και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο είτε αυτούς των οποίων οι συμβάσεις λήγουν το προσεχές καλοκαίρι. Για παράδειγμα, ο έμπειρος τεχνικός ήδη εισηγήθηκε την παραμονή των Χουλιάν Κουέστα, Φαμπιάνο Λέισμαν εκτιμώντας ότι εκτός της προσφοράς τους στην ομάδα, πρόκειται για αθλητές με σωστή νοοτροπία, επαγγελματική ευσυνειδησία και συμπεριφορά θετική προς το club.

Προφανώς αυτός ο κορμός παικτών είναι αδύνατο να φτιαχτεί μήνα Γενάρη αλλά η επιστροφή του Λίντσεϊ Ροζ λειτουργεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Καθώς οι Γιάκουμπ Μπράμπετς, Φραν Βέλεθ έχουν συμβόλαια και για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Και σε περίπτωση ανατροπής των δεδομένων και συμφωνίας με τον Φαμπιάνο Λέισμαν, αυτομάτως οι «κίτρινοι» θα παρουσιάσουν εντυπωσιακή πληρότητα στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Στο μυαλό του έμπειρου τεχνικού, ο Μόζες Οντουμπάτζο είναι ο κορυφαίος δεξιός full back του Πρωταθλήματος και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2025. Ο Φράνκο Φεράρι είναι υπολογίσιμος στο αριστερό άκρο της άμυνας αλλά είναι απαραίτητο να ανταγωνιστεί μ’ έναν εξίσου ποιοτικό αριστερό μπακ. Υπολογίζοντας και τον Μάρτιν Μοντόγια, ήδη υπάρχει μια επτάδα ποδοσφαιριστών στην αμυντική γραμμή.

Πηγαίνοντας πιο μπροστά, υπάρχουν αρκετοί παίκτες οι οποίοι δεσμεύονται με συμβόλαια και για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο αλλά η πλειοψηφία αυτών ήδη βρίσκονται στο στάδιο αξιολόγησης. Προφανώς δεν ανήκουν σ’ αυτή τη συνομοταξία οι Βλάντιμιρ Νταρίντα, Ζαν Ζουλ, Μπίργκερ Βερστράτε, Μιχάλης Παναγίδης, Σάπι Σουλεϊμάνοφ, Μάνου Γκαρθία και φυσικά ο Λορέν Μορόν καθώς ο έμπειρος τεχνικός θεωρεί ότι αυτοί πρέπει να είναι στον βασικό κορμό της ομάδας παράλληλα της ενίσχυσης που είναι απαραίτητο να υπάρξει στη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Αν μάλιστα οι κινήσεις του Γενάρη ωφελήσουν προς την κατεύθυνση δημιουργίας «σταθερών» και στη μεσοεπιθετική γραμμή, τόσο το καλύτερο για τον ίδιο…

Η λίστα των παικτών προς αξιολόγηση

Προφανώς στη συγκεκριμένη συνομοταξία παικτών δεν συμπεριλαμβάνονται οι Νταβίντ Μόμπερκ Κάρλσον, Ρόναλντ Ματαρίτα και Ντομαγκόι Πάβιτσιτς για τους οποίους ήδη έχουν παρθεί αποφάσεις και μένει να φανεί αν θα βρεθεί φόρμουλα για την έκδοση συμβιβαστικού διαζυγίου. 

Δεν είναι επίσης ο Σέικ Ντουκουρέ του οποίου το όνομα δεν βρίσκεται ούτε στο φετινό πλάνο. Βρίσκονται όμως παίκτες όπως οι Τζούρασεκ, Πάρντο, Μενέντες οι οποίοι επίσης έχουν συμβόλαια και θέση στο rotation της ομάδας δίχως όμως να έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα. Για τον Αλβαρο Ζαμόρα υπάρχει η σκέψη δανεισμού του – όπως έγινε και με τον Ντουκουρέ τέθηκε το σενάριο εξάμηνης παραχώρησης στην Καλαμάτα – αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τον βαθμό ενίσχυσης της επιθετικής γραμμής μέσα στον Γενάρη. Το συμβόλαιο του Λούκας Ρουπ λήγει τοι ερχόμενο καλοκαίρι, όπως και του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.