Στο... «Top 5» όλων των εποχών στην ιστορία του Άρη ο Χουλιάν Κουέστα!

Metrosport Team17 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Ισπανός γκολκίπερ θα σημειώσει την 196η συμμετοχή του με την φανέλα του Άρη στο Σαββατιάτικο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό και θα πιάσει στην 5η θέση της λίστας, με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της ομάδας, τον Μανώλη Μητσόπουλο.

Ο 33χρονος τερματοφύλακας διανύει την έβδομη σεζόν του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των εκάστοτε προπονητών της ομάδας, μίας και είναι βασικός και αναντικατάστατος καθόλη την διάρκεια της παρουσίας του στον σύλλογο.

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαθανασίου

Ο Χουλιάν Κουέστα γεννήθηκε στης 28 Μαρτίου του 1991 και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Σεβίλλης, ενώ πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση (από τις συνολικά 16) στην μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας σε ηλικία 21 ετών.

Έπειτα από ένα μικρό πέρασμα στις χαμηλότερες κατηγορίες της Ισπανίας, πήρε μεταγραφή το καλοκαίρι του 2017 στην Βίσλα Κρακοβίας, στην οποία αγωνίστηκε μία σεζόν πραγματοποιώντας 20 εμφανίσεις και καταφέρνοντας να κρατήσει ανέπαφη την εστία του 7 φορές.

Βρήκε την... ποδοσφαιρική του Ιθάκη στον Άρη!

Κάπως έτσι φτάνουμε στο καλοκαίρι του 2018. Σεζόν κατά την οποία ο Άρης επιστρέφει στην Super League 1, έπειτα από τετραετή απουσία από την φυσική του θέση και στο... ξεκίνημα της «νέας εποχής» βγαίνει στην αγορά για να αναζητήσει έναν ικανό τερματοφύλακα για να καλύψει την θέση Νο1 κάτω από τα γκολπόστ, επιλέγοντας έτσι τον 27χρονο τότε Χουλιάν Κουέστα.


Το ντεμπούτο του με τα «κιτρινόμαυρα» το πραγματοποίησε στις 27 Αυγούστου 2018, στην νικηφόρα εκτός έδρας επικράτηση κόντρα στην Λαμία (3-0), ενώ χρειάστηκε να περάσουν περίπου 340 αγωνιστικά λεπτά για να δεχθεί το του πρώτο γκολ με την φανέλα του Άρη (αυτογκόλ Δεληζήση) στην εκτός έδρας ήττα από τον Πας Γιάννινα, τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Τα στατιστικά, οι διακρίσεις και τα... ρεκόρ του με τα «κιτρινόμαυρα»!

Με την ομάδα της Θεσσαλονίκης ο υψηλόσωμος κίπερ από την Ισπανία, έχει σημειώσει συνολικά 195 εμφανίσεις κρατώντας ανέπαφη την εστία του 81 φορές. Επίσης το Σάββατο αναμένεται να «πατήσει» την πέμπτη θέση της λίστας με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου, ενώ μέχρι τα τέλη της σεζόν θα έχει φτάσει μέχρι και την 3η θέση της σχετικής λίστας, καθώς τον χωρίζουν μόλις 33 συμμετοχές από το να ισοφαρίσει το ρεκόρ του «θρυλικού» Ντίνου Κούη!

Ο βετεράνος τερματοφύλακας του Άρη και του Απόλλων Καλαμαριάς, Δημήτρης Καρατζιοβαλής, σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο Metropolis 95,5 αναφορικά με την ανανέωση του συμβολαίου του Χουλιάν με την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ σχολίασε μεταξύ άλλων: «Ο Κουέστα είναι καλύτερος από εμένα, με βεβαιότητα το λέω. Κάνει ένα ρεκόρ. Θα μείνει στον Άρη για εννέα χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα. Είναι ένας από τους κορυφαίους ξένους παίκτες. Η συγκυρία και η τύχη και η σταθερότητα τον χαρακτηρίζουν. Είναι γκολκίπερ υψηλού επιπέδου. Και αυτό περνάει και στην ομάδα ».

Επίσης ο Χουλιάν Κουέστα βρίσκεται στην 9η θέση στην λίστα με τις περισσότερες συμμετοχές ξένων τερματοφυλάκων στο Ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα κατέχει και ένα... ξεχωριστό ρεκόρ, καθώς είναι ο ξένος τερματοφύλακας με τις περισσότερες αποκρούσεις πέναλτι στην ιστορία του Ελληνικού πρωταθλήματος πάνω από τον Αριάν Μπεικιάι, που κατείχε για χρόνια το σχετικό ρεκόρ.


Από τις καλύτερες εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει με τα «κιτρινόμαυρα», είναι σίγουρα ο αγώνας κόντρα στην ΑΕΚ την σεζόν 2023-2024 για το θεσμό του κυπέλλου, όπου έπειτα από δύο ισόπαλα αποτελέσματα η πρόκριση για τους «8» κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου ο... «ήρωας» Χουλιάν με 2 αποκρούσεις, στις εκτελέσεις του Πόνσε και του Βίντα, έστειλε την ομάδα του Άρη στην επόμενη φάση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.