Στο μοντέρνο γήπεδο της Μαγιόρκα, «Σον Μόις»

Πέτρος Χαριζακλής19 Μαΐου 2024

Αποστολή στη Μαγιόρκα: Πέτρος Χαριζακλής

Το ταξίδι μου στην Ισπανία έφερε στάση επιστροφής στη Μαγιόρκα και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα, Πάλμα. Δεν θα μπορούσα να μην ψάξω που βρίσκεται το γήπεδο της ομάδας που αγωνίζεται στη La Liga, της Μαγιόρκα. 

Δεν είχα πολλές προσδοκίες για το τι θα συναντήσω καθώς τη μέρα που θα βρισκόμουν στο νησί δεν υπήρχε stadium tour (σ.σ. μπήκε ως δυνατότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα) και έτσι έπρεπε να βρω άλλο τρόπο. Ευτυχώς ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας ήταν φιλικός και βοήθησε να βρεθώ εκεί, με τις εντυπώσεις να είναι τελικά εξαιρετικές.




Ο συντάκτης του Metrosport.gr, Πέτρος Χαριζακλής, στο «Σον Μόις»


Το νέο εστιατόριο πάνω από την κερκίδα στο βόρειο πέταλο








Έδρα της Μαγιόρκα από το 1999, το «Σον Μόις», βρίσκεται στην περιοχή Καν Βαλέρο, μόλις στα 3 χλμ. από το κέντρο της πόλης και στα 13 χλμ. από το αεροδρόμιο του νησιού. Έχει χωρητικότητα 23.142 θεατών, πάρκινγκ για 2700 αυτοκίνητα και μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 300 δημοσιογράφους.

Το «Σον Μόις» είναι ένα μοντέρνο γήπεδο που βρίσκεται σε φάση αναμόρφωσης καθώς από το περασμένο καλοκαίρι μεγαλομέτοχος της ομάδας είναι ο Αμερικανός, Άντι Κόλμπεργκ. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα να λειτουργεί σε απόλυτα επαγγελματικά πρότυπα, την ώρα της επίσκεψής μου πέτυχα τους υπαλλήλους του συλλόγου να καθαρίζουν τις κερκίδες ενόψει του αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Έξω από το γήπεδο της Μαγιόρκα, δεσπόζει η τοιχογραφία του θρύλου της ομάδας, Σαμουέλ Ετό



Στο βόρειο πέταλο κατασκευάστηκε ένα εστιατόριο πάνω από την κερκίδα που βρίσκεται εντός γηπέδου, γεγονός που κάνει την εμπειρία μοναδική. Έξω από την κεντρική είσοδο του γηπέδου δεσπόζει η τοιχογραφία του θρύλου της ομάδας, Σαμουέλ Ετό. Ο Καμερουνέζος πρώην επιθετικός κατάφερε σε τέσσερα χρόνια στους «μπερμεγιόνες» να πετύχει 70 γκολ σε 161 παιχνίδια, όντας ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας.

Τα καταλανικά του σεκιούριτι

Φτάνοντας στο γήπεδο έπρεπε να μιλήσω με τον σεκιούριτι του γηπέδου που μιλούσε μόνο ισπανικά και καταλανικά. Η άκρη βγήκε και κατάφερα να μπω στο γήπεδο. Περιμένοντας να έρθει ο εκπρόσωπος Τύπου, σκεφτόμουν πόσο μπροστά είναι οι ισπανικές ομάδες παρά το γεγονός πως η Μαγιόρκα εδρεύει σε νησί.

Το μεγαλύτερο γήπεδο στις Βαλεαρίδες

Το «Σον Μόις» είναι το μεγαλύτερο γήπεδο στις Βαλεαρίδες Νήσους. Έχει σχέδιο σε σχήμα μπωλ, με δύο από τις βάσεις του να έχουν δύο επίπεδα. Το γήπεδο σχεδιάστηκε έτσι για να επιτρέπει την περαιτέρω ανάπτυξη των δύο πετάλων και μπορεί να φιλοξενήσει μελλοντικά μέχρι και 40.000 θεατές. Οι κερκίδες είναι πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο και αυτό κάνει πιο «καυτή» την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί της Μαγιόρκα.

Μικρή μπουτίκ

Η μπουτίκ της Μαγιόρκα βρίσκεται στη μία πλευρά του γηπέδου, πίσω από το βόρειο πέταλο. Μικρή σαν χώρος, όμως διαθέτει αρκετά προϊόντα για το επίπεδο της ομάδας. Κασκόλ, φανέλες, μπάλες, καπέλα, σχολικές τσάντες, είναι μερικά από τα προϊόντα που μπορεί να βρει κάποιος αν την επισκεφθεί.








Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.