Στο...«κόκκινο» η ένταση μεταξύ Αυγής και Κασσελάκη - «Το μαύρο περισσεύει»

Παναγιώτα Απέργη07 Σεπτεμβρίου 2024

Στο... «κόκκινο» φαίνεται πως βρίσκεται η ένταση μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και των εργαζομένων στην εφημερίδα «Η Αυγή» και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο, που συνεχίζουν κανονικά τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, οι εργαζόμενοι στα δυο μέσα συγκεντρώθηκαν έξω από το Wyndham Grand Athens στο Μεταξουργείο όπου πραγματοποιείται η εσωκομματική διαδικασία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «πάρτε πίσω το λουκέτο».

Την ώρα που έφτασε στο σημείο ο Στέφανος Κασσελάκης τα συνθήματα πολλαπλασιάστηκαν, με τον ίδιο να του καλεί στη συνεδρίαση και τους εργαζομένους να μπαίνουν στην αίθουσα.

Μάλιστα, μόλις μπήκαν στον χώρα σημειώθηκε μια μικρής έντασης διαφωνία με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, με τους εργαζομένους της «Αυγής», τελικά, να αποχωρούν.

Ποια είναι τα αιτήματα των εργαζομένων

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο avgi.gr, που πραγματοποίειται από τις 10:00 εξάωρη στάση εργασίας, διεκδικούν:

  • Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2024, όλου του ποσού του επιδόματος αδείας, καθώς και όλων των παλαιών οφειλών.
  • Τη δέσμευση του βασικού μετόχου ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση καταβολή του μισθού του μηνός Σεπτεμβρίου.
  • Την ανάκληση της απόφασης για αναστολή έκδοσης του ημερησίου φύλλου της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ».
  • Την έναρξη διαβούλευσης του βασικού μετόχου ΣΥΡΙΖΑ με τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων των εργαζομένων στην εφημερίδα και στην ιστοσελίδα της.

Μεταξύ άλλων, η «ΑΥΓΗ» ζητά από τον βασικό μέτοχο να καταθέσει άμεσα συγκροτημένο βιώσιμο σχέδιο για την επόμενη ημέρα, βάζοντας έτσι τέλος «στην ομηρία των εργαζομένων». 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.