Στήλες Billaras

«Στο ένα Metro»: Ο Φαν Ντάικ θα… εκτελεί τα πέναλτι!

Metrosport Team08 Ιουνίου 2024

Είμαστε στο 2006, Μουντιάλ στη Γερμανία. Είχε προηγηθεί ένα Μουντιάλ της Κορέας το 2002, όπου η “νασιονάλμανσαφτ”, η εθνική Γερμανίας είχε βγει 3η (και γενικά ξέρουμε τι σημαίνει Γερμανία σε τελικές φάσεις). Εκεί στην Κορέα, είχε βγει οριακά 2ος σκόρερ ένας στράικερ που είχε ξεκινήσει να λάμπει με την φανέλα της Καϊζερσλάουτερν. Ο Μίροσλαβ Κλόζε. 

Στην Κορέα λοιπόν βάζει πέντε γκολ. Όλα με κεφαλιές! Και οριακά δεν βγαίνει 1ος σκόρερ γιατί τον είχε περάσει ο Ριβάλντο. Το 2004 πάει στην Βέρντερ. Στο Euro τότε, στο ελληνικό Euro, δεν παίζει σχεδόν καθόλου, είχε τραυματιστεί. Τις σαιζόν 2004-05 και 2005-06 με τη Βέρντερ σκοράρει 15 και 25 γκολ αντίστοιχα!

Και φτάνουμε στο Μουντιαλ της Γερμανίας...

Κι εκεί φυσικά συναντάμε ξανά τον οριακά δεύτερο σκόρερ του Μουντιαλ 2002, τον σούπερ φορμαρισμένο πριν την διοργάνωση του 2006, τον βασικό της Εθνικής Γερμανίας και...μέσα στο σπίτι του. Και τι μας λένε οι μπουκ; Απόδοση 21,00. Δεν έχει ματαγίνει, ούτε θα το ξαναδούμε. Σκεφτείτε, στον όμιλο μονάχα, η Γερμανία είχε αντιπάλους Εκουαδόρ, Κόστα Ρίκα και Πολωνία!

Παίχτηκαν πολλά λεφτά. Πολλά. Ηταν και οι...παχιές αγελάδες τότε στην Ελλάδα. Αλλά και παγκόσμια ο Κλόζε φορτώθηκε σαν μουλάρι απ΄τα bets. Την συνέχεια την ξέρετε. Δυο με Εκουαδόρ, δύο με Κόστα Ρίκα, ένα με Αργεντινή, πέντε γκολ (ξανά) και αυτή τη φορά βγήκε 1ος.

Μέχρι και σήμερα, ο Μίροσλαβ Κλόζε είναι ο 1ος σκόρερ όλων των εποχών σε Μουντιάλ (16 γκολ) και φυσικά ο 1ος σκόρερ όλων των εποχών στην Εθνική Γερμανίας (71 γκολ).

Αυτόν τον γκολτζή, αυτόν τον “δολοφόνο”, που ερχόταν από σούπερ σαιζόν και που έπαιζε εντός έδρας, μας τον έδωσαν σε απόδοση 21,00. Ξέρω κόσμο που πήγε χλιδάτες διακοπές με τον Κλόζε, ξέρω άνθρωπο που πήρε αυτόκίνητο (σκεφτείτε, εβαζες 100 ευρω και έπαιρνες 2,100), γενικώς έγινε μεγάλο γλέντι. Αξέχαστο.

Με τον Κλόζε στο μυαλό λοιπόν-ειδικά τώρα που το Euro είναι στην Γερμανία- πάντα όταν μελετάω για σκόρερς ψάχνω μπας και ξαναβρώ κάτι ανάλογο. Με την ελπίδα θα μείνω, το ξέρω. Αυτά είναι once in a lifetime, ειδικά έτσι όπως έχουν εξελιχθεί οι εταιρίες και γενικά το κουμάρι (και το ποδόσφαιρο).

Τι κοιτάμε όταν ψάχνουμε έναν πιθανό πρώτο σκόρερ; Την φόρμα του στο πρωτάθλημα με τον σύλλογό του. Την εμπειρία του. Αν εκτελεί τα πέναλτι (ειδικά με το VAR, τα πέναλτι εχουν αυξηθεί, είχαμε 16 το 2021 (ρεκόρ). Τι “ταϊστές” έχει πίσω του και πλάγια. Το σύστημα της ομάδας, αν παίζουν με αυτόν και γι αυτόν. Και φυσικά πόσα ματς θα παίξει. Ταβανι είναι τα επτά ματς αν η εθνική του πάει τελικό. Φυσικά τσεκάρουμε και τι αντίπαλους έχει στα τρία πρώτα ματς του ομίλου.

Ο μέσος όρος σε Euro είναι τα πέντε γκολ. Το 2021 με 5 βγήκαν μαζι Κριστιάνο Ρονάλντο και Σικ (ο τσέχος). Το 2016 βγήκε ο Γκριεζμάν με 6. Το 2012 βγήκαν τέσσερις μαζί, με 3 γκολ. Το 2008 βγήκε ο Βίγια με 4. Το 2004 ο Μπάρος με 5. Το 2000 βγήκαν Κλάιφερτ και Μιλόσεβιτς με 5. Και το 1996 ο Σίρερ πάλι με 5 γκολ. Μην πάμε παραπίσω, δεν έχει νόημα.

Βάζοντας στο μίξερ όλα τα παραπάνω, φτάνω στα πρώτα bets για το Euro 2024. Το βασικό μου θα είναι ο Χάρι Κέιν. Οχι ο Εμπαπέ που είναι πρώτο φαβορί. Ο Κέιν. Δείτε τι έγραφα παραπάνω, ο Χάρι πληροί όλες τις προυποθέσεις. Δέχομαι το ρισκο να αφήσω τον Εμπαπέ και παίζω Χάρι Κέιν στο 6,50. Καλός όμιλος, η Αγγλία θα πάει ψηλά, καλοί ταϊστές, εκτελεί τα πέναλτι, σούπερ χρονιά έκανε. Και μετά κοιτάω ένα αουτσάιντερ (όπως ήταν πχ ο Σικ το 2021). Εδώ κάνω στάση στον Λουκάκου. Κάπου ώπα, τι 17αρια ειναι αυτά; Εχει περίπου τα ίδια με τον Κέιν, εκτός της σούπερ χρονιάς. Αλλά ξέρουμε τι μπορεί να κάνει το θηρίο με τον Ντε Μπρόιν να τον ταίζει!

Κρατάω (και παίζω και προτείνω) αυτούς τους δύο. Κοίταξα και λίγο Χάβερτς αλλά τον άφησα. Και παίζω κι ένα fun bet ορμωμενος από μιά δήλωση. Ο Κούμαν είπε προ ημερών ότι τα πέναλτι στην Ολλανδία θα τα εκτελεί ο Φαν Ντάικ! Τα πέναλτι έχουν αυξηθεί δραματικά ελέω VAR, δεκαέξι είχαμε το 2021. Ας πάρει δύο η Ολλανδία, ας βάλει κι ένα με κεφαλιά και με τρία γκολ να δούμε αν μπορεί να βγει 1ος με τους «οράνιε» σε απόδοση 21,00. Κάτι λίγα κι εδώ και κλείσαμε, την Τρίτη πάμε σε άλλα μακροχρόνια.

Οι επιλογές μου

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ EURO Χάρι Κέιν

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ EURO Ρομέλου Λουκάκου

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ Βίρτζιλ Φαν Ντάικ

ΓΡΑΦΕΙ Ο BILLARAS

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.