Στήλες Billaras

«Στο ένα Metro»: Μια… στεκιά στη Νιούπορτ

Metrosport Team27 Ιανουαρίου 2024

Εγραφα τη στήλη χθες κατά τις 12.30 το μεσημέρι. Ειχα κάνει άλλο πρόλογο απο αυτόν που τώρα εσείς διαβάζετε. Γιατί-αυτό σημαίνει επικαιρότητα- την ώρα που τελείωνα, σκάει η...ρουκέτα. Ο Κλοπ ανακοίνωσε ο ίδιος σε βιντεάκι που ανέβασε η Λιβερπουλ στο site της, οτι τελειώνει το καλοκαίρι από την ομάδα! Οτι θα φύγει, θα κλείσει έναν κύκλο 8,5 ετών, ότι κουράστηκε και πολλά άλλα. Βόμβα κανονική. Χωρίς πλάκα, όσοι φίλοι μου αγαπάνε την Λίβερπουλ απο χθες το μεσημέρι δεν μιλιούνται. Κιχ! 

Κλαίνε με μαύρο δάκρυ και λογικό το βρισκω. Ο Γιούργκεν Κλοπ δέθηκε με το Ανφιλντ, με το Κοπ, με την ψυχολογία του “you'll never walk alone”, έγινε ένας απο αυτούς, μαζί του ο σύλλογος γνώρισε μεγαλεία, τα πήρε...περίπου όλα και φέτος πάει ακόμα και για το quatrable! Πρώτη στην Premier, τελικό στο Λιγκ Καπ, στο FA CUP παίζει με τη Νόριτς τώρα και στο Europa League επίσης πρώτο φαβορί να το σηκώσει! Πάνω απο όλα όμως, ωραία μπάλα. Και ο γερμανός “έπιασε σφυγμό”. Θα τοποθετηθεί μαζί με Σάνκλι και Πέισλι στους προπονητές-θρύλους της Λίβερπουλ.

Ποιός θα πάει στη θέση του τον Ιούνιο; Λογικό φαβορί (ήδη βγήκαν αποδόσεις) ο Τσάμπι Αλόνσο. Τα πάει καταπληκτικά στην Λεβερκούζεν, είναι “παιδί του Λίβερπουλ”, τον αγαπάνε, ενώ έχει και ρήτρα με την γερμανική ομάδα ότι μπορεί να φύγει αν τον ζητήσουν Λίβερπουλ-Ρεάλ-Μπάγερν (οι τρεις ομάδες που μεγαλούργησε). Θα έχουμε επεισόδια πολλά, προς το παρόν πάμε τώρα στα στοιχηματικά. Καλά ήταν μεσοβδόμαδα, αν δεν ειχαμε αναβολές και ατυχία με την Τσέλτεναμ θα ήταν ως πολύ καλά. Αλλά και το γκολ της Νορθάμπτον στο 97' δεν το λες και λίγο.

Στα φρέσκα λοιπόν. Στην Αγγλία έχουμε τον 4ο γύρο του FA CUP, στον 3ο γύρο δεν είχαμε μπόμπες. Σπάνιο, αλλά συνέβει. Μήπως το κύπελλο Αγγλίας, ο αρχαιότερος ποδοσφαιρικός θεσμός του κόσμου, μας τις φύλαγε για τώρα; Είναι η φάση των “32”, δεκαέξι ζευγάρια, ένα έπαιξε προχθες, τέσσερα χθες. Εχουν μείνει 14 ομάδες της Premier League στο χορό, έχουμε τέσσερα ζευγάρια αμιγώς “σαλονάτα”, άρα κάποιες -ότι και να γίνει- θα φύγουν από τη μέση. Τα...πλέον βαρβάτα ματς ήταν χθες, Τσέλσι-Αστον Βίλα και Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι, αλλά σήμερα λέω...να μην αγγίξω κανένα απο τα έξι! Φούλαμ-Νιουκάστλ θα είναι το πιό ζόρικο, στα άλλα πέντε δεν βλέπω κάποια έκπληξη και γενικώς τα προσπερνάω όλα. Αύριο, το Γουέστ Μπρομ-Γουλβς είναι ντέρμπι στα Μιντλάντς. Και όχι ένα...απλό ντέρμπι, αλλά το “Black Country”. Απ' τα πλέον άγρια, στο τοπ-5 της Αγγλίας σε αντιπαλότητα. Εχει αξία ο άσος, εδώ η διαφορά κατηγορίας πάει περίπατο, σκεφτείτε ότι πρωτόρθαν αντιμέτωπες το 1886 σε επίσημο ματς, και τότε για το FA CUP! Και βέβαια απόγευμα Κυριακής έχει κι ένα...ύπουλο Νιούπορτ-Γιουνάιτεντ. Τολμάει κάποιος να παίξει άσο του 21,00 (έστω και με κάλυψη); Πάντως η ομάδα της Ουαλίας έχει κάνει ζημιές σε κύπελλο και Λιγκ Καπ τα τελευταία χρόνια. Ρωτήστε και τη Λιντς, και τη Λέστερ και άλλες. Μιά “ψιλή” αξίζει. Για κλεισιμο, bet σε μιά ακόμα ουαλική. Στη Ρέξαμ. Ψυλλιασμένο το 4,50 αλλά μάλλον η πλέον πιθανή μπόμπα του 4ου γύρου. Η Μπλάκμπερν είναι σε άθλια φόρμα και τρώει γκολ για πλάκα. Η Ρέξαμ δεν θα το φοβηθεί και θέλει να ακουστεί (ξανά) το ονομά της. Μαζι της στο ματς της Δευτέρας.

Αυτά με τα κυπελλικά, έχω κρατήσει τρία σημεία, προφανώς Γουέστ Μπρομ και Ρέξαμ είναι τα δύο καλύτερα και της Νιούπορτ είναι αυτό που λέμε “one shot”. Μιά στεκιά!

Στα λιγοστά ματς των μικρότερων κατηγοριών της Αγγλίας, στην Championship ξεχωρίζει το διπλό στο Σάντερλαντ-Στόουκ. Νέοι προπονητές και στις δύο, αλλά δεν μοιάζουν οι καταστάσεις. Στην Σάντερλαντ ο κόσμος αγαπούσε τον Μόμπρεϊ που έδιωξαν και δεν έκανε γκελ ο νεοφερμένος Μπέιλ. Εφαγαν τρία απο τη μισητή Νιουκάστλ στο FA CUP, ακολούθησαν δυο ακόμα γκέλες και προχθές έπεσε γιούχα, οι οπαδοί ζητούσαν το κεφάλι του μετά απο μόλις επτά ματς! Αντίθετα στην Στόουκ ο Σουμάχερ περνάει ακόμα μήνα του μέλιτος. Καλός προπονητής. Μόλις προχθές έκανε την πρώτη του ήττα σε επτά ματς, το κλίμα και η φόρμα είναι καλή. Καθαρό διπλό.

Στην 1η, απολύθηκε ο Απλετον απο την Τσάρλτον (τον...φάγαμε με το διπλό της Νορθάμπτον μεσοβδόμαδα), το πονηρό σημείο ίσως είναι το Ντέρμπι-Τσέλτεναμ. Η Τσέλτεναμ ήταν καλή με την Μπόλτον και αδικήθηκε. Η Ντέρμπι έρχεται απο μιά φάπα στη Ρέντινγκ. Με Χ-2 θα το κρατήσω. Κρατάω και Κόλτσεστερ στην 2η, με τον Κόλεϊ στον πάγκο έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της. Και για να κλείσουμε με το Νησί, αξίζει και το διπλό της Σόλιχαλ Μουρς μέσα στην Μέιντενχεντ, γύρω στο 2,90. Είχα παίξει Σόλιχαλ και μεσοβδόμαδα αλλά αναβλήθηκε το παιχνίδι της λόγω καιρού, θα είναι και ξεκούραστη.

Πέρα απ' τη Μάγχη, αρχικα στη Σούπερ Λίγκα, έχουν αξία το over και το g/g στο Παναιτωλικός-Λαμία (και μόνα του και σε combo παίζονται), ενώ στο μεγάλο ματς κορυφής στην Τούμπα μπορεί να παιχθεί το ειδικό στοίχημα “1-1 σκορ any time”. Κάπου στο 2,40 πληρώνει και το βρίσκω πιθανότατο.

Στην Ολλανδία αξίζει η φορμαρισμένη Ναϊμέγκεν, ξεκίνησε σούπερ το 2024 και έχει συνολικά 4-5-1 στα δέκα τελευταία, στην Ισπανία σκέφτομαι σοβαρά τη μπόμπα στο Λας Πάλμας-Ρεάλ (με κάλυψη), ενω την έκπληξη μπορεί και η Οσασούνα κόντρα σε αυτό το πτώμα που λέγεται Σεβίλλη. Τραγική φέτος με 3-7-11, δεν μπορεί να είναι τόσο φαβορί. Τέλος, στην Γερμανία λοξοκοιτάω την μπόμπα στο Χοφενχάιμ-Χαϊντενχάιμ. Η Χόφε σταθερά...τρώει τρία γκολ εδώ και πολλά ματς (τρίτη χειρότερη άμυνα της Bundesliga). Πολύ ψηλά το διπλό σε αποδόσεις άνω του 4,00 και αξίζει ακόμα και το combo Χ-2+g/g. Κλείσαμε με αυτό, σε Γαλλία και Ιταλία δεν μου άρεσε κάτι.

Οι προτάσεις

Μονά αποδεκτά:

ΝΙΟΥΠΟΡΤ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ. 1/Χ+G/G

ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ – ΡΕΑΛ 1 (Χ)

Δυάδα:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ G-G / ΠΑΟΚ 1-1 ΑΝΥΤΙΜΕ

Συστημα με ζητούμενα (2-3-4):

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ – ΧΑΪΝΤΕΝΧΑΪΜ 2/Χ+G/G

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ – ΓΟΥΛΒΣ 1

ΣΕΒΙΛΛΗ – ΟΣΑΣΟΥΝΑ 2

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ – ΡΕΞΑΜ 2

ΓΡΑΦΕΙ Ο BILLARAS

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.