Στήλες Billaras

«Στο ένα Metro»: Μας αρέσει - δεν μας αρέσει, προπονητής είναι ο Πογιέτ

Metrosport Team12 Σεπτεμβρίου 2023

Η Σόλιχαλ δεν έχασε, εμεινε αήττητη στη Νάσιοναλ Λιγκ, αυτό ήταν το (ελάχιστο) στοιχηματικό μου ενδιαφέρον. Η Εθνική έριξε πέντε στο Γιβλαρτάρ, αυτό ήταν το αγωνιστικό μου ενδιαφέρον. Περισσότερο κι απ τα δύο, ασχολήθηκα με όσα απίθανα γίνονται στη Γερμανία!

Η “Νασιοναλμανσάφτ” είναι αυτή τη στιγμή στο μάτι του Κυκλώνα. Για πρώτη φορά απο το 1926 απολύθηκε εθνικός προπονητής, τι άλλο να πούμε; Ο Χάνσι Φλικ έφαγε ένα κλώτσο προχθες, αφού απο τότε που αντικατέστησε τον Λεβ έκανε μόλις 12 νίκες σε 25 ματς, είχε 4 ήττες στα τελευταία 5 και εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο είχε κερδίσει μόνο το...Ομάν, την Κόστα Ρίκα και το Περού! Ο Φέλερ (τεχνικός διευθυντής ως την περασμένη εβδομάδα) ανέλαβε υπηρεσιακός.

Το χειρότερο γιά την Γερμανία; Η εικόνα της, καθώς και ότι σε 9 μήνες από τώρα θα...διοργανώσει το Euro! Πως θα παρουσιαστεί ως οικοδεσπότισα στις 14 Ιουνίου 2024; Τους έχει λούσει κρύος ιδρώτας. Το Μουντιάλ και οι φάπες που έφαγε (και εμείς βγάλαμε μεροκάματο) είναι φρέσκο, φρεσκότατο. Προχθές, στο κύκνειο άσμα του Φλικ έπεσε ένα ντόρτι απο την Ιαπωνία! Την Ιαπωνία που τους έκανε νίκη-ανατροπή στο Κατάρ, τώρα δεν την κοίταξαν καν στα μάτια...

Κοιτάς το υλικό της Γερμανίας και αναρωτιέσαι αν έφταιξε τελικά ο Φλικ που πάνε κατά διαόλου και βλέπουν την καταστροφή να έρχεται στο “δικό τους” Euro. Μιά ομάδα χωρίς αριστερό μπακ. Επαιξε εκεί προχθές ένας στόπερ. Ουσιαστικά και χωρίς δεξί μπακ, αναγκαστικά έπαιξε εκεί ο Κίμιχ. Θυμάμαι το 2012 ήμουν στο Γκντάσκ γιά το Ελλάδα-Γερμανία 2-4 σε εκείνο το Euro. Και απολάμβανα-θαύμαζα live τον παιχταρά, τον Φίλιπ Λαμ. Τώρα κοιτάς τη λειψανδρία στα άκρα της άμυνας και κλαίς (μην πάω πιό παλιά σε τίποτα παιχταράδες σαν τον Μπρέμε). Υπάρχουν 3-4 στελέχη, ο Τερ Στέγκεν, ο (αρχηγός) Γκουντογάν, άντε και οι Σανέ-Κίμιχ-Γκνάμπρι και τέλος. Αν και αυτοί δεν είναι ηγέτες, δεν είναι “γερμανοί” όπως τους ξέρουμε. Δεν είναι Σβαϊνστάιγκερ ή Εφενμπεργκ. Λείπει ο ηγέτης. Και φυσικά λείπει ο φορ. Ζητείται γκολτζής. Από Γκερντ Μίλερ ως Χρούμπες και από Ρουμενίγκε ως Κλόζε, τι να θυμηθούμε. Τώρα υπάρχει...ο κανένας, απίστευτο αλλά ισχύει.

Γιατί τα έγραψα όλα αυτά; Για να καταδείξω ότι στην Ελλάδα μας δεν είναι όλα τόοοοσο μαύρα κι άραχνα. Και θα ήταν και καλύτερα αν δεν έκαναν κάποιοι και πολιτική στην πλάτη της. Προφανώς και δεν είναι όλα καλώς καμωμένα. Και εγώ ως φίλαθλος θέλω να δω και τον Κωσταντέλια βασικό και τον Δουβίκα βασικό και σύντομα και τον Βαγιαννίδη. Αλλά και μόνο ότι έχουμε 3-4 παιδιά να έρχονται φουριόζοι, λέει πολλά. Κοτζάμ Γερμανία πολύ θα ήθελε πχ να έχει τώρα εναν Γιακουμάκη ως φορ. Τούμπες θα έκανε, κι εμείς δεν τον “βλέπουμε” καν ως βασικό τον Γιακουμάκη.

Το κλίμα μετά την ήττα μας 3-0 απο την Ολλανδία δεν διαταράχτηκε. Εγώ αυτό κατάλαβα. Απαξιω για το 5-0 επί του Γιβλαρτάρ, εγώ την διάθεση κοίταγα, την όρεξη, τα χαμόγελα. Και ήταν όλα εκεί. Μας αρέσει-δεν μας αρέσει, προπονητής είναι ο Πογιέτ. Που δείχνει το γκρουπ να τον θέλει. Αυτό, το τι θέλει το γκρουπ, μετράει πάνω από όλα μα όλα. Οτι και να λέμε εμείς απ' έξω.

Μας μένουν τρία ματς, κρίσιμα ματς. Ανάλυση παικτική δεν έχει νόημα να κάνω. Στάθηκα στη διάθεση, στο δέσιμο, στην πίστη. Εχουμε μπροστά ματς Ιρλανδια εκτός (σε ένα μήνα ακριβώς, 13/10) και μετά εντός τα δύο “θηρία” Ολλανδία (16/10) και Γαλλία (21/11). Στην Ιρλανδία έχει πέσει μίρλα. Με 3 βαθμούς ειναι τελειωμένοι. Οχι ότι θα μας...χαρίσουν κάτι, αλλά δεν ελπίζουν και η κουβέντα περί αντικατάστασης του (άπειρου) Στίβεν Κένι, έχει ξεκινήσει. Επίσης, όλα δείχνουν ότι και η Γαλλία το Νοέμβρη θα έρθει εδώ αδιάφορη. Παρομοίως, σιγά μην μας χαρίσουν κάτι (μην τρελλαθούμε) αλλά εχουμε περίπου βέβαιο ότι οι δύο απο τις τρεις θα είναι αδιάφορες βαθμολογικά, χωρίς κίνητρο. Και μένει η Ολλανδία. Το 3-0 ήταν κάκιστο κυρίως λόγο του σκορ. Μετράνε τα μεταξύ μας. Και οι Ολλανδοί έχουν και ματς παραπάνω. Πολλά θα κριθούν 13 Οκτώβρη, εμείς στο Δουβλίνο και οι Ολλανδοί υποδέχονται την Γαλλία. Με δύο διπλά πάμε ισόβαθμοι και τους περιμένουμε τρεις μέρες μετά. Και να τους περάσουμε με νίκη, έχουν το παραπάνω ματς εντός με Ιρλανδία στις 18/11. Οπότε έχουν το (σοβαρό) αβαντάζ της ισοβαθμίας (δεν παίζει να κερδίσουμε 4-0, μην τρελλαθούμε).

Οπως και να έχει, ας αφήσουμε ήρεμη την ομάδα να παίξει τα τρία καθοριστικά ματς. Ενα 3 στα 3 είναι τρομερά δύσκολο και ίσως και να μην φτάσει. Αλλά ας το κάνουμε και βλέπουμε. Οσο για στοίχημα; Ούτε λόγος. Το Σάββατο να είμαστε καλά, θα παίξουμε πάλι κανονικά!

ΓΡΑΦΕΙ Ο BILLARAS

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.