Στήλες Billaras

«Στο ένα Metro»: Η Σάουθεντ πέρασε ένα καλοκαίρι... κόλαση

Metrosport Team05 Αυγούστου 2023

Απ' τη μιά λες “'τελος καλό, όλα καλά”. Απ την άλλη, λες “έτσι και παίξουν παρόμοια στα επόμενα ευρωπαϊκά, πόσα θα φάνε;”.

Αυτό έχω να γράψω και δεν σκοπεύω να χαϊδέψω αυτιά, σόρρυ κιόλας. Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αρης, ηταν κάκιστοι. Δεν πα να γράφουν και να λένε ότι θέλουν, εγώ ξέρω τι είδα προχθές. Και μην ακούσω αυτά τα ¨δεν είναι έτοιμες” και τέτοια, λες και οι αντίπαλές τους ήταν...στα κόκκινα, δεν ήταν κι αυτές τραγικές! Η μπάλα τους πήγε με χίλια. Με χίλια. Ειδικά ΠΑΟ και ΠΑΟΚ. Γκολ στο 10' οι “πράσινοι” εκεί. Γκολ στο 15' εδώ, κουνέλια πνίγανε οι αντίπαλοι τερματζήδες. Πέναλτι στο 10' ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς, αυτογκόλ στο 15΄στο Ισραήλ! Τι άλλο να γινει δηλαδή; Και θα το γράψω τώρα: Περάσανε, ωραία, αλλά αν παίξουν έτσι με Μαρσέιγ-Χαϊντουκ-Ντιναμό Κιέβου, θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Μακάρι να αλλάξουν πρόσωπα, έχουν μιά εβδομάδα.

Αυτα με όσα έγιναν, πάμε σε όσα θα γίνουν. Ξεκινάνε οι αγγλιδούλες, δεν υπάρχει κάτι άλλο για μένα. Σας “χρωστάω” πέντε λόγια για την Λιγκ 2 και μετά πάμε στα πρώτα bets!

Στην Λιγκ 2 λοιπόν...

Εδώ κάθε χρόνο οι μπουκ ξεπερνάνε τον εαυτό τους. Πρόπερσι ανεβαίνει η Σάλφορντ από την Νάσιοναλ Λιγκ, τσουπ την επόμενη σαιζόν μας της δίνουν 1ο φαβορί ανόδου. Πέρυσι ανεβαίνει η Στόκπορτ απ΄τη Νάσιοναλ Λιγκ, τσουπ ξανά...πρώτο φαβορί ανόδου (δεν μπηκε τριάδα, αλλα οκ, την έχασε την ανοδο στον τελικό των πλέι οφ).

Φέτος τα ίδια και “χειρότερα”. Ρέξαμ ως πρωταθλήτρια και Νοτς Κάουντι από πλέι οφ, αυτές ανέβηκαν από την Κόνφερενς. Πως μας τις πλασάρουν λοιπόν; Πρώτο και τρίτο φαβορί αντίστοιχα, με την Στόκπορτ αναμέσά τους ως 2ο φαβορί γιά πρωταθλήτρια! Η πλάκα είναι ότι ειδικά φέτος δεν έχουν και πολύ άδικο. Από τις τέσσερις που έπεσαν στην Λιγκ 2 (Φόρεστ Γκριν, ΜΚ Ντονς, Μόρκαμ και Ακριγκτον), μόνο δύο άλλαξαν προπονητή και ήταν και οι μοναδικές. Μιά η Φόρεστ Γκριν και μιά η ΜΚ Ντονς που την ζυγίζω πολύ. Γιατί ήρθε ο Γκράχαμ Αλεξάντερ. Μιά έλευση-δήλωση της ΜΚ Ντονς οτι θέλει να επιστρέψει στην Λιγκ 1. Κάποτε ως παίκτης ήταν σημαία της Πρέστον, έγω έτσι τον έμαθα (1999 ως 2007). Καλός τεχνικός, έμπειρος πλέον, έχει ανόδους με Φλίτγουντ, με Σάλφορντ, έβγαλε και την Μάδεργουελ στην Ευρώπη προπέρσι (τελευταία του δουλειά). Κάνει γκελ, μεγάλο γκελ, το σημειώνουμε. Ποιά μπορεί να μπει “σφήνα” στις τρεις “βαρβάτες” (Ρέξαμ-Νοτς-Στόκπορτ); Ορθως οι μπουκ ζυγιζουν καλά την Τζίλιγχαμ (θυμηθειτε, άλλαξε ιδιοκτησία τον Γενάρη, έριξε φράγκα, έκανε αντεπίθεση και φέτος θα παλέψει πιο δυνατα), ορθώς το πάντα βαρύ όνομα της Μπράντφορντ, αλλά δεν έχουν ζυγίσει σωστά την ΜΚ Ντονς.

Ηδη αναφέρθηκα στον Γκράχαμ Αλεξάντερ. Κίνηση-δήλωση σαν “θέλω να επιστρέψω άμεσα στην Λιγκ 1” Μπορεί να μην μπει σφήνα στις Ρέξαμ-Στόκπορτ-Νοτς Κάουντι. Αλλά έχει και πλέι οφ. Στην 7αδα θα είναι (μην ξεχνιομαστε, στην Λιγκ 2 ανεβαίνουν τρεις απ'ευθείας και ένας από πλέι οφ). Οπότε, αυτό το 4,00 για άνοδο, δεν είναι κακό. Εχει αξία.

Και πάμε τώρα και στο πρώτο bet, με μιά στάση και στην Νάσιοναλ Λιγκ: Η Σάουθεντ πέρασε ένα καλοκαίρι...κόλαση. Οι “γαριδάδες” έχουν χρέη τρελλά, οι οπαδοί έκαναν διαμαρτυρία μπροστά στο σπίτι του προέδρου Ρον Μάρτιν, αν ο Μάρτιν δεν πουλήσει, το καζάνι βράζει, το ματς της Σάουθεντ με την Ολνταμ ήταν στον αέρα. Τελικά, αφού πληρώθηκε το προσωπικό γηπέδου και αφού πήγαν οπαδοί και καθάρισαν από αποδυτήρια ως κερκίδες, το ματς θα γίνει, άναψε το πράσινο φως...

Η Ολνταμ απ την άλλη, δεν είναι τίποτα “ουάου”, αλλά έχει κάνει μια κανονική προετοιμασία, είναι 2ο φαβορί ανόδου μετά την Τσέστερφιλντ (αυτό λέει πολλα). Και πάει στην πρεμιέρα άνετη και χωρίς να την “κυνηγάει” ή αναστατώνει κάτι. Υπήρχε ως το 2.90 το διπλό μέχρι χθες και άξιζε με χίλια. Στην Championship η πρώτη...στεκιά θα πέσει στη Μπέρμιγχαμ. Περιμένω ξεπέταγμα φέτος, ανέλυσα το γιατί προ εβδομάδας. Κάτι 5αρια είναι τεράστια μέσα στην (καλή μεν, ψάχνεται δε) Σουόνσι. Μιά σκέψη ήταν και η Γουέστ Μπρομ αλλά τελικά από την κατηγορία κρατάω Μπέρμιγχαμ. Στην 1η, έχουμε 2-3 τίμια (και ψηλά) φαβορί, σαν τις Οξφορντ ή Πιτέρμπορο. Αναλύσαμε προ ημερών γιατί Κέμπριτζ και Ρέντινγκ αξίζει να τις κοντράρουμε. Στην 2η κατηγορία, είμαι...σκασμένος που Τζίλιγχαμ και κυρίως ΜΚ Ντονς παίζουνε με δύο...θηρία. Κρίμα, κακό πρόγραμμα, αλλά...έχουμε μέλλον, δεν βιάζομαι. Θα κρατήσω μονάχα την Γουόλσολ μέσα στη Μόρκαμ και καθάρισα, έχω και την Ολνταμ, μην ξεχνιόμαστε! Αυτά ήταν, ξεκινάμε χαλαρά και να θυμάστε κάτι ακόμα σημαντικό: Φέτος, σε Premier League και Football League (Championship-1η-2η) εχει αποφασίστει να δούμε καθυστερήσεις αλά Μουντιάλ! Δεκάλεπτα και βάλε. Οπότε...το νου σας, άλλοτε θα μας βγει σε καλό, άλλοτε σε κακό.

Οι προτάσεις:

Δυάδα:

Γουόλσολ 2 / Οξφορντ 2

Μονα αποδεκτά:

Σάουθεντ – Ολνταμ 2

Γράφει ο Billaras

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.