Στήλες Billaras

«Στο ένα Metro»: Αγγαρεία το κύπελλο για την Λούτον

Metrosport Team16 Ιανουαρίου 2024

Τσουκου τσουκου, η δυαδούλα η πλούσια πάλι βγήκε στο σύστημα. Κάπου 12 φορές τα λεφτά μας έδωσαν Κάλιαρι και Γκλάντμπαχ την Κυριακή, οπότε όλα καλά από στοιχηματικής άποψης.

Επί του αγωνιστικού, σιγά μην κάτσω να ασχοληθώ με τον νέο χαρτοπόλεμο, τον νέο Κούγια (πως το είπε; “θα επιβάλλουμε τους κανονες απο εδώ και πέρα”;), και όλα αυτά τα κακάσχημα ελληνικά. Έχουμε ένα ωραίο πρωτάθλημα και το έχουμε καταξεσκίσει το κακομοιρο.

Προτιμώ να ασχοληθώ με έναν...βέλγο. Ο οποίος έλειψε πέντε μήνες ακριβώς. Επαιξε στο σούπερ Καπ στις 6/8, βγήκε αλλαγή στο 65'. Μπήκε στην 11αδα κόντρα στην Μπέρνλι στην πρεμιέρα της Premier League, στις 11 Αυγούστου. Εγινε αλλαγή στο 23'. Και αυτό ήταν. Επαθε τρεις θλάσεις μαζεμένες, η μιά μετά την άλλη, σε διαφορετικά σημεία. Ομως πέρασαν αυτά. Γιατί το Σάββατο (μετά από ένα “ζέσταμα” στο κυπελλικό με την Χάτερσφιλντ) κι ενώ η Μάντσεστερ Σίτι έχανε 2-1, τον σήκωσε απο τον πάγκο ο Πεπ Γουαρδιόλα και στο 69' τον έριξε στη “μάχη”. Αποτέλεσμα; 2-3, ένα σούπερ γκολ γιά το 2-2, μιά μαγική ασίστ γιά το 2-3 στο 91' και η Σίτι νικήτρια. Αυτός φυσικά είναι ο Κέβιν Ντε Μπρόιν.

Κανένας πιο επιδραστικός απο τον βέλγο επι εποχής Γουαρδιόλα, αν όχι όλων των εποχών για την τους “πολίτες”. Με συμμετοχή σε 250 γκολ (96 και 154 ασίστ), μπορεί να είναι πλέον 32,5 αλλά...το έχει ο άτιμος! Εστω και με άλλο κούρεμα, έστω και με 2-3 κιλά παραπάνω, της μιλάει της ρουφιάνας της μπάλας και παράλληλα είναι και ηγέτης. Μπαλαδόροι πολλοί. Μπαλαδόροι όταν η μπάλα ζεματάει όμως, ελάχιστοι. Για μένα, αυτό ήταν το γεγονός του Σαββατοκύριακου. Ούτε η 4αρα της Ρεάλ (το ξέραμε, φαινόταν ότι η Μπάρτσα είναι πολύ πίσω της φέτος), ούτε η γκέλα-σοκ της Χιρόνα (δεν είναι ότι έμεινε στο 0-0 με την τελευταία και χωρίς νίκη Αλμερία, είναι ότι έκανε...μιά τελική στο στόχο). Ούτε η ήττα της Στουτγάρδης (το ξέραμε ότι είναι άλλη ομάδα χωρίς Γκιρασί), ούτε καν της Λειψίας.

Πάμε τώρα στα φρέσκα, τα μεσοβδόμαδα κουπόνια παραμένουν ισχνά, βασικά έχουμε φούλ του κυπέλλου. Ρεβάνς σε Αγγλία, κρίσιμες ρεβάνς σε Ελλάδα, νέος γύρος στην Ισπανία. Ξεκινώντας από το FA CUP, υπάρχουν οκτώ αγώνες. Φυσικά τα σκορ των πρώτων δεν μετράνε. Επτά ομάδες της Premier την...πάτησαν, δεν απολαμβάνουν το δεκαήμερο που είχανε ως κενό. Στα αποψινά, δεν θα εκπλαγώ αν η Μπόλτον (κυρίως) και η Μπρίστολ Σίτι αποκλείσουν Λούτον και Γουέστ Χαμ. Η Μπόλτον είναι και ξεκούραστη, διεκόπη το παιχνίδι της το Σάββατο γιατί δυστυχώς πέθανε φιλαθλός της στις κερκίδες κάπου στο μισάωρο του αγώνα με την Τσέλτεναμ. Η Λούτον μάλλον θα το δει σαν αγγαρεία, ενώ η Γουέστ Χαμ μπροστά έχει ξεμείνει από επιθετικούς, Μπόουεν, Πακετά, Κούντους, Αντόνιο, όλοι έξω. Στα δε αυριανά, η έκπληξη παραμονεύει στο Μπλάκπουλ-Νοτιγχαμ. Αγιο είχε και γλύτωσε με ισοπαλία στο πρώτο ματς η Φόρεστ, τώρα έμπλεξε. Η Μπλάκπουλ είναι η καλύτερη έδρα της 1ης Αγγλίας με 10-2-3 (4 σερί νίκες). Σημειωτέον, η Νότιγχαμ μάλλον θα έχει μπελάδες και με την Λίγκα για το FFP, σαν να ξόδεψε παραπάνω από όσα πρέπει και δεν αποκλείω να ηχήσουν τίποτα καμπάνες στα επόμενα 24ωρα. Για να κλείσουμε απο το Νησί, έχει και μερικά εξ'αναβολής, ξεχωρίζω ένα Χάλιφαξ-Σόλιχαλ, μεγάλη η απόδοση του διπλού.

Στο ελληνικό κύπελλο, έχουμε ζόρικα ματς σε Καραϊσκάκη και Βικελίδη. Νομίζω το λάθος είναι στην απόδοση του over του Φαλήρου. Μεγάλα τα 2,25. Ο Ολυμπιακός έχει φανερά αμυντικά θέματα, δύο τρώει σταθερά στα τελευταία του ματς, αλλά και ο ΠΑΟ έχει κενά και ο Τερίμ πίσω κάνει πειράματα. Το παιχνιδι ξεκινάει από 1-1 και όποιος κουραστεί πρώτος, θα φάει και δεύτερο γκολ.

Δεν κρατάω κάτι άλλο, πάω πολύ χαλαρά.

Οι προτάσεις

Συστημα με ζητούμενα (2-3):

ΜΠΟΛΤΟΝ – ΛΟΥΤΟΝ 1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟ Over 2,5

ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ – ΝΟΤΙΓΧΑΜ 1

ΓΡΑΦΕΙ Ο BILLARAS

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.