Στο χέρι του Γκαρνάτσο να μην γίνει πυροτέχνημα

Κωστής Παναγιώτου24 Φεβρουαρίου 2023

Η έλευση του Έρικ Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφερε μετά από χρόνια τα χαμόγελα και την ελπίδα στο Ολντ Τράφορντ. Η αναγέννηση του Μάρκους Ράσφορντ αλλά και η ένταξη νεαρών παικτών στην πρώτη ομάδα, όπως του Αλεχάντρο Γκαρνάτσο, δίνουν κάθε δικαίωμα στους φίλους της ομάδα να ονειρεύονται ξανά.

Ο Ολλανδός τεχνικός με μεθοδικότητα, με λάθη και με επιτυχίες βρήκε το δρόμο και μετά το εφιαλτικό ξεκίνημα στη σεζόν παρουσιάζει ένα σύνολο με αρχή, μέση και τέλος. Με τον ίδιο τρόπο φαίνεται πως δούλεψε και την περίπτωση του Γκαρνάτσο, με τον 18χρονο να έχει όλα τα φόντα να γίνει βασικό στέλεχος των "κόκκινων διαβόλων" και να πρωταγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο καυτός Νοέμβριος και το ρεκόρ του Τζορτζ Μπεστ

Ο Αργεντινός σε ένα μήνα κατάφερε να γράψει το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας της Γιουνάιτεντ. Έγινε ο νεότερος μη Άγγλος σκόρερ της ομάδας που σκοράρει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του θρυλικού Τζορτζ Μπεστ, οποίος σε ηλικία 18 ετών και 158 ημερών είχε πετύχει το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ τον Οκτώβριο του 1964 εναντίον της Τζουργκάρντεν για το Κύπελλο Εκθέσεων.

Επίσης, έγινε ο νεότερος παίκτης των "κόκκινων διαβόλων" που δίνει δύο ασίστ σε έναν αγώνα της Premier League και ο πρώτος μετά από 13 χρόνια που σημείωσε γκολ στις καθυστερήσεις σε παιχνίδι του αγγλικού πρωταθλήματος, πριν συμπληρώσει τα 19 έτη.

Αξίζει να σημειώσουμε πως έκρινε δύο αγώνες της Γιουνάιτεντ μέσα στον Νοέμβριο Αρχικά, πέτυχε το μοναδικό τέρμα στην επικράτηση επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ (0-1) για τους ομίλους του Europa League, ενώ ήταν εκείνος που στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Φούλαμ (1-2) κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά και έδωσε ένα σημαντικό τρίποντο στην ομάδα του.

Με μαστίγιο και καρότο

Μπορεί ο Γκαρνάτσο να μην έκανε το ντεμπούτο του στη Γιουνάιτεντ επί ημερών Τεν Χαγκ, αφού πέρυσι αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την αγγλική ομάδα σε αγώνα της Premier League με τη Τσέλσι, αλλά με τον Ολλανδό είδε την καριέρα του ανεβαίνει σκαλοπάτια.

Ο νεαρός Αργεντινός δεν ξεκίνησε και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φετινή σεζόν, με τον Μπορύνο Φερνάντες να αποκαλύπτει πως ο 18χρονος είχε θέματα συμπεριφοράς την περίοδο της προετοιμασίας. «Στην αρχή της σεζόν δεν ήταν στα καλύτερά του. Στην pre-season δεν είχε την καλύτερη συμπεριφορά που θα έπρεπε, και γι' αυτό δεν είχε τις ευκαιρίες του στη αρχή. Τώρα παίρνει τις ευκαιρίες του γιατί προπονείται καλύτερα και έχει διαφορετική συμπεριφορά, αξίζει τις ευκαιρίες του», είχε δηλώσει ο Πορτογάλος στο BT Sport μετά τη νίκη επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ, στην οποία ο Γκαρνάτσο πέτυχε το μοναδικό τέρμα της ομάδας του.

Τα λόγια του Φερνάντες δεν ήταν σε καμία περίπτωση τυχαία, προέρχονται από τον τρόπο που διαχειρίζεται ο Τεν Χαγκ τον Αργεντινό. Ο Ολλανδός από την πρώτη στιγμή διέκρινε στον Γκαρνάστο το ταλέντο που διαθέτει, αλλά παράλληλα εντόπισε και ένα "εγώ" το οποίο ήθελε καθοδήγηση.

Ο 18χρονος επιθετικός έχει τεράστια αυτοπεποίθηση για τον εαυτό του, η οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι εφόδιο αλλά ορισμένες φορές μπορεί να γίνει και εμπόδιο. Ο Ολλανδός, έχοντας δει όλα όσα αναφέραμε, αντιμετώπισε τον Γκαρνάτσο από την πρώτη στιγμή "με μαστίγιο και καρότο".

Από τη μια δεν διστάζει να εκθειάσει τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, αλλά από την άλλη τον προσγειώνει απότομα, τονίζοντας πως ακόμη δεν έχει πετύχει κάτι. Μετά την εντός έδρα ισοπαλία με τη Λιντς (2-2) ο Τεν Χαγκ ρωτήθηκε για την εμφάνιση του Αργεντινού και η απάντησή του αντικατοπτρίζει όλα τα παραπάνω.

«Είναι αρκετά συναισθηματικός, αυτή είναι η δύναμή του, το φέρνει και στο παιχνίδι του. Θέλει να κερδίζει, να παίζει ποδόσφαιρο, δεν θέλει να χάνει λεπτά και αυτό είναι καλό. Είναι απόλυτα πεπεισμένος για τον εαυτό του, το χρειάζεσαι», είχε πει χαρακτηριστικά ο Ολλανδός.

Και πρόσθεσε: «Τα πάει καλά, έχει αντίκτυπο στο παιχνίδι μας, είναι απειλή, είχε καλές ενέργειες, ήταν ζωηρός, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά έπρεπε να σκοράρει. Ως επιθετικός πρέπει να βρίσκεστε τουλάχιστον στη λίστα με τους σκόρερ, στη λίστα με τις ασίστ, στη λίστα βασικών ενεργειών, για να έχει το σωστό αντίκτυπο όσα κάνει μέσα στο γήπεδο. Φυσικά και περιμένουμε να κάνει και τα άλλα πράγματα, όπως το πρέσινγκ, αλλά ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, περιμένουμε από αυτόν να επηρεάσει το σκορ, να επηρεάσει το αποτέλεσμα, να επηρεάσει θετικά το παιχνίδι μας σκοράροντας γκολ και έχοντας ασίστ».


Ο Γκαρνάτσο διαθέτει όλο το πακέτο για να εξελιχθεί σε έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να καθιερωθεί τα επόμενα χρόνια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αρκεί η σεζόν που διανύει να μην είναι πυροτέχνημα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.