Στίβος: Έρευνα για την εισβολή των ακτιβιστών στο Diamond League - είχαν εισβάλει και σε τηλεοπτικό ριάλιτι

Metrosport Team03 Ιουλίου 2023

Το δίκτυο Α22 που διαμαρτύρεται για την κλιματική αλλαγή έκανε την εισβολή στο Diamond League της Στοκχόλμη.

Η σουηδική ομοσπονδία θα ξεκινήσει έρευνα για την εισβολή ακτιβιστών στην διάρκεια της κούρσας των 400 μέτρων με εμπόδια στη Στοκχόλμη.

Οι ακτιβιστές έκατσαν 10 μέτρα μπροστά από την γραμμή του τερματισμού με ένα πανό που αναφερόταν στην κλιματική αλλαγή, βάζοντας σε κίνδυνο τους αθλητές που πήγαιναν για το τελικό σπριντ.

Remaining Time-0:00FullscreenMute

Μην έχοντας επιλογή, οι αθλητές έπεσαν πάνω τους, με το κοινό να γιουχάρει έντονα τους ακτιβιστές για επικίνδυνη πράξη τους.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση -και γι’ αυτό θα διεξαχθεί έρευνα - είναι το πώς πέρασαν ανενόχλητοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δεν υπήρχε κανένας της ασφάλειας να τους απομακρύνει, ενώ οι αθλητές πλησίαζαν στον τερματισμό. Αίσθηση προκάλεσε το ότι μετά το συμβάν, απομακρύνθηκαν ανενόχλητοι από τον αγωνιστικό χώρο, για να φτάσει αργότερα η αστυνομία και να προχωρήσει σε προσαγωγές.

Ενα άλλο ζήτημα που έχει προκαλέσει επίσης εντύπωση, είναι ότι οι ακτιβιστές είχαν απλωθεί από την 1η ως την 6η διαδρομή, ενώ στην 7η υπήρχαν άλλοι δύο ακτιβιστές που ανενόχλητοι απαθανάτιζαν την στιγμή με φωτογραφίες. Ο μοναδικός διάδρομος που έμεινε ανενόχλητος, ήταν ο 8ος όπου κατά έναν περίεργο λόγο οι διοργανωτές έβαλαν τον κορυφαίο του αγωνίσματος, τον Κάρστεν Βάρχολμ, με τρέξει από αυτή την διαδρομή και όχι από μία διαδρομή μεταξύ της 2ης και της 6ης. Δεν είναι λίγοι οι χρήστες των σόσιαλ που άρχισαν την συνωμοσιολογία, λέγοντας πως οι διοργανωτές μάλλον κάτι γνώριζαν για τους ακτιβιστές και έβαλαν το μεγάλο τους όνομα να τρέξει από το «8» για να τον προστατέψουν.

Ο Βάρχολμ πάντως δεν έκρυψε την ενόχλησή του από τους διαδηλωτές. Τους αποδοκίμασε μαζί με το κοινό και δήλωσε στο τέλος της κούρσας: «Ο καθένας μπορεί να διαμαρτυρηθεί, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Είναι αγένεια σε αθλητές που είναι εκεί να κάνουν την δουλειά τους. Και ειλικρινά είναι πολύ τσαντισμένος» είπε ο Νορβηγός.

Οι ακτιβιστές ανήκουν στην οργάνωση Α22 η οποία διαμαρτύρεται για την κλιματική αλλαγή. Η «δράση» τους αυτή χθες στην Στοκχόλμη ήταν η δεύτερη τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς πρόσφατα είχαν εισβάλει σε τηλεοπτικό στούντιο κατά την διάρκεια τηλεοπτικού χορευτικού ριάλιτι στην Σουηδία, διακόπτοντας το πρόγραμμα για αρκετή ώρα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.