Στην Τούμπα ο Φατίχ Τερίμ μετά από 25 χρόνια

Metrosport Team24 Ιανουαρίου 2024

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ζαΐρης - Γιώργος Καστάνης

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό την προσεχή Κυριακή στην Τούμπα και ο Φατίχ Τερίμ επιστρέφει ως αντίπαλος του Δικεφάλου στη Θεσσαλονίκη μετά από 25 χρόνια! Μόνο που την προηγούμενη φορά, ως προπονητής της Γαλατά, είχε βρεθεί στην Τούμπα για έναν αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Το ημερολόγιο έδειχνε 2 Σεπτεμβρίου του 1999 όταν οι δυο ομάδες έδωσαν τον φιλικό αγώνα. Λίγες μέρες νωρίτερα, φονικός σεισμός είχε χτυπήσει την Τουρκία. Σεισμός που άγγιξε τα 7,8 Ρίχτερ. 

To επίκεντρο βρισκόταν στη βορειοδυτική Τουρκία, με την Κωνσταντινούπολη, Προύσα και Εσκισεχίρ, να έχουν ανυπολόγιστες ζημιές και την περιοχή της Νικομήδειας να καταστρέφεται σχεδόν όλη. Ο τραγικός απολογισμός των επόμενων ημερών αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής, με 15.000 νεκρούς και 400.000 αστέγους, η χώρα βρίσκεται φυσιολογικά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και κάνει έκκληση για βοήθεια στη διεθνή κοινότητα. Ο ΠΑΟΚ ανταποκρίνεται στο κάλεσμα. 

Στις 2 Σεπτεμβρίου πουλήθηκαν 11.088 εισιτήρια και συγκεντρώθηκαν 24.326.000 δραχμές, τις οποίες παρέδωσε προσωπικά ο αντιπρόεδρος Θανάσης Ακριβόπουλος με επιταγή δύο μήνες αργότερα.


Ο ΠΑΟΚ μάλιστα είχε ανοίξει και έναν λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα, καλώντας όσους μπορούν να βοηθήσουν. Για την ιστορία ο «Δικέφαλος του Βορρά» ηττήθηκε 2-0 με γκολ του Σουάτ Καγιά στο 27ο λεπτό και του Μάρσιο ντος Σάντος στο 31ο. Πριν από την έναρξη του αγώνα, ο Φαρούκ Σουρέν, ο οποίος ήταν παρών στο γήπεδο, απευθύνθηκε στον κόσμο και γενικά στον ελληνικό λαό λέγοντας: «Ο καλός φίλος φαίνεται στα δύσκολα», ενώ πρόσθεσε στα ελληνικά: «Ευχαριστώ τους Έλληνες αδελφούς μας». Μετά το τέλος του ματς, ο Φατίχ Τερίμ δήλωσε: «Κερδίσαμε τη φιλία σας, όχι το ματς. Το αποτέλεσμα δεν μας ενδιαφέρει καθόλου. Δεν είχαμε πρόβλημα ό,τι και αν συνέβαινε στον αγωνιστικό χώρο».

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Άρι Χάαν): Κόβατς, Τετράτζε, Ζαφειρίου (46′ Ντόλμπεργκ), Νάγκμπε, Χασιώτης (46′ Κατσαμπής, 64′ Καραδήμος), Μαχαιρίδης, Μαραγκός (46′ Μπάντοβιτς), Γεωργιάδης, Σάμπρι (70′ Τουρσουνίδης), Φρούσος, Βαλέντσια (46′ Βρύζας).

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Φατίχ Τερίμ): Ταφαρέλ (89′ Ινάν), Τεζκάν, Καπόνε, Γιλντιρίμ, Έβερτον, Πενμπέ, Ερίς (73′ Αταλαΐ), Καγιά, Ντο Σάντος (83′ Αζέρ), Σας (60′ Γιοζγκατλί), Ακιούζ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.