Στην Πορτογαλία ο Βρούτσης-Διάσκεψη Υπουργών Αθλητισμού: Ποιο είναι το θέμα συζήτησης

Metrosport Team08 Οκτωβρίου 2024

Στην Πορτογαλία, για την 18η Διάσκεψη των Υπουργών Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία διεξάγεται στο Πόρτο, βρίσκεται ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Το θέμα της Διάσκεψης των 50 Υπουργών της ηπείρου μας είναι «Κυβερνήσεις και Διακυβέρνηση στον Αθλητισμό: Υποστήριξη μιας νέας προσέγγισης για να ανταποκρίνεται στην κοινωνική του σημασία», εστιάζοντας σε κομβικά ζητήματα για τον αθλητικό χώρο, όπως η χρηστή και συνεργατική διακυβέρνηση, η διαφάνεια, η ισότητα των φύλων, η διπλή καριέρα (αθλητική και επαγγελματική ζωή), αλλά και η ενίσχυση της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Επιπλέον, θα εορταστεί η 10η επέτειος της Σύμβασης Μacolin, ενάντια στη χειραγώγηση αθλητικών αγώνων, θα παρουσιαστεί η Έκθεση «Πρωτοπόρες Γυναίκες στα σπορ», καθώς και πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στις προοπτικές των νέων στον αθλητισμό.

Μαζί με τον Υπουργό βρίσκονται ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού (και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης Μacolin του Συμβουλίου της Ευρώπης), Γιώργος Μαυρωτάς, αλλά και ο διοικητής του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ), Γρηγόρης Λέων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.