Στην «Πόλη» και τον Βόλο ο ΠΑΟΚ σφραγίζει την καινούργια του αρχή!

Metrosport Team20 Σεπτεμβρίου 2024

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Με Τσαγκαράκη στο Βόλο! Ένας τίτλος που αρχικά και ιδίως γι’ αυτούς που δε γνωρίζουν το διαιτητικό παρελθόν του εν λόγω κυρίου, δε σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο. Δυστυχώς στο Ελληνικό πρωτάθλημα είναι υποχρέωσή μας να λαμβάνουμε υπόψη το ιστορικό ενός Έλληνα «κατ’ όνομα (ιδιότητας)» διαιτητή και τις παρουσίες του τα περασμένα χρόνια και να «προχωρούμε» σε μια πιο αναλυτική διείσδυση στα πεπραγμένα του. 

Ο Τσαγκαράκης (σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αγαπητού συναδέλφου Μάτζιου) έχει αγωνισθεί σε 11 αγώνες του Ολυμπιακού. Φυσικά οι 11 νίκες των ερυθρόλευκων μοιάζουν με μαθηματικό αποτέλεσμα σε μια εξίσωση πιο εύκολη από το 1+Χ=2!!!

Ο Τσαγκαράκης σε ορισμένα από αυτά τα ματς ήταν ο 12ος, ο 13ος … όσοι επιπλέον παίκτες χρειαζόταν ο Ολυμπιακός για να νικήσει. Το πιο εξωφρενικό παράδειγμα της παρουσίας του ήταν το Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1 το 2021 λόγω του οποίου έμεινε ένα χρόνο στον…ερυθρόλευκο πάγκο. Εάν στα παραπάνω προσθέσουμε τις συνεχείς ανακοινώσεις του Βόλου για την διαιτησία τους στο πρόσφατο ματς με την ΑΕΚ, οι αμφιβολίες μας για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα πληθαίνουν. Θεωρούμε ότι οι …όσοι διοικούντες ασχολούνται με τέτοιου είδους ζητήματα, θα έχουν λάβει τα μέτρα τους για μια πενηνταρίσια διαιτησία.

Το δεύτερο ζήτημα για το ματς με τον Βόλο έχει να κάνει με το πως θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ , ποιους παίκτες θα χρησιμοποιήσει και κατά πόσο θα διαφοροποιηθεί η συνήθης βασική ενδεκάδα. Είναι δεδομένο ότι ο Λουτσέσκου δεν είναι ο παντογνώστης προπονητής και προβληματίζεται κατά πολύ για τις αντικαταστάσεις. Είναι αποδεκτό από όλους τους φιλάθλους, ακόμη κι από τους φανατικούς ότι στα 60 και πλέον παιχνίδια της χρονιάς αυτό που μετράει είναι το να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να διατηρήσει στην πλειοψηφία αυτών, ένα σύνολο ικανό να συγκεντρώσει τα πιο πολλά θετικά αποτελέσματα. 

Επίσης κατά την άποψή μας παίζει σημαντικό ρόλο το να διατηρηθεί το οικογενειακό κλίμα λόγω της έλευσης των 10 νέων παικτών και να μπορέσει ο προπονητής να τους εντάξει στη λογική της ομάδας. Το τι θα δείξουν -αν παίξουν για παράδειγμα οι Κόλεϊ, Λόβρεν, Μπακαγιόκο, Γκόμεζ, που δεν τους έχουμε παρακολουθήσει, δεν αποτελεί επ’ ουδενί στοιχείο αξιολόγησής τους. Συμπερασματικά εισερχόμαστε στο δεύτερο στάδιο της αγωνιστικής δραστηριότητας και πρόκλησης για τον ΠΑΟΚ όπου θα χρειαστεί να αγωνιστεί σε πολλά συνεχόμενα ματς, να δείξει και να αποδείξει ότι και φέτος θα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι και ίσως καλύτερο.

Όλα τα παραπάνω όσο εύκολα είναι να τα γράφουμε και να τα αναλύουμε τόσο δύσκολο είναι να επιτευχθούν. Γι’ αυτό και ο κόσμος του ΠΑΟΚ επιβάλλεται να είναι κοντά στις καλές και κυρίως στις αρνητικές στιγμές προκειμένου να επαναφέρει την ομάδα στο ψυχολογικό κυρίως επίπεδο που χρειάζεται. Βόλος και κυρίως Γαλατά Σεράι μπορούν να δώσουν στον Δικέφαλο την ποδοσφαιρική και ψυχολογική ώθηση που χρειάζεται η ομάδα για την πολύ δύσκολη συνέχεια. Μια συνέχεια που θα μας έχει μέχρι το Μάιο πνευματικά αγκυλωμένους στην παοκτσήδικη πορεία.

Υ.Γ Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πως έγινε δεκτό το ποσό των 200€ για τα εισιτήρια από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά από απόφαση της ΟΥΕΦΑ ότι το μέγιστο ποσό παντού στο γήπεδο είναι τα 40€.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.