Στην Κίνα η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, σε κοινοβουλευτική αποστολή με την Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων

Metrosport Team24 Οκτωβρίου 2024

Στην Κίνα βρίσκεται η Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής αποστολής για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Ανάπτυξης του Λαϊκού Κογκρέσου, κ. Yang Zhenwu.

Κατά τη διάρκεια της διακομματικής επίσκεψης η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, συμμετείχε σε συναντήσεις εργασίας, με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κίνα και τον Πρέσβη κ. Ευγένιο – Δημήτριο Καλπύρη, με τον Αντιπρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου κ. Wang Dongming και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Ανάπτυξης του Λαϊκού Κογκρέσου κ. Yang Zhenwu, όπου είχε τη δυνατότητα να συζητήσει για τις διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, τη ναυτιλία, τις εξαγωγές, αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν λόγω της καλής επικοινωνίας των δύο κρατών.

Ακολούθησαν συναντήσεις με τον Υφυπουργό Διεθνών Σχέσεων κ. Lu Kang, με τον Επίτροπο της Εθνικής Επιτροπής Ασφάλισης Υγείας, κ. Zhang Ke, τον Αντιπρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής του Δημοτικού Λαϊκού Κογκρέσου του Πεκίνου, κ. Hou Junshu και τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανθρωπίνων Πόρων και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Wu Xiuzhang με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στις διεθνείς και διπλωματικές σχέσεις των δύο κρατών, την υγεία και το δημογραφικό, ζήτημα που απασχολεί και επηρεάζει και τις δύο χώρες.


Όπως ανέφερε και η ίδια στην ομιλία της, «αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή για εμένα, ως η νεότερη γυναίκα βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να έχω την ευκαιρία να τοποθετούμαι διεθνώς για τις πολιτικές που προωθεί η χώρα μας για τη διαχείριση προκλήσεων που απασχολούν και τα δύο κράτη, όπως το σύστημα υγείας, η ψυχική υγεία, το δημογραφικό αλλά και για τα μεγάλα βήματα που έχουμε κάνει σε κρίσιμα ζητήματα όπως η πρόληψη, η μείωση της ανεργίας και της φορολογίας, η αύξηση του κατώτατου μισθού, η επαγγελματική κατάρτιση και η δια βίου μάθηση» ενώ τόνισε ότι «είναι στόχος των δύο χωρών, Ελλάδας και Κίνας, οι βέλτιστες πρακτικές και οι καλές σχέσεις να μείνουν σταθερές και λειτουργικές στο μέλλον».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.