Στην καλύτερη θέση ο ΠΑΟΚ!

Metrosport Team23 Ιουνίου 2024

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Ο ΠΑΟΚ, την περασμένη χρονιά, πέτυχε αυτό που λίγοι ανέμεναν. Να παρουσιάσει ένα σύνολο δυνατό, ανθεκτικό, ποιοτικό και κυρίως αποτελεσματικό. Κατάφερε, στο μεγάλο διάστημα των δέκα μηνών, όχι απλώς να μείνει ανταγωνιστικός αλλά να κλείσει τα στόματα όλων των αντιπάλων του ακόμη και των «ορκισμένων» εχθρών του. 

Το ντεμαράζ των τελευταίων τεσσάρων αγωνιστικών όπου κερδήθηκαν τα 4 ντέρμπι αποτελεί μια μνημειώδη ποδοσφαιρική ασπρόμαυρη στιγμή. Σήμερα οι τέσσερις ομάδες που συνήθως διεκδικούν τα τελευταία χρόνια την πρώτη θέση, έχουν μπει στην προετοιμασία της δημιουργίας του συνόλου τους για τη νέα χρονιά. 

Οι ρεπόρτερ της ΑΕΚ «μιλούν» για 8 μεταγραφές ενδεκάδας με οδηγό τον νέο πρόεδρό τους κ. Ηλιόπουλο. Ήδη οι δύο τερματοφύλακες της αποτελούν παρελθόν. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μια πιο περίπλοκη κατάσταση αφού είχε παίκτες δανεικούς και παίκτες που το καλοκαίρι λήγουν τα συμβόλαιά τους, όπως ο Φορτούνης. 

Ο Παναθηναϊκός, παρά τα σημαντικά ποσά που βάζει ο Αλαφούζος, προχώρησε σε ενέργειες ασύμβατες με την ποδοσφαιρική λογική. Ο Μπερνάρ που έπρεπε να κρατήσει, ήδη μετοίκισε στα πάτρια εδάφη του στη Βραζιλία. Αντιθέτως παραμένουν ποδοσφαιριστές με μεγάλες αποδοχές που έδειξαν πολύ λίγα πράγματα εντός αγωνιστικού χώρου… 

Και ερχόμαστε στο ζητούμενο, αυτό που πολιορκεί την καρδιά και το μυαλό του κάθε ΠΑΟΚτσή είτε είναι απλώς φίλαθλος είτε βρίσκεται για οποιοδήποτε λόγο και σκοπό πιο «μέσα» στον σύλλογο. Ο Δικέφαλος του Βορά πλην του Μεϊτέ που δεν έχει συμφωνήσει ακόμη είτε γιατί θέλει να κάνει παραπάνω διακοπές είτε γιατί προσβλέπει σε μια διπλάσια ή τριπλάσια πρόταση από την Σαουδική Αραβία δεν δείχνει να έχει πιθανότητα απώλειας κάποιου πολύτιμου ποδοσφαιριστή. 

Η δε προσθήκη του Καμαρά τον φέρνει ακόμη και σε καλύτερη, ποιοτικά, θέση από πέρυσι. Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ έχει χτίσει έναν ισχυρό κορμό σαν ένα χτίσμα που πολύ δύσκολα θα κατέρρεε σε μεγάλο σεισμό. Όμως αυτός ο κορμός για να γίνει θελκτικός και να αποδώσει αυτό που περιμένει ο κόσμος, χρειάζεται ορισμένες σημαντικές προσθήκες που αδιαμφησβήτητα θα δώσουν στον Δικέφαλο τη μεγιστοποίηση των ποδοσφαιρικών όπλων που διαθέτει. 

Όπως όλοι όσοι ασχολούνται με την ομάδα, έχουν ακούσει και ίσως αγωνιούν για τη δυνατότητα του κ. Σαββίδη να μεταφέρει χρήματα από την Ρωσία. Προς το παρόν οι κινήσεις γίνονται με τρόπο που αρμόζει στον σύλλογο που πήρε το πρωτάθλημα. Ωστόσο θεωρούμε ότι αρκετά πριν ο Δικέφαλος αγωνιστεί στον δεύτερο προκριματικό του Τσάμπιονς λιγκ, θα πρέπει να επιλύσει τα ζητήματα Μεϊτέ και Κεντζιόρα καθώς και να προσθέσει έναν παίκτη ενδεκάδας, όπου θεωρεί και επιθυμεί ο Λουτσέσκου. 

Συνοπτικά θεωρούμε και πιστεύουμε ότι το ίδιο κάνει και η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών, ότι ο ΠΑΟΚ έχει μια ομάδα που αν γίνουν 2-3 προσθήκες ακόμη ως το τέλος των μεταγραφών, δεν θα είναι το 4ο φαβορί όπως πέρυσι αλλά το πρώτο. Δεν εννοούμε τις στοιχηματικές εταιρίες αλλά αυτό που πηγάζει από τη νοοτροπία και την εμπειρία αυτών που παρακολουθούν συνέχεια ποδόσφαιρο. 

Ελπίζουμε ο ΠΑΟΚ να συνεχίσει αυτό το ποδοσφαιρικό θαύμα και να το επεκτείνει τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.