Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης – Γιώργος Ζαϊρης
Ο ΠΑΟΚ βελτιώνεται, έχει πολλά ακόμη να κάνει κατά την διάρκεια των αγώνων, διαπιστώνει όμως κάποιος πως η ομάδα παρά τα σκαμπανεβάσματα της, μπορεί να προοδεύσει. Στην επίθεση, η παραγωγικότητα από την έναρξη της σεζόν, είναι σημαντική. Πάντα σε σύγκριση με την περσινή σεζόν όπου έβαζε τα γκολ με το σταγονόμετρο.
Σε σύνολο 12 αγώνων από τις 27 Ιουλίου έως και σήμερα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν πετύχει 24 γκολ και έχουν δεχθεί επτά. Μιλάμε για παραγωγή δύο γκολ σε κάθε αγώνα, κάτι το οποίο δείχνει μία σημαντική πρόοδο που δεν μπορεί να παραγνωριστεί. Η αλήθεια είναι πως η μεσοεπιθετική τριάδα (και τετράδα) βγάζει φωτιές. Και ο ανταγωνισμός των Αντρίγια, Κωνσταντέλια, Τάϊσον και του Ντεσπόντοφ που ενσωματώθηκε τελευταίος στο γκρουπ, φέρνει οφέλη στην ομάδα. Οι κεντρικοί επιθετικοί, κυρίως οι Σαμάτα και Μπράντον δεν έχουν υψηλό βαθμό παραγωγικότητας.
Ο Μπράντον μετρά τρία γκολ στο ενεργητικό του, ο Σαμάτα μόλις τις προάλλες μία ασίστ, ενώ και ο τρίτος της παρέας, ο Τζίμας έχει σκοράρει, αλλά ο χρόνος συμμετοχής του είναι αισθητά περιορισμένος. Στην επίθεση ο ΠΑΟΚ… πετάει, στην άμυνα όμως….. πονάει. Στα Ιωάννινα, η άμυνα του Δικεφάλου (και αναφέρομαι σε όλους τους παίκτες που συμμετείχαν στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, υπέφερε από τις επιθέσεις των παικτών του ΠΑΣ, κυρίως από τις σέντρες που επιχειρούσαν προς την εστία του Κοτάρσκι. Υπάρχει σοβαρό θέμα, που πρέπει να λυθεί συνολικά. Η βελτίωση προέχει, γιατί ακολουθούν και τα σημαντικά παιχνίδια στην Αθήνα.
Η είσοδος των Κουλιεράκη και Σβαμπ έφερε ηρεμία
Είπαμε, πολύ δύσκολες στιγμές πέρασε η άμυνα του ΠΑΟΚ τις προάλλες, προφανώς διότι η συνεργασία και των κεντρικών αμυντικών δεν ήταν αποτελεσματική. Μόλις μπήκε ο Κουλιεράκης στην θέση του Κεντζιόρα (είχε χτυπήσει στο πρόσωπο στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με τον Κοτάρσκι) και πέρασε ο Σβαμπ στη θέση του Μεϊτέ, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε αμυντικά. Οι σέντρες ανακόπτονταν, η συνοχή της άμυνας ήταν καλύτερη, επήλθε ηρεμία που δεν υπήρχε σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου.