Πτώση της Εθνικής Ελλάδος στο FIBA ranking και... ζόρια

Metrosport Team15 Σεπτεμβρίου 2023

Το πέρασμα της Εθνικής Ελλάδος στο MundoBasket την έφερε στην 14η θέση του raking της FIBA και υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αντιμετωπίσει την Λιθουανία ή την Σλοβενία στους προολυμπιακούς το καλοκαίρι του 2024.

Μετά και την ολοκλήρωση του φετινού παγκοσμίου κυπέλλου μπάσκετ, η Παγκόσμια Ομοσπονδία μπάσκετ ανακοίνωσε το raking με τις ανακατατάξεις μετά και την ολοκλήρωση του θεσμού. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε έως την φάση των «16» και τερμάτισε στην 15η θέση.

Στο ενημερωμένο ranking της FIBA, η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην 14η θέση της σχετικής λίστας, πέφτοντας πέντε θέσεις. Η πτώση των θέσεων οφείλεται στην φετινή παρουσία της «γαλανόλευκης» στο MundoBasket 2023.

Παράλληλα η πρωταθλήτρια Γερμανία ανέβηκε οκτώ θέσεις, ο Καναδάς κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο 9 θέσεις, ενώ η -έκπληξη της διοργάνωσης- Λετονία ανέβηκε 22 ολόκληρες θέσεις στη σχετική λίστα. Μπορεί η Αμερική να έφυγε χωρίς μετάλλιο για δεύτερο συνεχόμενο MundoBasket, ωστόσο παραμένει στην κορυφή του raking.

Όπως όλα δείχνουν, με τα νέα δεδομένα των 24 ομάδων, η Ελλάδα θα βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. Μάλιστα, πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής μας στο ταξίδι της για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού φαίνεται πως είναι η Σλοβενία ή Λιθουανία.

Το ranking της FIBA:


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.