Στην Ελλάδα η τελική φάση του Eurobasket Γυναικών 2025

Metrosport Team07 Σεπτεμβρίου 2023

Σε συνεργασία με την Γερμανία, Ιταλία και Τσεχία, η Ελλάδα θα διοργανώσει το Eurobasket Γυναικών 2025, ενώ τελική φάση του θεσμού θα διεξαχθεί στη χώρα μας.

Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το Eurobasket Γυναικών, κάτι το οποίο συμβαίνει πρώτη φορά, ενας από τους ομίλους θα διεξαχθεί στην χώρα μας, ενώ θα είναι και η οικοδέσποινα της τελικής φάσης της διοργάνωσης!

Το πρώτο Eurobasket Γυναικών το οποίο διεξήχθη σε δύο χώρε ήταν αυτό του 2015 και η Ρουμανία με την Ουγγαρία ήταν οι συνδιοργανώτριες. Το 2019 ανέλαβαν αυτό τον ρόλο η Σερβία με την Λετονία, το 2021 το φιλοξένησαν η Ισπανία με την Γαλλία, ενώ την φετινή διοργάνωση έβγαλαν εις πέρας η Σλοβενία με το Ισραήλ.

Στην προκριματική φάση του Eurobasket 2025 θα αγωνιστούν 36 χώρες συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων διοργανωτών, οι οποίες όμως θα είναι ένας ξεχωριστός όμιλος. Αυτό διαφοροποιεί τον έως τώρα τρόπο διεξαγωγής, ενώ οι υπόλοιπες 32 ομάδες θα μοιραστούν μέσω κλήρωσης σε οκτώ ομίλους και θα διεκδικήσουν τα 12 εισιτήρια της τελικής φάσης.

Η κλήρωση των ομίλων θα πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου στο House of Basketball στο Μις της Ελβετίας. Επίσης, το πρώτο παράθυρο θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.