Άρης: Στην άμυνα ποιος θα παίξει;

Γιώργος Στράντζαλης07 Νοεμβρίου 2023

Νέο πρόβλημα για τον Άκη Μάντζιο ενόψει του αγώνα στον Βόλο, με τον Φράνκο Φεράρι να μπαίνει κι αυτός στη λίστα με τους τραυματίες. Ο Αργεντίνος μπακ αποχώρησε κουτσαίνοντας από το γήπεδο στον αγώνα με τον Ατρόμητο και οι χθεσινές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξε ότι υπέστη κάκωση έσω πλαγίου. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την Πέμπτη τουλάχιστον θ’ ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή και ανάλογα με το πως θ’ ανταποκριθεί ο οργανισμός του, θα φανεί αν έχει πιθανότητες να προλάβει το ματς του Σαββάτου. 

Πάντως, με τα τωρινά δεδομένα οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του. Αυτό σημαίνει ότι δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα για τον Μάντζιο στον καταρτισμό της άμυνας και τίθεται μεγάλο ζήτημα καθώς οι επιλογές του δεν είναι απλά περιορισμένες, αλλά σχεδόν δεν έχει επιλογές.

Αυτή τη στιγμή για τις τέσσερις θέσεις της άμυνας έχει διαθέσιμους μόλις δύο ποδοσφαιριστές! Τον Γιακούμπ Μπράμπετς στα στόπερ και τον Μοντόγια στο δεξί άκρο. Ο Φαμπιάνο έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή της τιμωρίας του στο ματς στον Βόλο, Βέλεθ και Δελήζήσης ακολουθούν πρόγραμμα αποθεραπείας μετά τους τραυματισμούς που είχαν στο διάστημα της προετοιμασίας στην προηγούμενη διακοπή, ο Οντουμπάτζο είναι τραυματίας με κάκωση στον ώμο και ο Ματαρίτα υπέστη θλάση. Εύλογα λοιπόν τίθεται ερώτημα για το ποιος θα παίξει στην άμυνα;

Τα σενάρια είναι δύο. Το πρώτο η αλλαγή διάταξης σε τριάδα στην άμυνα. Σενάριο που δεν συγκεντρώνει – για την ώρα τουλάχιστον – πολλές πιθανότητες καθώς δεν έχει τους παίκτες να το υποστηρίξουν και συνιστά ρίσκο τη δεδομένη στιγμή μια απότομη αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. 

Το δεύτερο σενάριο είναι η μετατόπιση ενός παίκτη από τα χαφ στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Μπράμπετς, με τον Βερστράτε να είναι ένας πιθανός υποψήφιος, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο στην εξίσωση να μπει ως νέο πρόσωπο και ο Φατόρε, προκειμένου να καλυφθεί το κενό που έχει προκύψει (και) στα άκρα. Ο Ισπανός δεξιός μπακ δεν έχει καταγράψει δευτερόλεπτο συμμετοχής μέχρι σήμερα αλλά δεν αποκλείεται με τα συσσωρευμένα προβλήματα στην άμυνα ο Μάντζιος να του δώσει την ευκαιρία, ενώ είναι πιθανό επίσης να ενεργοποιηθεί ξανά ο Ντουκουρέ ώστε να υπάρχουν εναλλακτικές.

Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά την τελευταία του συμμετοχή σε αγώνα του Αρη (σσ 4’ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό), ο Ζαν Ζουλ Εμβοντό μετρά αντίστροφα για την επιστροφή του καθώς προπονήθηκε μετά από καιρό κανονικά, συμμετέχοντας σε όλο το πρόγραμμα της προπόνησης. Λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Μάντζιος ενόψει Βόλου, δεν θα είναι έκπληξη αν τον δούμε να επιστρέφει σε δράση το Σάββατο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.